Wat is er allemaal mogelijk als jij je plan echt uitvoert?

Wat gebeurt er als jij je plan echt uitvoert? Wat is er dan allemaal mogelijk in jouw leven?

Waarschijnlijk weet je het antwoord wel. Het plan waar je al lang van droomt, waar je (soms al jaren) lang mee rondloopt en waar je hoge verwachtingen van hebt, wordt ineens realiteit.

Dan heb je je boek geschreven over je persoonlijke situatie waarmee je begrip oogst bij lotgenoten. Of je hebt een geweldige app ontwikkeld, waarmee je talrijke fans krijgt. Of je hebt een eigen bedrijf opgezet dat precies past bij jouw talenten.

Of jij hebt dit gerealiseerd:

 • een innovatief ontwerp, dat de levens van mensen verrijkt.
 • een community rondom een goed doel.
 • een buurtproject met alles erop en eraan.

Wat als je hier echt aan begint, hoe ziet je leven er dan uit?

Laat dat even tot je doordringen. Dan vertel ik je ondertussen mijn eigen verhaal.

Startpunt om te worden wie je bent

Ik had zelf ooit een plan om een blog te beginnen, gewoon om het uit te proberen. Dat was in 2005.

Een gouden greep, maar dat ontdekte ik pas achteraf. Want mijn simpele blog groeide al snel uit tot meer. Het werd het startpunt voor diverse boeken, online trainingen én uiteindelijk ook de oprichting van mijn eigen bedrijf.

De blogartikelen waren manieren om moed te verzamelen en telkens een nieuwe stap te zetten. Zonder mijn blog als springplank was ik niet geworden wie ik nu ben.

Maar ik weet ook hoe sommige projecten verlopen moeizaam verlopen.

Zo ben ik een paar jaar geleden begonnen om een online programma op te zetten over het uitvoeren van ideeën.

Het lukte niet.

Telkens schoof ik het project voor me uit. Twee eerdere halfbakken versies van het programma gooide ik weg, omdat ze me niet bevielen.

Toch liet het idee me niet los

Begin dit jaar werkte ik enkele aantekeningen uit, die ik in de kerstvakantie gemaakt had. En opeens had ik de goede toon te pakken. En de smaak naar meer…!

Diezelfde dag stond de eerste versie helemaal in de steigers. Daarna verbeterde ik er nog van alles aan, voerde testen uit en schakelde hulp in.

Nu is het programma klaar: Floreer met je Plan. Daar ben ik geweldig trots op.

Zoiets is voor jou ook mogelijk.

image

Een idee is de springplank naar meer!

Want ja:

 • je moet inderdaad je angsten onder ogen zien (en als je ze herkent kun je er mee omgaan).
 • je moet nieuwe dingen leren.
 • je moet een drempel over (en soms wel meerdere drempels).
 • je moet je dagelijkse bezigheden voor een deel opzij zetten, omdat je nu in iets investeert wat belangrijk is voor de toekomst op de langere termijn
 • en je gaat vast ergens fouten maken.

Dat gold ook voor mij.

Het verschil is dat ik het voornamelijk alleen deed, vooral in het begin. Dus ik deed er langer over om te slagen dan noodzakelijk was. Dat moeilijke pad kan ik jou besparen.

Want dit bied ik je aan:

 • een stappenplan om jou precies hierdoor heen te leiden en je te helpen om de drempels over te gaan.
 • inspirerende voorbeelden van mensen die deze obstakels overwonnen hebben.
 • alle tips en trucs die jou het benodigde zelfvertrouwen geven.

En ik bied je specifieke coaching aan, waar je al je vragen kan stellen en waarbij je feedback op maat krijgt. Ik bemoedig je en help je aan het bijbehorende verhaal om je idee de wereld in te helpen.

 

Er is nog veel meer mogelijk

Een plan uitvoeren dat al heel lang in je hoofd zit is voor iedereen bereikbaar. Maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is.

Daarmee vertel ik je niets nieuws. Niets dat echt de moeite waard is, is makkelijk. Het kost veel moeite en doorzettingsvermogen.

En het duurt misschien langer dan je denkt.

Maar deze investering is enorm de moeite waard. Het levert je zelfvertrouwen op. En je weet: als dit kan, is er nog veel meer mogelijk.

Denk aan de grote heldenverhalen: Odysseus, Frodo in ‘The Lord of the rings’ of Alice in Wonderland. Ze aarzelen allemaal om op weg te gaan, omdat ze obstakels zien of niet durven.

Uiteindelijk komen ze in beweging: omdat ze wel moeten. Of omdat hun verlangen groter is dan hun angst. Ze komen allerlei draken tegen op hun pad die ze uiteindelijk weten te overwinnen.

Ze keren terug en hebben uiteindelijk een heleboel over zichzelf geleerd. Het is een levensveranderende ervaring geworden.

Wees de held in je eigen verhaal.

Neem de eerste stap nu meteen. Want je hoeft het niet alleen te doen.

Sluit je aan en schrijf je in via de button op deze pagina. Je kunt vandaag nog beginnen.

Over Sigrid

Ik ben een verhalenmaker met een journalistieke achtergrond, die de kracht van storytelling en creatief denken aan elkaar knoopt. Als bedenker en uitvoerder van verhaalconcepten help ik publieke organisaties en maatschappelijke instellingen om mensen te raken en in beweging te brengen bij veranderingen. Ik ben (mede) auteur van het boek Lenig Denken (over creatieve denktechnieken) en Toverballen voor het Brein (over het gebruik van de kracht van verhalen in teksten).

You may also like