Excelleren | Als je eigenlijk....
04 mei 2022 
2 min. leestijd

Excelleren | Als je eigenlijk....

'Eigenlijk' wil je meer uit je werk of je persoonlijk leven halen. Vooral omdat je al zolang weet dat je je geld wilt verdienen met dingen die eigenlijk beter bij je passen. Of je bent in een nieuwe levensfase beland, waarvoor keuzes nodig zijn

Als dat betekent dat je graag iets nieuws test of van experimenteren houdt: helemaal goed. 

Het kan ook iets anders betekenen: zeggen dat je eigenlijk iets wilt. En het dan toch niet uitvoeren. 

Eigenlijk is vaak: er niet vol voor gaan. Ontsnappingsroutes creëren. Alle ruimte houden om terug in je hok te kruipen.

De mensen met wie je samenwerkt of je klanten merken dat meteen.

Je straalt geen kracht uit met je verhaal over je voornemens. Daardoor pikken mensen feilloos op dat je er niet helemaal voor gaat. Dat het een poging is, maar niet meer dan dat. 

Je eigen hersenen merken het ook. Als er een ontsnappingsroute is, gaan ze er niet volledig voor. 

Ze zijn bezig met de mogelijkheid om jou snel terug te trekken (iets nieuws vinden onze hersenen eng); niet om jouw plan tot een daverend succes te maken. Als je op deze manier aan het ‘proberen’ bent, heeft dat dus geen zin.

Wil je echt iets veranderen aan je manier van werken?

Neem de uitdaging voluit aan. Doe het niet halfhartig, maar volledig-hartig. En ga het doen. Want denken is prima, maar doen is beter. 

Voornemens kunnen prachtig klinken, maar je ontdekt pas bij de uitvoering wat er echt werkt. Vaak merk je in de praktijk trouwens meteen dat een verandering minder griezelig is dan je dacht. 

Herken jij jezelf hierin? 

En kun je een steun in de rug gebruiken? 

Zo ja, dan is het online groepsprogramma Excelleren met Ideeën geknipt voor jou. Deze training is de perfecte mix tussen reflecteren op wat echt belangrijk voor jou is, onderzoeken hoe je op andere denksporen komt en vervolgens dingen doen om het ook werkelijkheid te laten worden. 

Omdat we het allemaal weer zo fijn vinden om mensen 'in het echt' te ontmoeten heb ik bovendien iets gaafs bedacht. 

Ook voor mij geldt: geen ontsnappingsroutes. Gewoon doen.

We gaan dit programma afsluiten met een gezamenlijke lunch op een prachtige locatie nabij Utrecht (de datum kiezen we in overleg). En natuurlijk zorg ik ervoor dat we daar volop kunnen excelleren met ideeën.

Wat zeg ik? Gloriëren.

Ben jij erbij?

>> Alle informatie, reviews en aanmelding: Excelleren met Ideeën


Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet.Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring.Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid.Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.