Wat is er nog meer? Tijd om jezelf op te frissen

Je bent al een hele tijd bezig met hetzelfde werk. Het is voldoende, maar je hebt het gevoel dat je misschien iets mist. Wat ga je doen als er geen opdrachten meer komen? Blijf je dit nog heel lang leuk vinden?


‘Voldoende’ is vaak niet genoeg om echt blij van te worden, ook al voelt het comfortabel. Na enige tijd wil je meer.

Het beste uit jezelf halen. Floreren met je talenten. Iets in de wereld zetten dat groter is dan jezelf, iets creëren dat het leven van mensen verandert en je eigen leven betekenis geeft.

Maar weten en er wat aan doen, daar zit een wereld tussen. En dat komt omdat we allemaal routines hebben, die ons in hetzelfde denkspoor houden.

Wat in ieder geval helpt is permanente nieuwsgierigheid.

Ga er simpelweg vanuit dat er een heleboel dingen zijn die je níet weet, juist ook als je je op bekend terrein bevindt. Je eigen vakgebied bijvoorbeeld.

In de Engelse taal heb je slechts twee woorden nodig om deze levenshouding samen te vatten: ‘what else’? Als je voortdurend afvraagt wat er nog meer is, ontdek je dat er volop mogelijkheden zijn om andere invalshoeken te bedenken. Je ziet kansen om een andere aanpak te kiezen dan de vertrouwde werkwijze.

En je ziet dat er nog veel meer in de wereld te beleven is. Natuurlijk, wat anders?

 


Als je jezelf (en je brein) flink wilt opfrissen, doe dan mee met Excelleren met Ideeën. In dit online programma leer je hoe je ideeën krijgt en toepast, bijvoorbeeld over het vormgeven van jouw nieuwe koers.

Verfrissen, meer over jezelf leren, je gedachtensporen oprekken.

  • 7 online lesmodules vol handige tips, voorbeelden en ontdekkingsopdrachten.
  • Wekelijks sparren/uitwisseling met andere deelnemers.
  • Mijn individuele feedback op jouw schrijfopdrachten, waardoor je een grote boost krijgt in je schrijfwerk.
  • Inclusief het startpakket Ideeënschatkamers. Dit is een digitaal pakket vol tips, prikkelende vragen, voorbeeldverhalen en inspirerende ideeën.

Excelleren met Ideeën is vooral geschikt voor ondernemende mensen die meer ideeën willen bedenken en hun plannen daadwerkelijk willen uitvoeren, bijvoorbeeld omdat ze te veel in hetzelfde kringetje blijven ronddraaien of niet in actie komen. Je hoeft niet een concreet plan te hebben (of een eigen bedrijf), het gaat om het oprekken van je creatieve vermogens.

Resultaat

Met dit programma ga je in actie komen en uitproberen. Daardoor ga je zelf weer de mogelijkheden zien. Na afloop weet je precies waar je altijd uit kunt putten voor inspiratie, hoe jij je ideeën vormgeeft en uitvoert. Ik bied je bovendien graag de steun in de rug.

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

 

 

 

 

You may also like