Hoe je jezelf in de stretchzone zet

Wist je dat je brein veel beter werkt als je jezelf prikkelt en uitdaagt? En dat je jezelf dan ook meteen energieker en alerter voelt?

Wist je dat je brein veel beter werkt als je jezelf prikkelt en uitdaagt? En dat je jezelf dan ook meteen energieker en alerter voelt?

En meteen ook het goede nieuws: het doet er eigenlijk niet toe waarmee je jezelf prikkelt.

Als je jezelf maar uitdaagt om ergens moeite voor te doen.

Door na te denken over iets dat buiten je gewone routines zit. Door je zintuigen te prikkelen en je verbeeldingsvermogen in te schakelen. Of door in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk.

Misschien zijn we het in de afgelopen maanden verleerd, dat oprekken van je gedachten, het gebruik van je verbeeldingsvermogen en het horen van gezichtspunten buiten je eigen bubbel.

Als dat ook voor jou geldt, is het goed om jezelf weer eens in de stretchzone te zetten.

Daarbij leer je iets nieuws, zonder dat het zo bibber-eng is dat je meteen in de paniekzone belandt.

Dat oprekken levert je nieuwe gezichtspunten op.

Je hoort kristalheldere plingggs in je hoofd.

Die plinggg geeft je bakken met energie. Je legt bovendien nieuwe verbindingen aan in je brein. Daardoor krijg je niet alleen makkelijker ideeën, maar schiet ook de kwaliteit van die ideeën omhoog.

Zelf uitproberen?

Antwoord dan bijvoorbeeld eens spontaan ‘ja’ als iemand je binnenkort iets voorstelt of een vraag stelt. En kijk daarna pas hoe je het mogelijk kunt maken.

Dat betekent dat je jezelf toestaat om onbevangen te reageren en te improviseren. Je gunt jezelf om open te staan voor iets nieuws, ook al weet je niet precies hoe en wat.

Je richt je niet op het bewaken van je eigen grenzen, maar je onderzoekt wat er nog meer kan. Het is dus even ‘leven met de handrem eraf’ en open te staan voor wat er dan gebeurt.

Daarmee kietel je je brein en voel je de energie weer stromen.

En weet je wat een van de allerleukste breinprikkels is om jezelf toe te dienen?
Dat is verwondering voelen.

En dat is ook precies wat we doen op de online Summer School voor Verwondering (nee, die naam is geen toeval). Je trekt de ritssluiting open naar het avontuur in je leven, waardoor je jezelf verrast en opnieuw uitdaagt.

De nieuwe editie van de Summer School is deze maand weer van start gegaan. En natuurlijk kun jij meedoen. Voor verwonderbommetjes, die exploderen in je hoofd.

Ook ga je op de Summer School heel wat schrijfkilometers maken via een serie speelse opdrachten. Ook daarbij kun je je improvisatietalent vast goed gebruiken.

Ga jezelf verrassen!

Mis niks en Kijk hier

 

 

 

 

Over Sigrid

Jij bent de creator van je eigen verhaal. Dat verhaal is jouw toetssteen.

Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet.

Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten: het specifieke detail. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ook help ik je om je verhaal te leven: van woorden naar daden.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

 

You may also like