Je hoofd wil wel, maar je gevoel zegt iets anders
05 mei 2017 
2 min. leestijd

Je hoofd wil wel, maar je gevoel zegt iets anders

Er sluimeren geweldige ideeën in je hoofd: een eigen project, een boek, een nieuwe invulling van je werk of iets anders waar je echt blij van wordt. Maar iets weerhoudt je om eraan te beginnen. 

Onzekerheid of je het wel kan. De twijfel of je wel goed genoeg bent. De vraag of er wel geld mee te verdienen valt.

Dat is natuurlijk onzin, zeg je ferm tegen jezelf. Wat kan je nou helemaal gebeuren?

Maar je gevoel zegt je toch iets anders. En dus kom je niet in beweging. Dat knaagt. Want je weet ook dat je niet je beste leven leidt dat mogelijk is. Je laat iets liggen, waardoor je talenten onbenut blijven.

Je neemt genoegen met minder dan je eigenlijk zou willen

De echte reden om niet te beginnen is vaak een andere.

We durven niet goed, omdat we bang zijn om af te gaan als een gieter. Of we durven de knoop niet door te hakken om er echt voor te gaan.

Want stel je voor dat het mislukt.

(Eigenlijk voel je: als ik misluk.)

Om je plan uit te voeren, je loopbaan een andere wending te geven of je stille droom achterna te gaan, moet je jezelf laten zien.

Als je iets gemiddelds doet, volg je de verwachtingen van anderen. Maar wanneer je iets bijzonders tot stand brengt of een krachtige keuze maakt, ben je zélf verantwoordelijk.

Zelf verantwoordelijk zijn voor je keuzes, dat is spannend

Ik spreek vaak mensen die hiermee worstelen en daardoor niet in beweging komen. Hun verhalen gaan me aan het hart. Want ik weet zeker dat het enorm de moeite waard is als ze wel de stappen zetten om hun plan te uit te voeren.

Want het levert ook veel op: betekenisvolle contacten met anderen, de mogelijkheid om die droom te realiseren en het leven te leiden dat echt bij ze past.

Wil jij toch die groeisprong maken en ben je benieuwd wat er voor jou mogelijk is?

Neem contact met me op voor een adviesgesprek. Ik help je graag de mogelijkheden te ontdekken.

>> Boek hier je gesprek.Meer inspiratie nodig? Lees hier over 63 manieren om op nieuwe ideeën te komen.

Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet.Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring.Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid.Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.