Excelleren | Straal vergeten
20 april 2022 
3 min. leestijd

Excelleren | Straal vergeten

Stel, je bent gevraagd om een presentatie te geven over jouw vak. Het is een belangrijke opdrachtgever, dus je wilt sprankelend en overtuigend voor de dag komen. 

Dagenlang heb je gezwoegd op deze presentatie. Vooral je beeldmateriaal is geweldig, want je hebt voor deze gelegenheid speciale spelkaarten bedacht. In de zweefmolen van je eigen enthousiasme geniet je al volop van het vooruitzicht dat je die kaarten gaat uitdelen.

De volgende dag stap je in alle vroegte op de trein. Je vindt het spannend, maar je bent vol vertrouwen. Dit gaat vast een prachtige presentatie worden. 

Vlak nadat de trein vertrokken is,  schieten ineens die spelkaarten door je hoofd. 

Ineens krijg je het bloedheet. 

Want je bent jouw mooie kaarten straal vergeten. Terugkeren naar huis kan niet meer, want dan kom je zeker te laat. Terwijl de stress door je lijf giert, reis je door naar de plek van samenkomst. 

Iedereen die wel eens onder hoge druk heeft gestaan, zal deze situatie herkennen. Vaak raak je verkrampt en kun je niet meer helder denken. Of je schiet volledig in de paniekstand. 

Toch komt er altijd wel iets. Zeker als je geleerd hebt om ook in tijden van stress het hoofd koel te houden en je creatieve vermogens aan te spreken. 

Want opeens krijg je een inval. Je partner is nog thuis. Die kun je vragen om de spelkaarten te mailen, zodat je ze ter plekke opnieuw kunt uitprinten. 

Of je haalt je improvisatievermogens uit de kast. Je laat de mensen bijvoorbeeld een tekening maken met de belangrijkste vormen uit jouw spel. Zo kun je jouw geweldige idee alsnog uitvoeren.

Dit is creatief denken. 

Dat draait altijd om denken in mogelijkheden. Dankzij deze vaardigheden draai je jezelf niet bij de eerste de beste tegenslag vast in de stress, maar weet je met lenige kronkels een serie nieuwe oplossingen te verzinnen. 

Het is buitengewoon handig als je verschillende creatieve strategieën door en door kent, zodat je gemakkelijk kunt switchen tussen diverse toepassingen. Daarmee geef je jezelf enorm veel vrijheid.

Je weet dan ook dat je daarop kunt vertrouwen als het tegenzit. Dat geldt niet alleen voor situaties waarbij je iets belangrijks vergeten bent, maar ook voor het bedenken van een opzet voor een boek, training of coachtraject. Voor een loopbaanswitch.

Of voor het uitdenken van een communicatieplan.

Weet jij welke creatieve strategieën je kunt inzetten als het anders loopt dan gedacht? En hoe je daarmee niet alleen flexibel inspeelt op veranderingen, maar ook al die gave ideeën echt uitvoert en jouw talenten gebruikt? 

In mijn programma Excelleren met Ideeën leer je hoe je iets super gaafs maakt van je ideeën. Je leert hoe je soepel denkt én de structuur vasthoudt. 

  • Wat je met een popcornbrein doet, waarin voortdurend nieuwe ideeën op ploppen. 
  • Hoe je in- en uitzoomt. 
  • En hoe je telkens weer nieuwe perspectieven kunt zien als je rondjes blijft draaien op de rotonde. 

Dit programma bestaat al sinds 2012. Veel deelnemers hebben dankzij dit programma hun leven een nieuwe impuls gegeven en bijzondere nieuwe stappen gezet.

Achter de schermen heb ik mijn programma door de wasstraat gehaald, opgeboend, uitgebreid, verrijkt en nog veel meer, zodat het nog waardevoller is geworden.

Binnenkort start de nieuwe groep. Dan leer je hoe je veel betere ideeën krijgt, als je weet hoe je je hulpbronnen goed gebruikt. 

Je ervaart en leert van alles over de creatieve mindset. 

En natuurlijk besteden we veel aandacht aan de uitvoering van ideeën, zodat je concrete concepten in handen krijgt. 

Inschrijving kan tot en met 16 mei aanstaande. KIjk hier voor alle informatie.


Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol idee├źn hebt en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.