Winterschool | Er is geen generale repetitie
07 januari 2022 
2 min. leestijd

Winterschool | Er is geen generale repetitie

Heb jij ook dat stemmetje in je hoofd dat vervelende dingen tegen je zegt als je een grote stap wilt maken of je vleugels uit wilt slaan?

Soms voel je dat je iets belangrijks te doen hebt. 

Voor jezelf beginnen. Breken met een omgeving die je niet langer dient. De leiding nemen. De waarheid zeggen. Dat boek schrijven. Je eigen onderneming beginnen. Eindelijk echt voor jezelf kiezen. Doen waar jij voor staat.  

Je hebt zelf vast wel iets voor ogen waar je - misschien heimelijk - naar verlangt. 

Maar we hebben allemaal een klein kind in ons verscholen zitten, dat het liefst nergens moeite voor wil doen. Dat kind zegt tegen je dat het 'geen zin' heeft om iets te doen. Of het komt niet in beweging, omdat er te veel ongemak bij komt kijken. 

Dan blijf je zitten waar je zit. 

Ondertussen kabbelt je leven voorbij. 

Maar helaas heeft dit leven geen generale repetitie. We hebben één leven. 

Het besef dat er geen tweede kans komt, dat raakt me. Mijn beide ouders zijn te vroeg overleden. Dat motiveert me om nu te doen wat echt belangrijk is. 

Het was ook een van mijn drijfveren om voor mezelf te beginnen, nu precies dertien jaar geleden. Natuurlijk had ik daarover ook mijn aarzelingen en angsten. Maar je gedachten over wat er allemaal nog niet klopt of niet werkt hebben niet het laatste woord over wat er moet gebeuren. 

Dat heb jijzelf. 

Richt je op wat je wilt creëren in plaats van wat je wilt vermijden. 

De beren op de weg zie je misschien nog steeds staan, maar jij weet dat je verder moet kijken dan het eerste de beste obstakel. Omdat je droom, je plan en zeker ook je eigen leven belangrijk voor je zijn. 

Jij en ik: we zijn immers geen kinderen, maar volwassenen die zelf bepalen wat we willen. Je mag gewoon dansen als je daar zin in hebt. Je bepaalt je eigen dagindeling. Je gaat zelf over de inrichting van je leefruimte en al die andere dingen. 

Het mooie is: al doende ontdek je hoe je je verlangens waarmaakt

Want vertrouwen in je eigen mogelijkheden ontstaat vooral als je het gewoon zelf gaat doen. Als je moed verzamelt en stap-voor-stap toewerkt naar jouw doel, dan doe je namelijk snel nieuwe inzichten op. Je ontdekt vaak dat het minder eng is dan je dacht. 

Dat smaakt naar meer. Je krijgt het gevoel dat je het kunt als je kleine doelen haalt. Wat jij wilt, is haalbaar. Want als je je iets voorgenomen hebt, gaan je hersenen hun best doen om het mogelijk te maken. '

Dus pak het stuur en doe wat belangrijk voor je is, ongeacht je stemming of je gevoelens over (mogelijk) ongemak. Je bent de schrijver van je eigen verhaal. 

Wil je daarmee meteen aan de slag? Gewoon, omdat je voelt dat dit het moment is? Dan kun je nog meedoen met de Winterschool voor Verwondering, het online groepsprogramma om je nieuwe richting te vinden en je plan te verhelderen. 

Aanmelding kan nog tot maandag 10 januari aanstaande.

Meld je hier aan.Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol idee├źn hebt en overal mogelijkheden ziet. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Als jouw creatieve gids zie ik snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, mijn online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.