Ideeënsafari

De mooiste ontdekkingsreis is met andere ogen leren kijken

Ga mee op ideeënsafari

Gratis Minicursus Ideeën Vinden

Trendwatchers, ontdekkingsreizigers en ideeënmakers hebben antennes die de tijdgeest opvangen. Aan de hand daarvan ontwikkelen ze nieuwe ideeën.

Jij hebt ook zo’n antenne!

Door je voelsprieten in te zetten kom je trends en inzichten op het spoor en doe je tal van nieuwe ideeën op. Dat vraagt een bepaalde oplettendheid, maar ook speelsheid. En die kun jij ontwikkelen!

Meld je daarom aan voor deze Ideeënsafari. Daarbij doe je op een leuke en gemakkelijke manier nieuwe ontdekkingen in je eigen omgeving (of waar je maar wilt). Een micro-adventure!

Ideeensafari

 

Zo werkt de Ideeënsafari

  • Je ontvangt vijf keer een e-mail met een creatieve observatie-opdracht en enkele suggesties om die opdracht uit te voeren.
  • Je gaat op pad in je eigen omgeving (vakantieomgeving, of wat dan ook) en je legt je observaties vast.
  • Je deelt je ervaringen, bijvoorbeeld via Facebook, Pinterest, Instagram of je blog.

Aan de hand daarvan doe je op speelse wijze nieuwe ideeën op, direct toepasbaar in je eigen werk of privéleven.

Je deelname is volledig gratis.

 

 

Dit levert de Ideeënsafari je op

Ideeensafari

Inspiratie. Verwondering. Plezier in het herontdekken van je eigen omgeving. Door de observatie-opdrachten ben je vanzelf ‘in het moment’.

Je doet vanzelf allerlei ideeën op, bijvoorbeeld voor je nieuwe blog of iets anders.

Daarnaast ontwikkel je alertheid om ideeën te vangen. Door bewust te kijken wat je eerst niet zag, ontwikkel je daarvoor ‘nieuwe ogen’. Die alertheid komt je ook goed van pas bij het vinden van verhalen.

 

Benodigde uitrusting

Je gaat voor deze expeditie op reis met deze basisuitrusting:Ideeensafari

  • Een fotocamera (of de camera op je smartphone)
  • Een notitieboek en een pen (onontbeerlijk)
  • Een flinke portie nieuwsgierigheid en dagelijks een vrij besteedbaar half uurtje om nieuwe ontdekkingen te doen (essentieel!)

 

 

De Ideeënsafari start precies één dag na je aanmelding. De afleveringen blijven online beschikbaar, dus je kunt de observaties ook uitvoeren op een ander moment dat je beter schikt.

De vondsten zijn te volgen op Facebook (als er meerdere deelnemers tegelijkertijd zijn) en op Pinterest-borden, zodat safarigangers ook elkaar inspireren. Als extraatje ontvang je bovendien regelmatig gratis tips om je ideeënrijkdom te vergroten en de kracht van verhalen te benutten in je werk.

Op ideeensafari

Ervaringen van expeditiegenoten

Arjan van den Berg

Journalist / Rotsteksten

“Dit bevalt me wel, op z’n zachtst gezegd. Om op de bonnefooi op zoek te gaan naar ideeën, invallen en te kijken wat je er mee kunt. Om te ontdekken dat er meer valt te beleven dan je zou denken. Dat een vondst in combinatie met je fantasie je meer kan brengen dan wat je al in je hoofd hebt zitten. ”

Marijn de Vries

“Een superleuk idee om deze Ideeënsafari te volgen. Het stimuleerde mij om buiten de gebruikelijke kaders te denken en mijn blik te verruimen. Met name aan het zomaar volgen van wat er op je pad komt heb ik plezier beleefd.”

Susan van der Beek

Tekstschrijver / Dichterbij Teksten & Meer

“Inspiratie kun je nooit genoeg hebben, dus ik ben snel enthousiast. Het is niet vervelend om op deze zonnige zaterdag toerist te zijn in eigen omgeving.”

Fleur Baxmeier

Redacteur / Glamour

“De opdrachten zijn grappig om te doen, maar belangrijker: het zet aan tot goeie gesprekken en gedachten. In een andere wereld betreden is eng, het is soms ongemakkelijk, maar vooral: enerverend.”

Jacquelien Lorkeers

Marketingspecialist

"Ik heb ontzettend veel plezier gehad bij het doen van je opdrachten. Elke opdracht gaf me superveel inzichten, zette me aan het denken. Ik heb foto's gemaakt, ben blogposten aan het schrijven erover en vond het helemaal te gek. Mijn blik is inderdaad verruimd. En ik wilde het veel meer en vaker gaan doen.”

Jantje

“Een opdrachtje krijgen is spannend en zet je wel aan het denken en vooral ook aan het DOEN. Ik heb onder meer geleerd om mijn foto’s van de zomer te gaan gebruiken, combinaties te maken en linken te leggen, hele leuke ontdekking! Er een getal of thema aan te verbinden is een leuk idee om de foto’s uit te werken. Ga ik zeker mee verder.”

 

 

Over Sigrid

Sigrid van Iersel is een verhalenmaker met een journalistieke achtergrond, die de kracht van storytelling en creatief denken aan elkaar knoopt. Als bedenker en uitvoerder van verhaalconcepten helpt ze publieke organisaties en maatschappelijke instellingen om mensen te raken en in beweging te brengen bij veranderingen. Ze is (mede-)auteur van het boek Lenig Denken (over creatieve denktechnieken) en Toverballen voor het Brein (over het gebruik van de kracht van verhalen in teksten).
Print Friendly, PDF & Email