Lenig Denken

Rek je creatieve denkvermogens op

Lenig Denken: rek je creatieve denkvermogens op

Lenig denken
Mensen denken vaak aan één mogelijke oplossing, terwijl er tal van mogelijkheden zijn. Daarvoor heb je creatieve denkkracht nodig. Lenig Denken biedt daarvoor de oplossing. Ik schreef dit boek samen met creativiteitsspecialist Marenthe de Bruijne.

Erno Mijland

Kennisondernemer / Life Hacking

“Een bijzonder leesbaar en fris boek, met name voor wie nog niet zoveel over het onderwerp gelezen heeft. De kracht van het boek zit hem vooral in de vele gemakkelijke en direct toepasbare technieken, raadsels en oefeningen en in de herkenbare voorbeelden. De illustraties en het kleurgebruik geven het boek een vrolijke uitstraling. Het onderstreept de stelling dat creatief denken je leven vooral ook leuker maakt.”

Gijs van Wulfen

Grondlegger / Voort Innovatie

“Natuurlijk zijn er al heel wat boeken over creativiteit geschreven. Toch is dit boek een verrijking van de boekenkast over creatief denken. Het is geschreven in ‘normale mensenzinnen’ waardoor het leest als een lopend vuurtje! Bovendien spat het enthousiasme van de bladzijdes af, niet in de laatste plaats door de leuke illustraties van Jenneke ter Horst. Het boek is een verademing voor een beelddenker zoals ik.”

Claudia Broeke

Organisatieadviseur / Droomproductie

“Zelden heb ik zo’n aantrekkelijk vormgegeven boek gezien. Mooi en functioneel kleurgebruik ondersteunt de opbouw van het boek. Daarnaast is een duidelijk afwijkende typologie gekozen voor bijvoorbeeld de oefeningen, tips en citaten. De tekeningen en lay-out geven het boek een vrolijk en speels karakter en nodigen uit tot bladeren, lezen, nadenken en toepassen.”

Marije van den Berg

Oprichter / Whiteboxing

"Lenig denken is een boek dat je eigenlijk altijd voor het grijpen moet hebben. Het biedt praktische manieren om slimmer en creatiever te denken. Of dat nu gaat over online communicatie, of een klantenpanel, een inspraakavond, het probleem wat je nu weer met het familieweekend moet gaan doen. Van harte aanbevolen voor iedereen die wel eens vergadert over een probleem - voor iedereen dus."

Raymond Rombout

Recensent / Hebban

"Het boek reikt de tools aan om capaciteiten te ontwikkelen en beter te benutten. Dat gebeurt niet met diepzinnig jargon, maar met een kleurrijk, organisch en humorvol boekje, waar je zo doorvliegt. Niet omdat het te lichtzinnig zou zijn, verre van, maar je krijgt spelenderwijs technieken opgelepeld, waar je wat aan hebt."

Arvid Buit

Executive coach

"Eerst wordt het brein ‘warm gemaakt’ voor haar taak, om daarna uitleg te geven over feitelijke processen. Maar wat hebben ze dat leuk gedaan. Leuke oefeningen en spreuken ondersteunen het proces, maar bovenal ben ik als lezer zeer verrast dat ze ook echt de kern van creativiteit hebben gevangen. Niet in een knutsel-knippenplakken stijl, maar concreet en aannemelijk. Volledig en precies."

Petra Dombrecht

Beleidsmedewerker

"Ik gebruik je boek als spiegel en als ideeënbron. Ik ben met juridische onderwerpen bezig die ik veel interessanter en boeiender kan maken als ik er creatiever mee omga. Het wordt niet van me verwacht dat ik zoek naar andere invalshoeken, maar het wordt altijd wel erg gewaardeerd. Men is daar als het ware dan door verrast en het 'verhaal' blijft wel hangen bij de mensen. Ik vind het zelf ook veel meer motiverend om het zo te doen. Het maakt me sterker en gewoon gelukkiger. In ieder geval voelt het alsof het boek voor mij is geschreven."

 

 

 

Bestel hier

 

 

Dit levert Lenig Denken jou op:

 

Met praktische tips, ideeën en oefeningen rek je je vermogen tot creativiteit op en maak je je denkvermogen soepeler en sterker.

 • Je gaat flexibeler om met veranderingen.
 • Je lost alledaagse problemen gemakkelijker op.
 • Je vormt problemen om tot kansen.
 • Je weet slimme verbindingen te leggen, waardoor er nieuwe ideeën ontstaan.
 • Je wordt een ontdekker van nieuwe mogelijkheden.
 • Je ontwikkelt makkelijker nieuwe ideeën voor je werk en je privéleven.
 • Je vindt onverwachte wegen om lastige vraagstukken op te lossen.
 • Je maakt je leven slimmer en leuker.

Het boek is speciaal bedoeld voor:

 • Mensen in uiteenlopende beroepen die flexibel willen leren omgaan met veranderingen, zoals adviseurs, coaches, mkb’ers, docenten en nog veel meer.
 • Mensen met een creatief beroep: ontwerpers, schrijvers, kunstenaars, docenten creatieve vaardigheden, studenten op de kunstacademie.
 • En eigenlijk iedereen die gemakkelijker oplossingen wil bedenken, maar daarin wel eens vastloopt.

En het is ook een vrolijk boek om cadeau te geven, bijvoorbeeld als relatiegeschenk!

 

 

Bestel hier

 

“Creativiteit, originele oplossingen, we zoeken er allemaal naar. Vele trainingen, goeroes en zweverige bureautjes beloven unieke inzichten. En dan opeens schrijven twee dames een briljant boek. Briljant? Ja absoluut briljant. Hierin leer je oprecht hoe creativiteit werkt.”

Arvid Buit (executive coach) op www.managementboek.nl

Meer weten over Lenig Denken? In dit filmpje vertellen Marenthe en ik wat dit precies inhoudt.


Lenig denken: Marenthe de Bruijne en Sigrid van Iersel