Hoe je jezelf in de stretchzone zet

Wist je dat je brein veel beter werkt als je jezelf uitdaagt? En dat je jezelf dan ook meteen energieker en alerter voelt?

Het doet er eigenlijk niet toe waarmee je jezelf prikkelt, als je maar ergens moeite voor doet. Door na te denken. Of door in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk.

Jezelf in de stretchzone zetten dus.

Daarbij leer je iets nieuws, zonder dat het zo bibber-eng is dat je meteen in de paniekzone belandt šŸ™‚

In het begin van de corona-tijd ging het knetterhard met die brein-uitdagingen. We leerden versneld thuiswerken, videobellen en andere online tools toepassen. We ontdekten met horten en stoten hoe we de thuis-quarantaine en anderhalvemeter-regel invulling konden geven. De corona-uitbraak bleek in veel opzichten ook een doorbraak.

Nu zijn we in prikkelarme tijd beland. Daar wordt je brein traag van. Om mij heen hoor ik veel mensen klagen over een gebrek aan energie. Weinig fut. Geen inspiratie.

Natuurlijk kan een vakantie voor een oppepper zorgen.

Maar is dat echt een oplossing die langer doorwerkt?

Je hebt ook nieuwe gezichtspunten nodig. Ontmoetingen met andersdenkenden. Verse inspiratie.

Door dit soort impulsen gaat je stofwisseling omhoog, wat je bloedsomloop stimuleert.

Die pling in je hoofd geeft je bovendien bakken met energie. Je legt nieuwe verbindingen aan in je brein. Daardoor krijg je niet alleen makkelijker ideeƫn, maar schiet ook de kwaliteit van die ideeƫn omhoog.

Je ziet weer mogelijkheden. Je gelooft weer dat ook jij iets nieuws kan leren, ondanks eerdere miskleunen.

En je krijgt weer focus.

Een van de leukste breinprikkels om jezelf toe te dienen is verwondering voelen. Daardoor kom je gemakkelijk in de flow en krijg je direct nieuwe energie.

En dat is precies wat we gaan doen op de online Summer School voor Verwondering (nee, die naam is geen toeval). Je trekt de ritssluiting open naar het avontuur in je leven, waardoor je jezelf helemaal verrast.

De tweede editie van de Summer School gaat aanstaande maandag van start. Er is al een leuke groep deelnemers, en je kunt je nog aanmelden.

Doe dat dan wel snel!

NB. 1

Kun je de komende weken niet deelnemen? Geen probleem. Je kunt het programma ook in eigen tempo volgen als je dat beter past. En het is ook niet nodig om er meteen maandag bij te zijn.

NB. 2

Wil je ook beter leren schrijven? Doe dan zeker mee. Stiekem is de Summer School ook een training om aantrekkelijker te leren schrijven.

 

Heb je er zin in?

 

Ik verwelkom je graag!

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | ConceptontwikkelaarĀ 

De verhalen over onszelf en de wereld beĆÆnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden?Ā We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst.Ā Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordtĀ een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. MetĀ helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

You may also like