De Summerschool is geopend!

Ideeënrijkdom in de zomer

De Summerschool voor creatief denken is geopend! Vier weken lang staan er dagelijks verse ideeëntips voor je klaar.


We gaan op vakantie om iets magischs in ons leven te ervaren: verpletterende zonsondergangen, verbroederingen met andere vakantiegangers, indrukwekkende natuur, duizelingwekkende kathedralen…

Dat las ik vorige week in een interview in het Algemeen Dagblad met enkele filosofen en wetenschappers over de vraag waarom we eigenlijk met zijn allen er massaal op uit trekken in de zomer.

Summerschool creatief denken
Het is dus een zucht naar zingeving, betovering en nieuwe indrukken, nu spiritualiteit en zingeving in ons leven vaak ondergesneeuwd zijn geraakt door materiële zaken.

Er hangt magie in de zomerlucht

Ook zonder camping, vakantiehuisje of hotel kun je in de zomer gemakkelijk magie beleven. Zonlicht, lange zomeravonden en dampende festivals brengen ons ook in een andere stemming.

En dat is eigenlijk de ideale atmosfeer om nieuwe ideeën te laten ontluiken. Door meer afstand te nemen van je dagelijkse routines en nieuwe indrukken op te doen kan je hoofd zo maar een popcornmachine worden! En juist in de zomermaanden kun je ineens nieuwe perspectieven zien over hoe je verder wilt.

Al mijmerend hierover kreeg ik ineens het idee voor een Summerschool over creatief denken. Luchtig, licht, en toch lezenswaardig voor de leergierigen onder ons met de behoefte aan meer inspiratie!

Ik heb meteen de daad bij het woord gevoegd. Want vanaf nu is de Summerschool geopend!

Summerschool creatief denken

Wat houdt deze Summerschool in?

De Summerschool heb ik geopend op mijn Facebookpagina. Dat leek me gemakkelijk, want op die manier is de Summerschool ook vanaf je camping of appartement te volgen.

Van maandag tot en met vrijdag staat hier om 19.45 een verse ideeëntip voor je klaar. Over onverwachte manieren om op ideeën te komen, over omgaan met een overvloed aan ideeën en tips om kinderlijk gek te doen.

 

Ben je de komende weken niet online of heb je geen trek in Facebookberichten? Via het zoekwoord Summerschool vind je de meeste tips ook terug op deze website.

Dus: verheug je de komende weken op enorm veel waardevolle tips. Over het denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Over het volgen van je nieuwsgierigheid (zeer van toepassing op je vakantie-adres). En over het beleven van magie door de creatieve explosies in je hoofd!

Sprankel!

 

 

Over Sigrid

Ik ben een verhalenmaker met een journalistieke achtergrond, die de kracht van storytelling en creatief denken aan elkaar knoopt. Voor publieke organisaties en maatschappelijke instellingen schrijf ik interviews en verhalen om mensen te raken, te inspireren en in beweging te brengen.

Wil je meer weten over de toepassing van verhaaltechnieken in teksten? Lees dan het boek dat ik hierover schreef: Toverballen voor het Brein.

 

Print Friendly, PDF & Email

Je vindt dit misschien ook leuk