Leef jij het leven waar het voor jou echt om draait?

Wanneer had jij voor het laatst het gevoel dat je iets deed dat echt het verschil maakte? Iets dat er echt toe deed? Leef jij het leven waar het voor jou echt om draait?

Als dat recent was: gefeliciteerd, geweldig! Als dat langer geleden was (of het verlangen is onder het stof geraakt): lees vooral even verder.

Vaak weten we best wat we willen doen om dat verschil te maken.

Die loopbaanswitch. Dat boek dat geschreven moet worden. Die bijeenkomst die we willen organiseren.

Maar we durven niet.

Natuurlijk kun je het een poos volhouden als je huidige werk of bezigheden best oké zijn. Je leven kabbelt lekker voort, je doet wat andere mensen van je verwachten en je houdt braaf alle ballen in de lucht.

Maar als het je diepe wens is om ergens een wezenlijke bijdrage te leveren, dan knap je uiteindelijk af op het temmen van spreadsheets of powerpoints of op het afvinken van to-do-lijsten.

Velen krijgen eerst een burn-out voordat ze besluiten om echt hun hart volgen. Laat jij het zo ver komen?

Pittige lessen

Ik heb zelf pittige lessen geleerd op dit gebied. Ik kreeg zelfs uitvalverschijnselen aan mijn arm (een gevolg van te lang genegeerde nek- en schouderklachten) en zat maandenlang thuis om te herstellen.

Het was mijn lichaam dat keihard om de benodigde aandacht vroeg, want zonder mijn schrijfarm kon ik letterlijk niets meer.

Dat was een zware tijd. Maar het vormde uiteindelijk wel de aanleiding om diverse dingen in mijn leven te veranderen, zoals het kiezen voor werk waarbij ik intensief met anderen samen kon werken in plaats van alles voornamelijk alleen te doen.

Wat ik leerde…

De weg omhoog was moeizaam, maar wel zeer de moeite waard. Ik deed het stap voor stap.

Dat werkte.

Het verschil tussen iemand die veel succes heeft en iemand met een droom, is niet de vraag of je wel over het juiste talent beschikt. Het is ook niet de grootte van het verlangen dat het verschil maakt.

Het is in beweging komen. Gewoon de eerste stap zetten, en daarna nog een. Sommigen noemen dat moed.

Uiteindelijk hebben we meer spijt van de dingen die we niet doen dan de dingen die we wel ondernemen, ook als ze anders uitpakken dan gedacht.

 

 

Dit is je kans om wél het leven te leiden waar het jou echt om draait

Want uiteindelijk is jouw plan, jouw idee of jouw ideaal niets waard zonder actie.

En niet alleen voor jezelf is dat een gemiste kans!

De mensen die je hiermee kunt helpen, mogen nooit het genoegen smaken van jouw idee te genieten. Ze kunnen nooit de vruchten plukken van jouw droomplan.

Daarmee doe je jezelf en anderen tekort!

En dat is precies waarom ik mijn programma Floreer met je Plan heb gemaakt. Ik help je stap voor stap om jouw plan waar te maken en het benodigde verhaal daarover te vertellen.

Alleen al in actie komen is een cruciale stap die je leven kan veranderen.

Is het jouw tijd om echt in actie te komen?

Als je in je vertrouwde wereld leeft, kun je denken dat het allemaal wel meevalt.

Totdat je werkelijk in actie komt. Dan voelt dat alsof er een steen van je afvalt en je ineens weer lucht krijgt. Ademruimte, vaak letterlijk.

En dan ga je floreren en het leven leiden dat voor jou echt betekenis heeft.

Misschien denk je: ik heb alleen nog maar een glimp van een plan.

Wees gerust: je hoeft beslist niet een compleet uitgewerkt plan te hebben voordat je kunt starten. Liever niet zelfs! Als je wel een einddoel voor ogen hebt (WAT), dan volgt de wijze waarop (HOE) gaandeweg.

Daarbij sta je er niet alleen voor.

Ik bemoedig je en bied je precies de stappen aan die echt werken: over het uitvoeren van jouw plan en over het vertellen van het bijbehorende verhaal. Laat het niet gebeuren dat je spijt hebt van de dingen die je niet durfde te doen, maar wel wilde.

Het is aan jou om deze belangrijke eerste stap te zetten.

Nog even alles rondom Floreer met je Plan op een rij:

  • Je volgt het online programma waar en wanneer je maar wilt.
  • Je leert alles over het waarmaken van je plan en het vertellen vanher bijbehorende verhaal.
  • Daarnaast ontvang je een 1-op-1-mentorgesprek met mij.
  • Je wordt blij van de uitdagende direct beginnen-opdrachten (zoals ik de opdrachten heb gedoopt), de filmpjes en het werkboek. De modules zijn iedere week een feestje, hoor ik regelmatig van mijn deelnemers 🙂
  • Je hebt alle modules, templates en overige materialen overzichtelijk bij elkaar. Je kunt ze downloaden op je tablet of computer en ze blijven gewoon voor jou beschikbaar. Je kunt al het materiaal dus ook later nog gemakkelijk raadplegen.
  • Je kunt vandaag al beginnen! Na je aanmelding ontvang je meteen de startmodule en het werkboek.

 

>> Alle informatie over Floreer met je Plan vind je hier.

Makkelijker kan ik het je niet maken. Sluit je aan, je bent van harte welkom.

 

Sprankel!

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Als verhalenmaker helpt ze maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!

 

You may also like