Vleugels met jouw verhaal

1-op-1-begeleiding van bevlogen koplopers 
om je onderneming neer te zetten met verhalen  Je bent een kei in je vak en je hebt een bak aan waardevolle ervaringen.

  Logisch, want jij bent een bevlogen snelle denker met 1001 plannen en ideeën.


  Toch krijgt jouw verhaal geen vorm.


  Dieper van binnen weet je dat je nieuwe keuzes te maken hebt. Om werkelijk van betekenis te zijn. Want tijd is het kostbaarste dat je hebt.

  Maar je verhaal rammelt. Mensen kijken je glazig aan, want je praat sluiertaal. Je zegt niet echt wat je op je hart hebt en blijft twijfelen. Je voelt dat het niet klopt, ook al heb je hier al bakken energie in gestoken.


  Schud je veren los en ga op zoek naar je nieuwe verhaal. 

  Over jouw superkrachten, waarmee jij werkelijk tot je recht komt en jij de levens van anderen verandert. Niet met ploeteren, maar door echt gezien te worden met wat jij in huis hebt.

  Zodat jij je stakeholders, financiers of bestuurders overtuigt.


Storytelling en creatief denken

Onderweg verander je. 

In een vrije vogel, die tegelijkertijd 

stevig op eigen benen staat. 


Met een eigen visie. 

En een eigen stijl: een taal die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.


  Het komt erop aan deze eigen taal te vinden en te leren spreken. 

  Ik heb daarvoor de Verhaalroute voor Koplopers ontworpen.


  Wanneer jij daarmee je verhalen gaat uitdragen, ga je opvallen met jouw eigenheid.

  Je bent helemaal jezelf en je werkt voortaan op jouw (creatieve) voorwaarden. En nog belangrijker: je draagt je verhaal uit en mensen haken bij je aan.

  En je zult verrast zijn over het perspectief dat ineens voor jou mogelijk is, zodat je mensen aantrekt die met je willen werken en je verdient wat je waard bent.


Dit bied ik je aan:

 • 1-op-1-programma voor het creëren en leven van het verhaal, waarmee jij van betekenis bent. 
 • Helder en stevig, zodat jij in een keer duidelijk maakt waar je voor staat. Want jouw eigen visie op jouw vak, gevat in verschillende typen verhalen, maakt je enorm aantrekkelijk om mee samen te werken. 
 • Toverballen voor het brein: je vindt magische verhalen om je stakeholders, bestuurders of medewerkers te betoveren met jouw missie.


Voor wie?

 • Dit programma is voor ervaren professionals, die meer uit hun talenten willen halen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bevlogen snelle denkers die niet langer willen vastlopen, maar vooruit willen.
 • Dikke kans dat jij ook een veelzijdige creatieve vogel bent. Je loopt over van de ideeën, maar komt lang niet altijd tot de uitvoering. Bovendien wil je dat jouw ideeën op de juiste vruchtbare plek terecht komen, zodat je echt het verschil maakt.
 • Je wil in korte tijd meer leren over het effectief werken met verhalen en dat vertalen in een eigen aanbod, zodat je met zelfvertrouwen een stevig verhaal naar voren brengt en mensen raakt.

Waarom?

 • Je wil je eigen toekomst creëren en trots voelen op je werk. 
 • Je wil investeren in je eigen ontwikkeling en gelooft in de kracht van verhalende teksten. 
 • En je bent bereid daar helemaal voor te gaan, zodat je gaat staan voor je eigen toekomst.

De waarde van mijn woorden voor anderen


Ik mocht fantastische gesprekken voeren met Sigrid. Over belemmerende overtuigingen en sluiertaal, maar vooral ook over de kracht van woorden en de waarde van mijn woorden voor anderen.

Het was een tijd om stil te staan, uit te zoomen, zelfreflectie en bij te leren. Dank je wel Sigrid, voor je heldere kijk, scherpe vragen en richtinggevende ideeën.


Ilonka de Ridder | Eigenaar De Ridder Public Relations

Dat aansprekende verhaal waarmee je anderen 

inspireert en in beweging brengt.

Inhoud van het programma:

 • We starten met een live bijeenkomst (VIP-startbijeenkomst van 4 uur), waarbij je met verhalende werkvormen jouw reis uitstippelt als vrije vogel. 
 • Daarna krijg je mijn persoonlijke begeleiding voor de afgesproken periode. Ik begeleid je bij het maken van een spannende sprong, help je bij je aanpak en zorg op een liefdevolle manier dat je daadwerkelijk je plannen uitvoert.
 • We spreken online af of in mijn coachstudio, eens in de 2 of 3 weken.  
 • Je krijgt creatieve (schrijf)opdrachten die je direct toepast in de praktijk, zodat je meteen resultaten boekt.
 • Je stuurt tussendoor je teksten en schriftelijke plannen toe voor feedback.
 • Toegang tot de exclusieve Vleugels met je Verhaal-tracker. Hiermee houd je je resultaten bij, zodat je zichtbare voortgang boekt. Alleen dit al is van grote waarde.

Bonus: toegang tot het Online Verhalenhuis

 • Je krijgt toegang tot mijn bibliotheek Verhalenhuis.online met een schat aan lessen, opdrachten en materialen.

 • Kant-en-klare templates: je ontvangt alle tips, formats en andere tools om vooruitgang te boeken.

Jouw opbrengsten:

 • Je ontsluit je creatieve superkrachten.
 • Je stippelt je persoonlijke verhaallijn uit en maakt op basis daarvan belangrijke keuzes.
 • Je ontdekt hoe je samenvalt met al je verschillende talenten en hoe je daar het beste uithaalt om te floreren.
 • Je leert hoe je effectieve routines inricht om je ideeën te ontwikkelen en veel creatiever te zijn.
 • Je schudt de sluiertaal van je af en je leert hoe je voortaan opvalt door je stijl, tone of voice en uitstraling, die veel krachtiger is dan alleen je functie.
 • Je leert hoe je in eenvoudige stappen verhalen met plakkracht vertelt, dat mensen snappen, voelen en onthouden.
 • Je leert hoe je verhalen deelt die mensen raken en in actie zetten (en waar je ook nog je geld mee verdient).
 • Je richt je leven in op basis van jouw creatieve voorwaarden, zodat je het beste uit jezelf haalt en het meest voor anderen van betekenis bent.
 • Je  bewandelt je eigen tempo. En je bent dus altijd 'bij'.
 • Je voelt je vrij om voor jezelf te kiezen en je lacht elke dag. Daardoor voel je meer zelfvertrouwen en sta je krachtiger in de wereld. Dat levert meteen ook meer overtuigingskracht op naar je stakeholders, bestuurders of financiers.

Mijn rol bij jouw verhaal


Als personal storycoach, inspirator en mentor zet ik je aan het denken om anders naar jouw situatie te kijken. Met narratieve tools help ik jou om te ontdekken wat bij jou past en stimuleer je om jouw pad te durven volgen. Ik haal liefdevol de angels uit je oude verhaal en begeleid je naar je nieuwe verhalen die veel beter passen.

Zodat jij gaat vliegen!

Kunde om mijn popcornbrein te ontwarren


"Dit coachtraject brengt mij niet alleen schrijfkracht, maar ook een persoonlijke groei die ik niet eerder aan schrijven gekoppeld had. Het proces voelt intensief. Toch kan ik dit pad op een hele fijne zachte manier gaan met Sigrid als professionele, passievolle (schrijf-)coach die kennis heeft van de corporate wereld, de kunde om mijn popcornbrein te ontwarren, een bijzonder groot inlevingsvermogen en veel wijsheid. Op mijn eigen tempo, maar altijd voorwaarts!" 


Maayke Raedts| Consultant

Over Sigrid van Iersel

Mijn naam is Sigrid van Iersel: journalist, personal storycoach en schrijver van de boeken Jongleren met Vermicelli en Toverballen voor het brein.

Verhalen zijn ook de toverballen voor mijn eigen brein. Ik wil precies weten hoe verhalen werken en hoe je ze zo krachtig mogelijk opschrijft. 

Jarenlang kreeg ik dat bij mijn journalistieke werk niet voor elkaar. Het leek wel alsof lezers geen fluit deden met mijn stukken. 

Aan de structuur of de inhoud van de stukken lag het niet. Maar waar dan wel aan? 

Mijn jarenlange zoektocht heeft me enorme eye-openers opgeleverd. Hiervoor heb ik onder meer honderden bio's bestudeerd. En ik ben als storycoach andere experts gaan begeleiden bij het vertellen van krachtige verhalen over zichzelf.

Deze inzichten ben ik consistent gaan toepassen in mijn schrijfwerk. Dat heeft me veel gebracht: grote opdrachten, interessante klanten, waardevolle netwerken en nog veel meer. 

Ik won de Zilveren Veer, de prijs voor het beste journalistieke artikel, waarbij ik de kracht van storytelling inzette. Voor mij het zoveelste bewijs dat verhalen toverkracht hebben. Ook in je eigen profieltekst.

Er bleek ineens samenhang te zitten in mijn verhaal


Mijn veelzijdigheid, daar heb ik altijd mee geworsteld. Ik vroeg me af wat ik eigenlijk wilde vertellen en hoe mijn verhaal helder kon worden.  

Bijna spelenderwijs ging ik samen met Sigrid met mijn verhaal aan de slag. Tot mijn verrassing kwamen er eerst nog veel meer losse stukjes op tafel.


Het waren stukjes die ik niet eerder had gezien. Ik studeerde chemie, maar ik heb ook een sterk mensgerichte kant. Daarnaast werden er nog veel meer tegenpolen zichtbaar, zoals: beeld en woord, samen en alleen, buiten en binnen, rustig en levendig.


Het meest bijzondere is dat al die kanten nu samenkomen in mijn nieuwe verhaal. Er bleek ineens samenhang in te zitten. Ik had het idee dat ik moest kiezen, maar daardoor kwam ik aan veel kanten in mezelf nooit toe. Nu wel. Want in mijn rol als ‘Je gids in verandering’ hoef ik niets meer buiten mezelf te zetten. 


Ook kan ik nu zelf mijn website maken, met tekst en beeld. Daar geniet ik enorm van. Ik heb eindelijk een werkvorm gevonden waarin alles samenkomt en kan met meer kleuren schilderen dan ooit.


Opnieuw kijken naar blinde vlekken


Mijn rugzak zit vol kennis en vaardigheden uit het communicatievak. Schrijven vind ik ontzettend leuk. En toch vond ik het lastig mijn verhaal over 100% culture proof zelf op papier te zetten. Sigrid hielp me de sprong te wagen.

Zij stelde vragen, zodat ik opnieuw keek naar mijn blinde vlekken. Na gesprekken vol inzichten kreeg ik de smaak te pakken. Ik zette volzinnen op papier over wat ik belangrijk vind en waarvoor ik sta, zodat leiders in organisatie weten waarvoor ze bij mij terecht kunnen. Ik ben trots op het resultaat en op de fijne samenwerking. 


Marisa Hulschebos | Eigenaar 100 % culture proof​​

Jouw investering

Kwartaal

3 maanden

2750,-
voor 1 kwartaal
Individuele coaching op basis van de Verhaalroute voor Koplopers

Tussentijds support via chat of mail (24/5)

Persoonlijke feedback op je werk/formulering van je nieuwe aanbod

Vleugels met je Verhaal-tracker 

Gratis toegang tot de bibliotheek van het Online Verhalenhuis 

Vele handige templates

VIP-start ter waarde van 1450,-

Jaar

12 maanden

9750,-
voor 1 jaar
Individuele coaching op basis van de Verhaalroute voor Koplopers

Tussentijds support via chat of mail  (24/5)

Persoonlijke feedback op je werk/formulering van je nieuwe aanbod

Vleugels met je Verhaal-tracker

Gratis toegang tot de bibliotheek van het Online Verhalenhuis 

Vele handige templates

 VIP-start ter waarde van 1450,-

Deze sessies hebben me vleugels gegeven


In stevige sessies heeft Sigrid ervoor gezorgd dat ik met een goed verhaal weer de arbeidsmarkt op kan. Ik bruiste van de energie. Sigrid bleef rustig, luisterde goed en kaderde af waar nodig. Ik heb nu duidelijk op papier staan wie ik ben en waar ik naar toe wil. Deze sessies hebben me vleugels gegeven.


Judith van de Vliert | Senior accountmanager
storytelling

"If you believe in yourself, with a tiny pinch of magic all your dreams can come true."

SpongeBob

Toegerust voor de volgende stap


Na 14 jaar ondernemerschap voelde ik dat het tijd was voor een volgende stap. Maar er waren ook dingen die me daarbij tegenhielden. Ik voelde en wist niet goed waar het naar toe zou gaan. En wat zat me nou precies in de weg?

Sigrid gaf goede denkrichtingen, stelde de juiste vragen en moedigde me aan. Daardoor kreeg ik zicht op mijn overtuigingen waarmee ik mezelf in de weg zat.

Door onze gezamenlijke verkenningen zie ik nu duidelijker wat er al is en waar ik naartoe mag groeien. Ik mag meer vanuit mijn eigen leef- en werkervaring en mijn eigen persoonlijkheid delen. 


Deze bouwstenen geven me veel meer houvast om mijn podcast en andere dingen te maken en mensen mee te nemen. Er zit nu vertrouwen op. Ik voel me toegerust om de volgende stap te zetten.


Machella Boot | Oprichter Liftkracht

Dat inspirerende verhaal met plakkracht, 

dat laat zien waar jij voor staat en waar jij voor gaat.