Schrijf je persoonlijke verhaal voor het nieuwe jaar

Download de lijst met narratieve vragen

Wat ga jij anders doen in het nieuwe jaar? Gebruik narratieve hulpmiddelen om te bepalen hoe jouw persoonlijke verhaal verder gaat.

Nog een krappe maand te gaan voordat we weer kunnen proosten op een nieuw jaar met belevenissen, avonturen, verrassingen en wellicht ook nieuwe wendingen! 

Ik neem iedere decembermaand de tijd om te bepalen waar ik sta: wat het afgelopen jaar voor mij heeft betekend, waar ik meer van wil en waar ik afscheid van wil nemen. Dat helpt om uit te vogelen hoe ik verder wil en waar ik naar toe ga.

Daarvoor gebruik ik narratieve hulpmiddelen, waardoor ik een vervolgverhaal voor me zie. Dat persoonlijke verhaal voor het nieuwe jaar helpt om betekenis te geven aan je leven en dit over te brengen aan anderen.

 

Persoonlijke verhaal voor het nieuwe jaar

 

Hoe schrijf je dit persoonlijke verhaal voor het nieuwe jaar?

Ik heb hiervoor een lijst met vragen ontworpen, die je hierbij verder helpt. De hele lijst vind je hier (directe download van pdf):

 

Download de lijst voor je persoonlijke verhaal en sla het op voor eigen gebruik. Zo kun je de vragen regelmatig gebruiken om de bijbehorende antwoorden te vinden, die samen jouw verhaal vormen.

Geef al schrijvend jezelf de ruimte, want zo komen gedachten vaak het gemakkelijkst naar boven. Staar in de vlam van een kaars of het vuur van de haard. Scrol nog eens door je fotobibliotheek om herinneringen en gebeurtenissen naar boven te halen.

Nieuwe keuzes maken

De vragen helpen je om te verhelderen wat voor jou belangrijk is. Ze helpen om jezelf te begrijpen, keuzes te maken en obstakels te overwinnen.

Aan de hand van jouw doelen kun je je intenties formuleren, je plannen uitzetten en misschien ook je mijlpalen voor 2018 markeren.

Jouw persoonlijke verhaal is dus een handig hulpmiddel om je eigen koers te bepalen. Daarnaast helpt dit verhaal je ook om je te onderscheiden van anderen. Wat je weet en kunt is belangrijk, maar in deze wereld kun je alleen het verschil maken door echt jezelf te zijn.

Er is niemand zoals jij. Daarom is je verhaal waardevol. Zet je koers uit en sprankel!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef sturing aan je vervolgverhaal voor 2018

Wil jij ook:

  • Je plannen voor 2018 op een structurele manier vormgeven?
  • Weten hoe je je plan concreet maakt en verbindt met je diepere wensen?
  • Je focus kiezen en manieren leren om die focus vast te houden?
  • Je succes verbeelden en je verhaal daadwerkelijk gaan leven?
  • De onmisbare rol van storytelling leren kennen om je eigen verhaal te ontdekken, je ideeën te verspreiden en anderen te raken, zodat mensen met je meedoen?

Ik heb een praktisch stappenplan voor je ontwikkeld: het online programma Floreer met je Plan. Dit programma begeleidt je om je verlangens concreet te maken en vervolgens daadwerkelijk uit te voeren.

Iedere week ontvang je een module met praktische opdrachten. Dat geeft je een grote steun in de rug om het echt te gaan doen.

Sprankel!

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Beeldmaker | Conceptontwikkelaar | Journalist | Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Ze helpt maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!

 

Print Friendly, PDF & Email

Je vindt dit misschien ook leuk