Plakkracht | Je hoeft jezelf niet te fixen
01 december 2022 
2 min. leestijd

Plakkracht | Je hoeft jezelf niet te fixen

Hoe zit jij erbij in 2032? Ja je leest het goed! Wat staat er bij jou met Super Stip op nummer één voor jouw verdere toekomst? Waar wil jij nu wel eens mee afrekenen? En waarin zou jij willen groeien? 

Mooie vragen om alvast bij stil te staan, ook voor 2023 :)

  • Misschien geef jij jezelf toestemming om vrijuit te schrijven: soepel, speels, met spannende metaforen. 
  • Je gaat jezelf nooit-echt-nooit-meer verstoppen achter vaagtaal of verborgen 'vriendelijke' codes, die je lezer maar moet zien te ontcijferen. Nee, je gaat je mening of je visie vrijuit delen, omdat het je aan het hart gaat.
  • Je wil je niet langer verschuilen achter 'hoe het hoort' bij het schrijven, maar schrijven vanuit positieve energie, power en plezier.

Kortom: je wil vertrouwen op... jezelf.

Meer durven, omdat je gewoon helemaal goed bent zoals je bent (en dat dus ook onbekommerd op papier zet). 

Ook als er veel ideeën, beelden en woorden in je hoofd rondspoken, waar je enorm kritisch over bent Je kent dit wel: elke zin na 5 seconden alweer weghalen met de delete-button. 

Hoogste tijd om die kritische stemmetjes opzij te zetten. Korte metten met perfectionisme, twijfel en faalangst.

Kijk daarom nog even naar de opsomming hierboven van mogelijke doelen.

Dit is geen willekeurig lijstje. 

Want dit zijn de opbrengsten die ik vaak hoor van mijn deelnemers na afloop van mijn trainingen. Die gaan over verleidelijk schrijven en het raken van je lezer.

Jazeker: de lezer is daarbij super belangrijk. Als je lezer zich niet geraakt voelt, komt hij niet in beweging. En dat is wat je wél wil als schrijver.

Je leert dus hoe je je lezer kietelt en in actie zet.

Maar wat mijn deelnemers leren, gaat vooral over zichzelf. 

Dat er niks gefixt hoeft te worden aan jezelf, maar dat je gewoon vanuit je eigen hart mag schrijven. Want juist die emoties en energie, daar haken anderen op aan.

Deel je schrijfwerk met je lezers, of het nu perfect is of niet. Tob er niet langer over of het wel goed gaat vallen. This is you!

Ga jij je eigenheid laten bloeien?

Doe dan vanaf 23 januari mee met de training Schrijven met Plakkracht. Het gaat over schrijven, maar vooral over een persoonlijke transformatie. De jouwe.

Eerst een gesprek met mij? Bijvoorbeeld omdat je wil weten waar je nu staat met je schrijfwerk en of dit ook voor jou van toepassing is? Dat kan! Neem contact op, dan boeken we een online afspraak in.
Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.