Een grote (schrijf-)taak? Maak het lichter

Minisode #1

Een boek schrijven? Of een ander groots en meeslepend project? Veel van mijn klanten lopen rond met zo’n plan. Maar het rust hen zwaar op de schouders.

Een boek is namelijk serieus. Het voelt als een enorme klus. Je denkt voortdurend: het moet wel goed zijn.

Ik weet er zelf alles van. Voordat ik verder ga met mijn boek, doe ik allerlei klusjes die makkelijker lijken.

Uitstelgedrag natuurlijk.

Maak ik heb inmiddels ook enkele manieren gevonden om het makkelijker te maken. Want wist je dat het geen geploeter hoeft te zijn, maar dat het ook licht en moeiteloos mag gaan? Luchtiger?

Jouw intentie is genoeg: je doet dit met je hart. Je hoeft niet ongelooflijk je best te doen. Je mag gewoon spelen, experimenteren, kleine stappen zetten.

Hak je boekplan in kleine onderdelen

Begin bijvoorbeeld met het schrijven van blogs en bundel die later tot een boek. Of maak een bundel met een reeks inspiratiemomenten (of miniverhalen of tips) in plaats van een boek met veel teksten.

Maak het jezelf dus makkelijker.

Sprankel!

 

 

 

 

 

 

 

Dit is een minisode, een woord dat ik deze week oppikte bij een Amerikaanse podcast. Een minisode is een korte versie van een televisieprogramma of iets anders. Met deze minisode voeg ik zelf de daad bij het woord. Geen ellenlang stuk waar ik inmiddels wel bekend om sta, maar gewoon kort en krachtig. En luchtig 🙂

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Beeldmaker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Ze helpt maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!

 

Print Friendly, PDF & Email

Je vindt dit misschien ook leuk