Als blogger heb ik de afgelopen jaren veel hulpmiddelen uitgeprobeerd, geëxperimenteerd en verbeterd. Ik maak je graag wegwijs bij het bloggen en bijbehorende tools. Duik hier in mijn toolkit voor bloggen, beelden en sociale media.

WordPress

WordPress is een handig systeem voor het opzetten van je website. Het grote voordeel vind ik dat je al snel een heleboel zelf kunt doen: pagina’s maken, vormgeving en onderhoud.

Het systeem is helemaal toegerust op bloggers, maar je kunt er aan de voorkant ook een complete website van maken. WordPress biedt bovendien veel plugins (kant-en-klare miniprogramma’s), waardoor je niet zelf alles hoeft uit te zoeken. Kies wel voor wordpress.org (en niet voor de gratis versie wordpress.com), zodat je direct je domeinnaam hieraan kunt koppelen.

Ik heb zelf een thema uitgekozen (met de toepasselijke naam Story) en vervolgens dat thema laten installeren en inrichten door Nicole Lousberg van LOL MediaDesign. Zij is daar superhandig in; ik heb haar dan ook al vaak aanbevolen aan andere mensen.


Canva

Met Canva maak je zelf je afbeeldingen, waarbij je meteen het juiste formaat kunt kiezen voor Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. De app werkt heel gebruiksvriendelijk en heeft eindeloos veel mogelijkheden. Ik gebruik de betaalde versie (Canva Pro), maar met de gratis versie kom je heel ver.


Digitale Factuur

Ik gebruik het boekhoudprogramma Digitale Factuur om mijn facturen te versturen. Handig is dat er ook een kassafunctie is, die ik gekoppeld heb aan mijn online programma’s op mijn website. Ook verkoop ik mijn eigen boeken met deze kassafunctie.


Boeken

Bol.com heeft een partnerprogramma, waarmee je producten onder de aandacht kunt brengen, waar je zelf enthousiast over bent. Datzelfde geldt voor Managementboek.nl. Ik gebruik beide affiliate-programma’s voor de boeken die ik onder de aandacht breng.

 

Snapseed

Sinds ik Snapseed ontdekt heb, ben ik helemaal blij. Met deze app kan ik beelden naar hartelust bijwerken, van een andere sfeer of kleur voorzien of details weghalen. Snapseed is gratis verkrijgbaar in de Applestore of in de Google Playstore.


Procreate

Nog zoiets fijns: Procreate! Een app waarmee je foto’s kunt bewerken, tekeningen kunt maken en de combinatie daarvan. Je koopt de app voor ongeveer tien euro in de Applestore. En je hebt geen Photoshop meer nodig…


Pixabay

Mijn foto’s maak ik bij voorkeur zelf (met mijn mobiele telefoon), maar dat lukt niet altijd. Gelukkig is er dan nog Pixabay met heel veel foto’s die je vrij kunt gebruiken. Er is dus geen bronvermelding nodig. Bovendien ben je helemaal vrij om de beelden te bewerken.


Pumbo

Via de website van Pumbo heb ik mijn boeken Toverballen voor het Brein en Jongleren met Vermicelli in eigen beheer uitgegeven. Dat gebeurt via Printing on demand: de lezer koopt eerst het boek en daarna wordt het boek gedrukt en verzonden. Pumbo deelt veel kennis en ervaring over zelf uitgeven en biedt een snelle service.


Gastbloggen

Ben je een bedrijf en wil je een kant en klaar gastblog aanleveren? Dat is mogelijk tegen betaling. Een gastblog voldoet altijd aan de volgende eisen:

  • Persoonlijk van toon
  • Het onderwerp sluit aan bij de hoofdonderwerpen van mijn websie: storytelling, loopbaanontwikkeling, creatief denken, leven lang leren, trends op het gebied van werk, geluk, coaching.
  • Interessant voor mijn lezers: hoogopgeleide mensen, actief op het gebied van zelfontwikkeling.

Neem contact op via contact@sigridvaniersel.nl voor de bijbehorende tarieven.

Ik doe absoluut niet aan linkruil. Hierover mailen heeft dus geen zin.

 

Op deze pagina staan enkele affiliate-links. Dat wil zeggen dat ik een klein bedrag overgemaakt krijg op mijn rekening als jij via deze pagina iets koopt. Zelf merk je daar niets van en je betaalt er ook niets extra’s voor. Ik kan deze producten van harte aanbevelen, want ik plaats hier alleen links waar ik zelf helemaal achter sta.

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Beeldmaker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Ze helpt maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!