Vleugels met jouw verhaal

1-op-1-begeleiding van bevlogen koplopers 
om je missie uit te dragen met verhalen  Je bent een kei in je vak en je vertelt er vol enthousiasme over. 

  Logisch, want jij bent een bevlogen koploper met 1001 plannen en ideeën.


  Toch krijgt jouw verhaal geen vorm.


  Dieper van binnen weet je dat je nieuwe keuzes te maken hebt. Om werkelijk van betekenis te zijn. Want tijd is het kostbaarste dat je hebt.

  Maar je verhaal rammelt. Mensen kijken je glazig aan, want je praat sluiertaal. Je zegt niet echt wat je op je hart hebt. Je voelt dat het niet klopt, ook al heb je hier al bakken energie in gestoken.


  Schud je veren los en ga op zoek naar je nieuwe verhaal. 

  Over jouw superkrachten, waarmee jij werkelijk tot je recht komt en jij met jouw missie de levens van anderen verandert.Storytelling en creatief denken

Onderweg verander je. 

In een vrije vogel, die tegelijkertijd 

stevig op eigen benen staat. 


Met een eigen visie. 

En een eigen stijl: een taal die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.


  Het komt erop aan deze eigen taal te vinden en te leren spreken. 

  Ik heb daarvoor de Verhaalroute voor Koplopers ontworpen.


  Wanneer jij daarmee je verhalen gaat uitdragen, ga je opvallen met jouw eigenheid.

  Je bent helemaal jezelf en je werkt voortaan op jouw (creatieve) voorwaarden. En nog belangrijker: je draagt je missie uit en mensen haken bij je aan.

  En je zult verrast zijn over het perspectief dat ineens voor jou mogelijk is, zodat je mensen aantrekt die met je willen werken en je verdient wat je waard bent.


Dit bied ik je aan:

 • 1-op-1-programma voor het creëren en leven van het verhaal, waarmee jij van betekenis bent. 
 • Helder en stevig, zodat jij in een keer duidelijk maakt waar je voor staat. Want jouw eigen strategische visie op jouw vak, gevat in verschillende typen verhalen, maakt je enorm aantrekkelijk om mee samen te werken. 
 • Toverballen voor het brein: je vindt magische verhalen om je klanten of medewerkers te betoveren met jouw missie.


Voor wie?

 • Dit programma is voor ervaren en ambitieuze leiders, die meer uit hun talenten willen halen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bevlogen koplopers die succesvol willen worden in hun bedrijf of organisatie.
 • Dikke kans dat jij ook een veelzijdige creatieve vogel bent. Je loopt over van de ideeën. Maar je wilt wel dat jouw ideeën op de juiste vruchtbare plek terecht komen, zodat je echt het verschil maakt.
 • Je wilt in korte tijd meer leren over het effectief werken met verhalen, zodat je met zelfvertrouwen een stevig verhaal naar voren brengt en mensen raakt.

Waarom?

 • Je wilt je eigen toekomst creëren en trots zijn op je werk.
 • Je wilt investeren in je eigen ontwikkeling en gelooft in de kracht van verhalende teksten. 
 • En je bent bereid daar helemaal voor te gaan, zodat je gaat staan voor je verhaal.

De waarde van mijn woorden voor anderen


Ik mocht fantastische gesprekken voeren met Sigrid. Over belemmerende overtuigingen en sluiertaal, maar vooral ook over de kracht van woorden en de waarde van mijn woorden voor anderen.


Het was een tijd om stil te staan, uit te zoomen, zelfreflectie en bij te leren. Dank je wel Sigrid, voor je heldere kijk, scherpe vragen en richtinggevende ideeën.


Ilonka de Ridder | Eigenaar De Ridder Public Relations

Dat aansprekende verhaal waarmee je anderen 

inspireert en in beweging brengt.

Inhoud van het programma:

 • We starten met een live bijeenkomst (VIP-startbijeenkomst van 4 uur), waarbij je met verhalende werkvormen jouw reis uitstippelt als vrije vogel. 
 • Daarna krijg je mijn persoonlijke begeleiding voor de afgesproken periode. Ik begeleid je bij het maken van een spannende sprong, help je bij je aanpak en zorg op een liefdevolle manier dat je daadwerkelijk je plannen uitvoert.
 • We spreken online af of in mijn coachruimte, eens in de veertien dagen.  
 • Je krijgt creatieve (schrijf)opdrachten die je direct toepast in de praktijk, zodat je meteen resultaten boekt.
 • Je stuurt tussendoor je teksten en schriftelijke plannen toe voor feedback. Of je laat het schrijfwerk aan mij over, zodat ik jou kan ontzorgen.  
 • Toegang tot de exclusieve Vleugels met je Verhaal-tracker. Hiermee houd je je resultaten bij, zodat je zichtbare voortgang boekt. Alleen dit al is van grote waarde.

Bonus: toegang tot het Online Verhalenhuis

 • Je krijgt toegang tot mijn bibliotheek Verhalenhuis.online met een schat aan lessen, opdrachten en materialen.

 • Kant-en-klare templates: je ontvangt alle tips, formats en andere tools om de beste resultaten te halen.

Jouw opbrengsten:

 • Je ontsluit je creatieve superkrachten.
 • Je stippelt je persoonlijke verhaallijn uit en maakt op basis daarvan belangrijke keuzes.
 • Je ontdekt hoe je samenvalt met al je verschillende talenten en hoe je daar het beste uithaalt om te floreren.
 • Je leert hoe je effectieve routines inricht om je ideeën te ontwikkelen en veel creatiever te zijn.
 • Je schudt de sluiertaal van je af en je leert hoe je voortaan opvalt door je stijl, tone of voice en uitstraling, die veel krachtiger is dan alleen je functie.
 • Je leert hoe je in eenvoudige stappen verhalen met plakkracht vertelt, dat mensen snappen, voelen en onthouden.
 • Je leert hoe je verhalen deelt die mensen raken en in actie zetten (en waar je ook nog je geld mee verdient).
 • Je richt je leven in op basis van jouw creatieve voorwaarden, zodat je het beste uit jezelf haalt en het meest voor anderen van betekenis bent.
 • Je  bewandelt je eigen tempo. En je bent dus altijd 'bij'.
 • Je geeft de juiste taal aan je verhaal. Daarmee beleef je je doorbraak in je werk en in je persoonlijke leven. 
 • Je voelt je vrij om voor jezelf te kiezen en je lacht elke dag. Daardoor sta je krachtiger in de wereld. Dat levert meer klanten op.

Mijn rol bij jouw verhaal


Als personal storycoach, inspirator en motivator zet ik je aan het denken om anders naar jouw situatie te kijken. Met narratieve tools help ik jou om te ontdekken wat bij jou past en stimuleer je om jouw pad te durven volgen. Ik haal liefdevol de angels uit je oude verhaal en begeleid je naar je nieuwe verhalen die veel beter passen.

Mijn naam is Sigrid van Iersel: journalist, personal storycoach en schrijver van de boeken Jongleren met Vermicelli en Toverballen voor het brein.

Verhalen zijn ook de toverballen voor mijn eigen brein. Ik wil precies weten hoe verhalen werken en hoe je ze zo krachtig mogelijk opschrijft. 

Jarenlang kreeg ik dat bij mijn journalistieke werk niet voor elkaar. Het leek wel alsof lezers geen fluit deden met mijn stukken. 

Aan de structuur of de inhoud van de stukken lag het niet. Maar waar dan wel aan? 

Mijn jarenlange zoektocht heeft me enorme eye-openers opgeleverd. Hiervoor heb ik onder meer honderden bio's bestudeerd. En ik ben als storycoach andere experts gaan begeleiden bij het vertellen van krachtige verhalen over zichzelf.

Deze inzichten ben ik consistent gaan toepassen in mijn schrijfwerk. Dat heeft me veel gebracht: grote opdrachten, interessante klanten, waardevolle netwerken en nog veel meer. 

Ik won de Zilveren Veer, de prijs voor het beste journalistieke artikel, waarbij ik de kracht van storytelling inzette. Voor mij het zoveelste bewijs dat verhalen toverkracht hebben. Ook in je eigen profieltekst.

Er bleek ineens samenhang te zitten in mijn verhaal


Mijn veelzijdigheid, daar heb ik altijd mee geworsteld. Ik vroeg me af wat ik eigenlijk wilde vertellen en hoe mijn verhaal helder kon worden.  

Bijna spelenderwijs ging ik samen met Sigrid met mijn verhaal aan de slag. Tot mijn verrassing kwamen er eerst nog veel meer losse stukjes op tafel.


Het waren stukjes die ik niet eerder had gezien. Ik studeerde chemie, maar ik heb ook een sterk mensgerichte kant. Daarnaast werden er nog veel meer tegenpolen zichtbaar, zoals: beeld en woord, samen en alleen, buiten en binnen, rustig en levendig.


Het meest bijzondere is dat al die kanten nu samenkomen in mijn nieuwe verhaal. Er bleek ineens samenhang in te zitten. Ik had het idee dat ik moest kiezen, maar daardoor kwam ik aan veel kanten in mezelf nooit toe. Nu wel. Want in mijn rol als ‘Je gids in verandering’ hoef ik niets meer buiten mezelf te zetten. 


Ook kan ik nu zelf mijn website maken, met tekst en beeld. Daar geniet ik enorm van. Ik heb eindelijk een werkvorm gevonden waarin alles samenkomt en kan met meer kleuren schilderen dan ooit.


Jouw investering

Kwartaal

3 maanden

2750,-
voor 1 kwartaal
Individuele coaching op basis van de Verhaalroute voor Koplopers

Tussentijds chat-support (24/5)

Persoonlijke feedback op je werk en/of het uitschrijven van jouw verhalen

Vleugels met je Verhaal-tracker 

Gratis toegang tot de bibliotheek van het Online Verhalenhuis 

Vele handige templates

VIP-start ter waarde van 1450,-

Jaar

12 maanden

9750,-
voor 1 jaar
Individuele coaching op basis van de Verhaalroute voor Koplopers

Tussentijds chat-support (24/5)

Persoonlijke feedback op je werk en/of het uitschrijven van jouw verhalen

Vleugels met je Verhaal-tracker

Gratis toegang tot de bibliotheek van het Online Verhalenhuis 

Vele handige templates

 VIP-start ter waarde van 1450,-

Kunde om mijn popcornbrein te ontwarren


"Dit coachtraject brengt mij niet alleen schrijfkracht, maar ook een persoonlijke groei die ik niet eerder aan schrijven gekoppeld had. Het proces voelt intensief. Toch kan ik dit pad op een hele fijne zachte manier gaan met Sigrid als professionele, passievolle (schrijf-)coach die kennis heeft van de corporate wereld, de kunde om mijn popcornbrein te ontwarren, een bijzonder groot inlevingsvermogen en veel wijsheid. Op mijn eigen tempo, maar altijd voorwaarts!" 


Maayke Raedts| Consultant
Storytelling en creatief denken

Als je voelt dat je hierdoor eindelijk keuzes maakt en in hoog tempo groeistappen zet die je zelf tot nu toe niet voor elkaar gekregen hebt, dan is deze investering voor jou dubbel en dwars de moeite waard.  


Ik beloof je dat je een grote doorbraak beleeft, juist omdat ik je commitment vraag. Een doorbraak in je rol als professional, die ook doorwerkt in je persoonlijke leven. Je gaat het direct terugzien in de resultaten van je werk.


Wil je weten welke mogelijkheden ik voor jou zie? Aarzel niet langer en meld je hieronder aan voor een jongleergesprek van ongeveer 45 minuten via Zoom. 


We bespreken jouw vragen (zonder enige verplichting). We verkennen hoe jij jongleert met jouw talenten en onderzoeken welke groeistappen er mogelijk zijn met de Verhaalroute voor Koplopers.

 Daarna weet je waar je aan wilt werken en op welke manier.

Ja ik boek een jongleergesprek
Dit gesprek is vrijblijvend, je zit nergens aan vast

Deze sessies hebben me vleugels gegeven


In stevige sessies heeft Sigrid ervoor gezorgd dat ik met een goed verhaal weer de arbeidsmarkt op kan. Ik bruiste van de energie. Sigrid bleef rustig, luisterde goed en kaderde af waar nodig. Ik heb nu duidelijk op papier staan wie ik ben en waar ik naar toe wil. Deze sessies hebben me vleugels gegeven.


Judith van de Vliert | Senior accountmanager
storytelling

"If you believe in yourself, with a tiny pinch of magic all your dreams can come true."

SpongeBob

Toegerust voor de volgende stap


Na 14 jaar ondernemerschap voelde ik dat het tijd was voor een volgende stap. Maar er waren ook dingen die me daarbij tegenhielden. Ik voelde en wist niet goed waar het naar toe zou gaan. En wat zat me nou precies in de weg?

Sigrid gaf goede denkrichtingen, stelde de juiste vragen en moedigde me aan. Daardoor kreeg ik zicht op mijn overtuigingen waarmee ik mezelf in de weg zat.

Door onze gezamenlijke verkenningen zie ik nu duidelijker wat er al is en waar ik naartoe mag groeien. Ik mag meer vanuit mijn eigen leef- en werkervaring en mijn eigen persoonlijkheid delen. 


Deze bouwstenen geven me veel meer houvast om mijn podcast en andere dingen te maken en mensen mee te nemen. Er zit nu vertrouwen op. Ik voel me toegerust om de volgende stap te zetten.


Machella Boot | Oprichter Liftkracht

Dat inspirerende verhaal met plakkracht, 

dat laat zien waar jij voor staat en waar jij voor gaat.