Je eigen beeldbank: zo doe je het

Visual storytelling voor plannenmakers

Je wilt je idee een stap verder helpen, maar je weet nog niet precies wat en hoe. Dan kun je toch alvast aan de slag: met het bouwen van je eigen beeldbank.

Misschien wil je voor jezelf beginnen, een buurtproject starten of een heldendaad verrichten :). Het doet er niet zoveel toe wat het precies is, want de benodigde stappen zijn vaak hetzelfde.

Vroeg of laat heb je namelijk een website nodig. Een blog. Een Facebookpagina. Instagram. Of iets anders waarmee je je plan bekend wil maken, zoals een nieuwsbrief, folder of press kit om de publiciteit aan te jagen.

Daarvoor wil je beelden hebben. Heel veel beeld, het liefst zo onderscheidend mogelijk. Want dat zijn beelden die gretig gedeeld worden. Beeld is nu eenmaal vaak de eerste ingang om te communiceren: mensen geloven allereerst hun ogen.

Bovendien wil je het liefst eigen beeld, zodat je nooit gedoe hebt met auteursrechten van anderen. Maar nog veel belangrijker: jouw eigen foto’s zijn het meest persoonlijk, zodat je een eigen beeldstijl neer kunt zetten.

Begin daarom nu al met die beelden te verzamelen. Pak je camera of smartphone en ga foto’s maken.

Maak deze beelden voor je beeldbank:

  • Ontwikkelstappen: Iedere stap om je plan uit te voeren is interessant om in beeld te brengen. Maak daarom foto’s over het werk dat jij verzet en geef een inkijkje achter de schermen.
  • Beleving: Maak foto’s die de sfeer weergeven die jij wil neerzetten. Misschien weet je nog niet welke sfeer dat is. Dan is het maken van foto’s een uitstekende manier om op onderzoek uit te gaan en te experimenteren.
  • Symbolen: Fotografeer krachtige beelden die jouw boodschap ondersteunen: groei, sprong, duurzaam, etc.
  • Resultaten: Maak natuurlijk ook foto’s van al jouw prototypes, diensten of producten, als dat van toepassing is.

Denk bij het fotograferen en verzamelen niet te veel na of het wel passend is. Zie het als een ontdekkingstocht: gaandeweg vind je je eigen stijl. Dat helpt je tegelijkertijd ook bij het verhelderen en aanscherpen van je plan.

Beeldbank

Jouw verzameling wordt een rijke beeldbank

Maak zoveel mogelijk foto’s en verzamel ze in een aparte map op je computer. Helemaal mooi is als je ze ook nog een bijpassende naam (tag) geeft: dat helpt bij het terugzoeken in je fotoverzameling.

Zo creëer je je eigen beeldbank, zodat je op visuele wijze je verhaal kunt delen. Daar heb je straks enorm veel plezier van.

Enne…je toekomstige ik is je dankbaar, want stiekem ben je dus toch al een beetje begonnen!

Veel succes!

 

 

 

 

 

N.B. Zo vertel je de bijbehorende verhalen.

Je goede voornemens omzetten in daden?

  • Wil jij aan de slag om je idee uit te voeren en te doen waar je al lang van droomt: een loopbaanswitch, een boek schrijven of iets anders dat belangrijk voor je is?
  • Zie jij in de verte al de contouren van je plan, maar wil je hulp om je idee concreter te krijgen?
  • Heb je behoefte aan een dagelijkse concrete opdracht zodat je in beweging blijft?

Doe mee met mijn nieuwe e-mailprogramma Op Pad naar je Schat. Daarbij ontvang je 37 dagen lang in je mailbox prikkelende opdrachten en feel-good-tips om je idee te vormen en je durfspieren op te rekken. Je gaat op een speelse en gemakkelijke manier aan de slag om je ideeën uit te voeren en je doelen te bereiken: inspiratie, bemoediging en aansporing inéén.

En natuurlijk is dit ook een uitstekende manier om jezelf te ontwikkelen tot een persoon die niet alleen goede voornemens heeft maar ook plannen uitvoert!

Ja, ik wil meer weten

 

Over Sigrid

Ik ben een verhalenmaker met een journalistieke achtergrond, die de kracht van storytelling en creatief denken aan elkaar knoopt. Al jaren ben ik gefascineerd door de vraag hoe je in actie komt, hoe je anderen mensen meekrijgt en hoe je de trein rijdend houdt. Daarover heb ik veel artikelen geschreven en enkele online programma’s ontwikkeld. Ook ben ik mede-auteur van het boek Lenig Denken.

 

Print Friendly, PDF & Email

Je vindt dit misschien ook leuk