Waar ben ik nu mee bezig?

Iedere paar weken plaats ik een update op deze pagina, zodat je ziet waar ik nu aan werk.

15 augustus 2017

Heerlijk vakantie gevierd… fijn rustig aan gedaan, gewandeld, lekker gegeten en mooie dingen bekeken. En toch: ook enorm geïnspireerd geraakt over mijn werk. Onrust en chaos in mijn hoofd. Nieuwe plannen. Scherper gekregen wat ik nu echt wil. Een hele reeks blogs in de maak. En nog veel meer.
Zomerbruiskoorts dus.

 

17 juli 2017

De komende weken heb ik mijn Facebookpagina omgedoopt tot Summerschool voor creatief denken!
Van maandag tot en met vrijdag deel ik hier tips om jouw zomer(vakantie) creatiever, ideeënrijker en magischer te maken. Iedere dag om 19.45 uur. Vier weken lang! Houd deze pagina dus in de gaten.

 

14 juli 2017

Superblij en trots op het e-book met alle opdrachten dat Something Ilse heeft gemaakt voor het e-mailprogramma Op Pad naar je Schat! Met de vrolijke tekeningetjes, de extra foto’s en de mooi vormgegeven citaten is het ebook geworden dat je met plezier tot je neemt.
Alle deelnemers aan het programma krijgen het e-book na afloop toegestuurd.

 

10 juli 2017

De zomer is begonnen! En dat betekent voor mij dat ik extra veel lees (ik ben recensent geworden bij Managementboek.nl) en schrijf. Op dit moment werk ik aan mijn nieuwe boek over werkgeluk: hoe geven we betekenis aan ons leven als we (gemiddeld) steeds ouder worden? Daarnaast is er natuurlijk ook de nodige tijd voor genieten van het zomergeluk!

20 juni 2017

Na drie uur in een snikhete trein arriveerde ik met filmmaker Erik Peeters in Maastricht. En het eerste dat ze ons vroegen was iof we een stuk aardbeienvlaai lustten.

We deden hier vooronderzoek voor een filmpje over mensen met schulden. En we hoorden aangrijpende verhalen.

13 juni 2017

Hoe komt een uitvinder van bordspellen op zijn ideeën? In onze wijk blijkt een befaamde spellenbedenker te wonen: Fred Horn. En toen de redactie van ons wijkmagazine vroeg of ik hem wilde interviewen, zei ik natuurlijk ja!

6 juni 2017

Een ontwikkelaar van online programma’s vroeg me hun cursisten de kracht van storytelling uit de doeken te doen. Daar vloeide dit filmpje uit voort.

Fotografie: Sanneke Fisser

1 juni 2017

Als deelnemer van communicatiecongres C-Day 2017 deed ik mee aan een speeddate met andere collega’s. Daarnaast was ik ook (trend-) verslaggever voor het Magazine on the spot. 

 

 

21 mei 2017

In Heidelberg bezocht ik de geweldig inspirerende conferentie Beyond Storytelling. Mijn verslag lees je in dit blogartikel.

 

10 mei 2017

We leven steeds langer, maar hoe blijven we ook lang gelukkig? Dat is de vraag die ik onderzoek voor mijn nieuwe boek. Daarin zoek ik naar trends, persoonlijke verhalen en visies van deskundigen over geluk, de betekenis van werken en de arbeidsmarkt van de toekomst.

Maar liefst 52 mensen hebben hun ideeën over werkgeluk gedeeld via de verhalenenquete. Daar ben ik ongelooflijk blij mee, vooral omdat de deelnemers hele persoonlijke wensen en ervaringen met me delen. Ook staan er drie gesprekken gepland met mensen die hun persoonlijke verhaal gaan vertellen.

Wordt vervolgd!

 

14 april 2017

Het nieuwe nummer van online magazine Trots op je Vak is gepubliceerd! Een themanummer: de lerende organisatie. Met daarin vijf artikelen van mijn hand, zoals de interviews met bevlogen ambtenaren uit Assen en Almere.

 

23 maart 2017

Op reis naar Parijs, volop ideeën voor nieuwe programma’s! En prachtige kunstwerken bekeken, zoals deze middeleeuwse koningen in Museo de Cluny.

16 maart 2017

Verhalen zijn toverballen, ook op deze verhalenavond in Sassenheim die ik mocht leiden. Ik verdiepte me deze week ook in Appreciative Inquiry bij het Instituut voor Interventiekunde. Waarderend onderzoeken met verhalen, helemaal mijn aanpak.

7 maart 2017

Wat een goed idee, deze Wall of Fame bij de Haeghe Groep. Het Haagse SW- en reïntegratiebedrijf zet via deze muur regelmatig een aantal collega’s in de schijnwerpers. Vanochtend kreeg ik bij dit bedrijf een gave rondleiding. Bijzonder om te zien hoe vier mensen een clipje met een kaart in elkaar zetten, dat bij de bloemen gestoken wordt. Als je gezien hebt met hoeveel aandacht dat werk gedaan wordt, werp je dat kaartje nooit meer achteloos weg.

24 februari 2017

Voor een serie verhalen over wetenschappelijk onderzoek in het sociale domein bezocht ik Zorgboerderij Klein Mariëndael in Arnhem. De vraag was hier: helpt ‘werken in het groen’ om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer te laten deelnemen aan de maatschappij?

13 februari 2017

Op dit moment ontwikkel ik enkele boekjes met interviews die ik eerder gemaakt heb. Een van die serie interviews was met de veertien partners van samenwerkingsverband Economie071. En dat ziet er zo uit.

10 februari 2017

Mijn nieuwste schilderwerk is klaar!

 

Lopende verhalen & creatieve projecten

 • Als verhalenmaker schrijf ik artikelen en maak ik interviews voor diverse opdrachtgevers, zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken, Cedris en Divosa.
 • Vier keer per jaar maak ik met mijn team het online magazine Trots op je Vak over vakmanschap in het sociale domein.
 • Wekelijks blog ik hier over de toepasssing van verhalen en meer creativiteit.
 • Een paar keer per maand verstuur ik de Verhalenmail met tips en inspiratie over storytelling en creatief denken.
 • Een flink deel van mijn tijd besteed ik aan het maken van beelden: schilderen, fotograferen en illustraties maken via mijn favoriete programma’s Canva, Paper53 en Snapseed.
 • Ik ben actief op diverse sociale netwerken: Facebook, Linkedin, Pinterest en een beetje op Twitter.
 • Ik begeleid mijn klanten die meedoen aan mijn persoonlijke en online programma’s.
 • Hoe leven we nog lang en gelukkig? Dat is de werktitel van het boek waar ik nu aan werk.

Storytelling is een vak

 • Ik lever een bijdrage aan diverse intitiatieven op het gebied van storytelling. Ik ben mede-oprichter van het Storytelling Gilde en externe examinator van de Storytelling Academy. Bij het Storytelling Gilde bespreken we op dit moment de waarde van wetenschappelijk onderzoek voor storytelling in organisaties en de competenties die storytellingexperts in organisaties nodig hebben.
 • Ieder jaar breng ik de trends in kaart op het gebied van storytelling.

Hoera, dit doe ik ook!

 • Als vrijwilliger doe ik diverse eindredactionele werkzaamheden voor het Jacobshospice in Den Haag, zoals het vervaardigen van het jaarverslag.
 • Dagelijks houd ik de Facebookpagina up-to-date van onze wijk in Den Haag.
 • Ik lees enorm graag. Hier vind je mijn favoriete boeken.
 • En natuurlijk ben ik ook moeder van twee zonen.

Het idee voor deze nu-pagina komt van Derek Sivers.

Portretfoto: Irene van Kessel Fotografie

Print Friendly, PDF & Email