Goeiemorgen!

Elke keer als ik naar dit filmpje kijk, word ik vrolijk.

Niet alleen omdat goeiemorgen zo opgewekt klinkt. De manier waarop bedenker Martijn van Osch het uitspreekt doet me ogenblikkelijk terugdenken aan mijn Brabantse jeugdjaren.

Als ik deze tongval terughoor, kom ik bijna automatisch in een goede stemming.

Maar er is meer.

Het treft me ook hoe je met een simpele daad een verandering in gang kunt zetten.

Een vriendin kwam net als Martijn van Osch een poos geleden op het idee om voortaan iedereen in haar buurt te groeten. Op die manier wilde ze haar wandeling aangenamer maken, want ze vond het al een poos niet meer zo leuk in haar wijk.

Ze merkte al snel dat vrijwel iedereen teruggroette. En ze werd er in ieder geval zelf een stuk vrolijker van.

Klein gebaar, groot effect

Een klein gebaar bleek een groot effect te hebben, want ze voelt zich nu helemaal thuis in haar buurt. Ze vindt het zelfs zo fijn, dat ze besloten heeft om haar eerdere verhuisplannen te laten varen.

Voor Martijn van Osch bleef het ook niet bij het uitspreken van ‘goeiemorgen’. Met een team verzamelt hij nu op allerlei locaties goodmornings. Het is een prachtig project geworden: Goodmornings brighten up the world.

Storytelling speelt daarbij een belangrijke rol. Het is bijvoorbeeld mooi gedaan hoe dit verhaal een nieuw perspectief aanreikt.

Honderden goeiemorgens op video

Een los ideetje is uitgegroeid tot een online platform met een paar honderd goeiemorgens op video in tientallen talen. In de eerste maand ontvingen de makers al meer dan 55.000 bezoekers op de website. Media berichten er volop over. Het geeft mensen overal ter wereld inspiratie.

Een groet is een klein stapje dat iedereen gemakkelijk kan zetten. En daarna wordt het groter. Als een zaadje dat ontkiemt en groeit.

Zo gaat het met alle ideeën.

Eerst zaaien, dan oogsten. En… dat eerste gebaar is helemaal niet zo moeilijk!

 

Excelleren met ideeën

Creatiever worden in je werk? Meer speelsheid toelaten in je leven? Doe mee aan mijn online training Excelleren met Ideeën. Je leert er de strategieën om nieuwe kansen te zien, noodzakelijk om ingesleten gewoonten te doorbreken. En je leert de stappen te zetten om je ideeën echt uit te voeren.

Klik hier voor meer informatie

Print Friendly, PDF & Email

Je vindt dit misschien ook leuk