E-book

Toverballen voor het brein

Hoe pas je in teksten de principes van storytelling toe?

Het e-book Toverballen voor het brein ontsluiert de geheimen van verhalen en geeft veel praktische tips en voorbeelden voor tekstschrijvers en andere tekstprofessionals.

Ook een origineel cadeau voor liefhebbers van waargebeurde verhalen en kleurrijke personen.

Dit levert je het op:

  • Concrete tips voor journalisten, tekstschrijvers, coaches, trainers, communicatieadviseurs en andere tekstprofessionals om waargebeurde verhalen direct toe te passen in artikelen, speeches of teksten voor websites.
  • Talrijke creatieve toepassingen van de kracht van verhalen, die je lezers raken en in beweging brengen.
  • Een rijk gevulde schatkist om verhalen op te tekenen en te verrijken met universele verhaalthema’s, krachtige beelden en personages die de lezer niet meer loslaten.
  • Extra: verhalenstappenplan voor het creëren van een spannende verhaallijn.

 

 

Bestel het e-book

Prijs: 21,90
Pagina’s: 154
Uitgave: Verhaallijnen, 2018 (herziene uitgave)
ISBN: 9789461907042

Bestel hier

Na betaling ontvang je direct de link om het e-book te downloaden.

 

Suzanne Meijles

Schrijftrainer / Protaal

“De verhalen aan het begin van elke toverbal zijn plakkerig, zodat je blijft lezen. De tips zijn laagdrempelig en maken dat je zin krijgt om te schrijven.”

Astrid Schutte

Storytellingdeskundige en auteur / Storyventures

“Een helder boek met veel voorbeelden over de kracht van verhalen en hoe je met verhaaltechnieken je teksten sterker maakt.”

Lilian Vermeulen

Mediator en trainer

“Na snel doorbladeren kon ik Toverballen voor het brein eigenlijk niet meer wegleggen. Wat een ideeën! Ik kan deze ideeën heel goed gebruiken om mijn workshops nog boeiender te maken.”

Lisette Geel

Schrijfcoach en tekstschrijver

“Dit boek komt voort uit haar enthousiasme en dat merk je: het boek is persoonlijk, helder en gepassioneerd geschreven. Na het lezen van Toverballen voor het brein zal menigeen ‘ineens’ overal verhalen zien, daarvan ben ik overtuigd.”

Ilja Aussems

Communicatiecoach / Playtime

“Heb je dat ook weleens? Opeens inspiratie? Door wat je leest, ziet, hoort? Ik had dat nu vrij letterlijk, door het lezen van het boek van Sigrid van Iersel: Toverballen voor het Brein.”

Mieke Bouma

storyteller en scenarioschrijver / Storytelling Academy

“Sigrid is een journalist met een passie voor verhalen die ze niet onder stoelen of banken steekt. Haar boek Toverballen voor het brein is een verfrissende en praktische gids voor iedereen die meer met verhalen wil doen. Goed en helder geschreven en met veel tips en tricks.”

Leonie de Groot

Communicatiespecialist

Toverballen voor het brein heb ik altijd in mijn tas zitten, want het is mijn bijbeltje. Als ik een schrijfvraagstuk heb, denk ik: eerst even opzoeken wat Sigrid daarover schrijft in haar boek.”

Marcel van Stigt

Schrijver van levensverhalen

“Prettig geschreven, inspirerend boek. Ik was op zoek naar nieuwe invalshoeken, technieken en benaderingen om het allemaal weer een stukje beter te kunnen doen. Het boek Toverballen voor het brein kwam als geroepen.”

Jan Stap

Filmmaker / Jan Stap Film

“Een uitgeverij vroeg mij om demonstratiefilms voor hun online uitgaven te maken. Het eerste filmscript was dodelijk saai. Toen ik dit eerlijk zei, kreeg ik te horen: maak maar iets beters! Geïnspireerd door Toverballen voor het brein paste ik de technieken van het verhalen vertellen toe op het nieuwe script. Dit viel in goede aarde. De uitgeverij is een trouwe klant geworden.”

 

 

Over Sigrid

Sigrid van Iersel is een verhalenmaker met een journalistieke achtergrond, die de kracht van storytelling en creatief denken aan elkaar knoopt. Als bedenker en uitvoerder van verhaalconcepten helpt ze publieke organisaties en maatschappelijke instellingen om mensen te raken en in beweging te brengen bij veranderingen.

Ze is (mede-)auteur van het boek Lenig Denken (over creatieve denktechnieken) en schrijver van Jongleren met Vermicelli (over het creëren en leven van je eigen verhaal).