Vleugels met jouw verhaal

1-op-1-begeleiding van bevlogen koplopers 
om je verhaal helder neer te zetten.  Je bent een kei in je vak en je hebt een bak aan waardevolle ervaringen.

  Logisch, want jij bent een bevlogen snelle denker met 1001 plannen en ideeën. Je denkt vaak vele stappen vooruit en ziet precies waar het aan schort.


  Toch krijgt jouw verhaal geen vorm.


  Mensen kijken je glazig aan, want ze snappen niet wat je bedoelt en waar je heen wil. Je voelt dat het niet klopt, ook al heb je hier al bakken energie in gestoken. Dat frustreert je.


  Je zoekt naar manieren om mensen mee te nemen in wat je wil bereiken. 

  Zodat jij je medewerkers, stakeholders, financiers of bestuurders overtuigt en het verschil maakt met wat jij in huis hebt.


Storytelling en creatief denken

Onderweg verander je. 

In een vrije vogel, die tegelijkertijd 

stevig op eigen benen staat. 


Met een eigen visie. 

En een eigen stijl: een taal die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.


  Het komt erop aan deze eigen taal te vinden en te leren spreken. 

  Ik heb daarvoor de Verhaalroute voor Koplopers ontworpen.


  Wanneer jij daarmee je verhalen gaat uitdragen, ga je opvallen met jouw eigenheid.

  Je bent helemaal jezelf en je werkt voortaan op jouw (creatieve) voorwaarden. En nog belangrijker: je draagt je verhaal uit, zodat mensen bij je aanhaken om je ideeën gestalte te geven.


Dit bied ik je aan:

 • 1-op-1-programma voor het creëren en leven van het verhaal, waarmee jij van betekenis bent. 
 • Helder en stevig, zodat jij in een keer duidelijk maakt waar je voor staat. Want jouw eigen visie op jouw vak, gevat in verschillende typen verhalen, maakt je enorm aantrekkelijk om mee samen te werken. 
 • Toverballen voor het brein: je vindt magische verhalen om je medewerkers, stakeholders, bestuurders of medewerkers te betoveren met jouw missie.


Voor wie?

 • Dit programma is voor ervaren professionals, die meer uit hun talenten willen halen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bevlogen snelle denkers die niet langer willen vastlopen, maar vooruit willen.
 • Dikke kans dat jij ook een veelzijdige vogel bent, die makkelijk associaties legt. Je loopt over van de ideeën, maar komt lang niet altijd tot de uitvoering. Bovendien wil je dat jouw ideeën op de juiste vruchtbare plek terecht komen, zodat je echt het verschil maakt.
 • Je wil in korte tijd meer leren over het effectief werken met verhalen en dat vertalen in een eigen aanbod, zodat je met zelfvertrouwen een stevig verhaal naar voren brengt en mensen raakt.

Waarom?

 • Je wil je eigen toekomst creëren en trots voelen op je werk. 
 • Je wil investeren in je eigen ontwikkeling en gelooft in de kracht van verhalende teksten. 
 • En je bent bereid daar helemaal voor te gaan, zodat je gaat staan voor je eigen toekomst.

De waarde van mijn woorden voor anderen


Ik mocht fantastische gesprekken voeren met Sigrid. Over belemmerende overtuigingen en sluiertaal, maar vooral ook over de kracht van woorden en de waarde van mijn woorden voor anderen.

Het was een tijd om stil te staan, uit te zoomen, zelfreflectie en bij te leren. Dank je wel Sigrid, voor je heldere kijk, scherpe vragen en richtinggevende ideeën.


Ilonka de Ridder | Eigenaar De Ridder Public Relations

Dat aansprekende verhaal waarmee je anderen 

inspireert en in beweging brengt.

Inhoud van het programma:

 • We starten met een live bijeenkomst (VIP-startbijeenkomst van 3 uur), waarbij je met verhalende werkvormen jouw reis uitstippelt. Daarna krijg je mijn persoonlijke begeleiding voor de afgesproken periode bij het ontwikkelen van je verhalen.
 • We spreken daarna online af of in mijn coachstudio, eens in de 2 of 3 weken.  
 • Je krijgt desgewenst (schrijf)opdrachten die je direct toepast in de praktijk, zodat je meteen resultaten boekt.
 • Je stuurt tussendoor je teksten en schriftelijke plannen toe voor feedback.

Bonus: toegang tot het Online Verhalenhuis

 • Je krijgt toegang tot mijn bibliotheek Verhalenhuis.online met een schat aan lessen, opdrachten en materialen.

 • Kant-en-klare templates: je ontvangt alle tips, formats en andere tools om vooruitgang te boeken.

Jouw opbrengsten:

 • Je leert hoe je in eenvoudige stappen verhalen met plakkracht vertelt, dat mensen snappen, voelen en onthouden.
 • Je ontwerpt eigen verhalen (passend bij de situaties waar jij in werkt) en maakt op basis daarvan belangrijke keuzes voor de lijn die je uitzet.
 • Je ontdekt hoe je samenvalt met al je verschillende talenten en hoe je daar het beste uithaalt om te floreren.
 • Je schudt de sluiertaal van je af en je leert hoe je voortaan opvalt door je stijl, tone of voice en uitstraling, die veel krachtiger is dan alleen je functie.
 • Je leert hoe je verhalen deelt die mensen raken en in actie zetten.
 • Je richt je leven in op basis van jouw voorwaarden, zodat je het beste uit jezelf haalt en het meest voor anderen van betekenis bent.
 • Je  bewandelt je eigen tempo. En je bent dus altijd 'bij'.

Kunde om mijn popcornbrein te ontwarren


"Dit coachtraject brengt mij niet alleen schrijfkracht, maar ook een persoonlijke groei die ik niet eerder aan schrijven gekoppeld had. Het proces voelt als intensief. Toch kan ik dit pad op een hele fijne zachte manier gaan met Sigrid als professionele, passievolle (schrijf-)coach die kennis heeft van de corporate wereld, de kunde om mijn popcornbrein te ontwarren, een bijzonder groot inlevingsvermogen en veel wijsheid. Op mijn eigen tempo, maar altijd voorwaarts!" 


Maayke Raedts| Consultant

Mijn rol bij jouw verhaal


Als personal storycoach, inspirator en mentor zet ik je aan het denken om anders naar jouw situatie te kijken. Met narratieve tools help ik jou om te ontdekken wat bij jou past en stimuleer je om jouw pad te durven volgen. Ik haal liefdevol de angels uit je oude verhaal en begeleid je naar je nieuwe verhalen die veel beter passen. Zodat jij gaat vliegen!

Met een bevrijd gevoel kwam ik naar buiten

Ik kwam binnen met de vraag hoe ik nu eindelijk eens kan bereiken dat mijn werk er net zo uit gaat zien als de ideeën die ik daar al jaren over heb in mijn hoofd.

Door de vragen die Sigrid stelde, zag ik opeens glashelder dat dat beeld helemaal niet bij me past. Ik hoef niet van alles te ondernemen om ergens te komen, ik ben er al. Het enige wat me te doen stond, was niet langer vast te houden aan die ideeën.

Met een bevrijd gevoel kwam ik naar buiten. De dagen na het gesprek kwamen er meteen mooie kansen op me af. Ongelooflijk.


Jeannette van der Burgh | Antropoloog en schrijver

Over Sigrid van Iersel

Mijn naam is Sigrid van Iersel: journalist, personal storycoach en schrijver van de boeken Jongleren met Vermicelli en Toverballen voor het brein.

Verhalen zijn ook de toverballen voor mijn eigen brein. Ik wil precies weten hoe verhalen werken en hoe je ze zo krachtig mogelijk opschrijft. 

Jarenlang kreeg ik dat bij mijn journalistieke werk niet voor elkaar. Het leek wel alsof lezers geen fluit deden met mijn stukken. 

Aan de structuur of de inhoud van de stukken lag het niet. Maar waar dan wel aan? 

Mijn jarenlange zoektocht heeft me enorme eye-openers opgeleverd. Hiervoor heb ik onder meer honderden bio's bestudeerd. En ik ben als storycoach andere experts gaan begeleiden bij het vertellen van krachtige verhalen over zichzelf.

Deze inzichten ben ik consistent gaan toepassen in mijn schrijfwerk. Dat heeft me veel gebracht: grote opdrachten, interessante klanten, waardevolle netwerken en nog veel meer. 

Ik won de Zilveren Veer, de prijs voor het beste journalistieke artikel, waarbij ik de kracht van storytelling inzette. Voor mij het zoveelste bewijs dat verhalen toverkracht hebben. Ook in je eigen profieltekst.

Er bleek ineens samenhang te zitten in mijn verhaal


Mijn veelzijdigheid, daar heb ik altijd mee geworsteld. Ik vroeg me af wat ik eigenlijk wilde vertellen en hoe mijn verhaal helder kon worden.  

Bijna spelenderwijs ging ik samen met Sigrid met mijn verhaal aan de slag. Tot mijn verrassing kwamen er eerst nog veel meer losse stukjes op tafel.


Het waren stukjes die ik niet eerder had gezien. Ik studeerde chemie, maar ik heb ook een sterk mensgerichte kant. Daarnaast werden er nog veel meer tegenpolen zichtbaar, zoals: beeld en woord, samen en alleen, buiten en binnen, rustig en levendig.


Het meest bijzondere is dat al die kanten nu samenkomen in mijn nieuwe verhaal. Er bleek ineens samenhang in te zitten. Ik had het idee dat ik moest kiezen, maar daardoor kwam ik aan veel kanten in mezelf nooit toe. Nu wel. Want in mijn rol als ‘Je gids in verandering’ hoef ik niets meer buiten mezelf te zetten. 


Ook kan ik nu zelf mijn website maken, met tekst en beeld. Daar geniet ik enorm van. Ik heb eindelijk een werkvorm gevonden waarin alles samenkomt en kan met meer kleuren schilderen dan ooit.


Opnieuw kijken naar blinde vlekken


Mijn rugzak zit vol kennis en vaardigheden uit het communicatievak. Schrijven vind ik ontzettend leuk. En toch vond ik het lastig mijn verhaal over 100% culture proof zelf op papier te zetten. Sigrid hielp me de sprong te wagen.

Zij stelde vragen, zodat ik opnieuw keek naar mijn blinde vlekken. Na gesprekken vol inzichten kreeg ik de smaak te pakken. Ik zette volzinnen op papier over wat ik belangrijk vind en waarvoor ik sta, zodat leiders in organisatie weten waarvoor ze bij mij terecht kunnen. Ik ben trots op het resultaat en op de fijne samenwerking. 


Marisa Hulsebosch | Eigenaar 100 % culture proof​​

Jouw investering

Kwartaal

3 maanden

1790,-
voor 1 kwartaal
Individuele coaching op basis van de Verhaalroute voor Koplopers

Tussentijds support via chat of mail (24/5)

Persoonlijke feedback op je werk

 Gratis toegang tot de bibliotheek van het Online Verhalenhuis 

Vele handige templates

VIP-start

Jaar

12 maanden

6950,-
voor 1 jaar
Individuele coaching op basis van de Verhaalroute voor Koplopers

Tussentijds support via chat of mail  (24/5)

Persoonlijke feedback op je werk

Gratis toegang tot de bibliotheek van het Online Verhalenhuis 

Vele handige templates

 VIP-start

Deze sessies hebben me vleugels gegeven


In stevige sessies heeft Sigrid ervoor gezorgd dat ik met een goed verhaal weer de arbeidsmarkt op kan. Ik bruiste van de energie. Sigrid bleef rustig, luisterde goed en kaderde af waar nodig. Ik heb nu duidelijk op papier staan wie ik ben en waar ik naar toe wil. Deze sessies hebben me vleugels gegeven.


Judith van de Vliert | Senior accountmanager
storytelling

"If you believe in yourself, with a tiny pinch of magic all your dreams can come true."

SpongeBob

Toegerust voor de volgende stap


Na 14 jaar ondernemerschap voelde ik dat het tijd was voor een volgende stap. Maar er waren ook dingen die me daarbij tegenhielden. Ik voelde en wist niet goed waar het naar toe zou gaan. En wat zat me nou precies in de weg?

Sigrid gaf goede denkrichtingen, stelde de juiste vragen en moedigde me aan. Daardoor kreeg ik zicht op mijn overtuigingen waarmee ik mezelf in de weg zat.

Door onze gezamenlijke verkenningen zie ik nu duidelijker wat er al is en waar ik naartoe mag groeien. Ik mag meer vanuit mijn eigen leef- en werkervaring en mijn eigen persoonlijkheid delen. 


Deze bouwstenen geven me veel meer houvast om mensen mee te nemen. Er zit nu vertrouwen op. Ik voel me toegerust om de volgende stap te zetten.


Machella Boot | Oprichter Liftkracht

Dat inspirerende verhaal met plakkracht, 

dat laat zien waar jij voor staat en waar jij voor gaat.