Een goeiemorgen!
03 maart 2015 
1 min. leestijd

Een goeiemorgen!

Goeiemorgen!

In een filmpje dat op YouTube staat wenst Martijn van Osch iedereen opgewekt goeiemorgen. Daar word ik onmiddellijk blij van.

Niet alleen omdat goeiemorgen zo opgewekt klinkt. De manier waarop bedenker Martijn van Osch het uitspreekt doet me ogenblikkelijk terugdenken aan mijn Brabantse jeugdjaren. Als ik deze tongval terug hoor, kom ik bijna automatisch in een goede stemming.

Maar er is meer. 

Het treft me ook hoe je met een simpele daad een verandering in gang kunt zetten. Een vriendin kwam net als Martijn van Osch een poos geleden op het idee om voortaan iedereen in haar buurt te groeten. 

Op die manier wilde ze haar wandeling aangenamer maken, want ze vond het al een poos niet meer zo leuk in haar wijk. Ze merkte al snel dat vrijwel iedereen teruggroette. En ze werd er in ieder geval zelf een stuk vrolijker van.

Klein gebaar, groot effect

Een klein gebaar bleek een groot effect te hebben, want ze voelt zich nu helemaal thuis in haar buurt. Ze vindt het zelfs zo fijn, dat ze besloten heeft om haar eerdere verhuisplannen te laten varen. 

Voor Martijn van Osch bleef het ook niet bij het uitspreken van 'goeiemorgen'. 

Met een team verzamelt hij nu op allerlei locaties goodmornings

Het is een prachtig project geworden: Goodmornings brighten up the world. Storytelling speelt daarbij een belangrijke rol. Het is bijvoorbeeld mooi gedaan hoe dit verhaal een nieuw perspectief aanreikt.

Honderden goeiemorgens op video

Een los ideetje is uitgegroeid tot een online platform met goeiemorgens op video in tientallen talen. In de eerste maand ontvingen de makers al meer dan 55.000 bezoekers op de website. 

Media berichten er volop over. Het geeft mensen overal ter wereld inspiratie. Een groet is een klein stapje dat iedereen gemakkelijk kan zetten. En daarna wordt het groter. Als een zaadje dat ontkiemt en groeit. 

Zo gaat het met alle ideeën. Eerst zaaien, dan oogsten. 

En... dat eerste gebaar is helemaal niet zo moeilijk!

Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.