Jongleren met Vermicelli

Creëer en leef je verhaal

Jongleren met Vermicelli 

In dit boek lees je alles over het creëren en leven van je eigen (toekomst-) verhaal met behulp van storytelling.

 

>> Ik wil het boek direct aanschaffen

 

Welk verhaal vertel jij over jezelf, over je leven en over je toekomst? Als je zelf mag kiezen, waarmee inspireer jij dan anderen en jezelf?

We mogen ons leven zelf vormgeven: onze eigen keuzes maken bij relaties, ons eigen werk inrichten en onze idealen volgen. Het zijn vooral open verhalen zonder garantie op een happy end.

In het boek Jongleren met Vermicelli lees je hoe je dat doet, improviseren, spelen, je koers uitzetten en daarmee een nieuw hoofdstuk toevoegen aan je eigen verhaal. Het is mijn meest persoonlijke boek ooit, terwijl het tegelijkertijd vol staat met opdrachten om het superpraktisch te maken.

Het boek gaat ook over lef.

Jongleren met vermicelli staat namelijk voor de kleine dingen in je leven, die je creatiever kunt inzetten om je leven te verrijken. Daarmee creëer je je eigen speelruimte en geef je betekenis aan je eigen bestaan. Aan de hand van het SCRIPT-Verhalensnoer leer je je eigen verhalen te vinden en op een krachtige manier vorm te geven.

  • Tientallen inspirerende verhalen die concreet laten zien wat het vinden en vormen van je verhaal voor jou echt kan betekenen.
  • Toegang tot de website met extra materialen: checklists, filmpjes, tips.
  • Dankzij de prachtige vormgeving is het een ideaal boek om cadeau te geven (ook aan jezelf).

 

Jongleren met vermicelli

 

 

Dit schrijven anderen:

Innoveer jezelf!

Ken jij jouw eigen toekomstverhaal al? Nee… ? Je hebt jouw toekomst in eigen hand. Met dit boek helpt Sigrid je het zelf te verbeelden, en op te schrijven met veel praktische oefeningen.

Zodoende vorm je jouw eigen toekomstbeeld, innoveer je jezelf en waag je de sprong naar het onbekende wat gemakkelijker.

Het is allemaal een kwestie van doen, heb ik zelf gemerkt in mijn eigen reis van productmanager Honig Soep & Vermicelli (ja, echt waar) tot wereldwijd spreker over innovatie die leeft op Kreta, 30 jaar later. In Jongleren met Vermicelli confronteert en inspireert Sigrid je om te verbeelden en te vertellen zodat je kunt starten met een betekenisvoller en gelukkiger leven.

Begin vandaag met dit inspirerende boek!

Gijs van Wulfen

LinkedIn Influencer | Keynote spreker over innovatie | Schrijver van het Managementboek van het Jaar

 

 


Voer zelf de regie

Gezond oud worden vergt een actief leven. Een leven waar je zelf de regie voert. Dit werkboek is een prima hulpmiddel om die regie te nemen en te behouden.

Prof. Andrea Maier

Internist-ouderengeneeskunde, Vrije Universiteit Amsterdam

 

 


Mens-zijn wordt een werkwoord

Technologie verweeft zich tot in de haarvaten van ons bestaan. Data en algoritmes sturen ongemerkt ons gedrag en ‘deep fake’ en ‘false facts’ zetten de realiteit op losse schroeven. Die nieuwe werkelijkheid is tegelijkertijd verrijkend en beperkend, verbindend en vervreemdend, boeiend en beangstigend. De implicaties zijn ongrijpbaar, onzichtbaar en overweldigend.

En de mens? Die zoekt houvast, een ijkpunt, richting. Verlangt naar verbinding en betekenis, een eigen en een gedeeld narratief. Mens-zijn wordt een werkwoord.

Daarom komt dit boek op het goede moment. Als een toegankelijke en werkbare tool om je te helpen houvast te vinden in een door jou zelf geformuleerde verhaallijn. Dat geeft richting, rust en ruimte in je hoofd. Wie wil dat nou niet?

Christine Boland

Tijdgeestduider | Trendanalist | Consultant

 


Inspirerende ervaringsverhalen

Complimenten, wat is dit een geweldig boek! Het is toegankelijk geschreven en daardoor makkelijk leesbaar. Er staat zoveel bruikbare informatie in om aan de slag te gaan met je eigen verhaal. De ervaringsverhalen zijn inspirerend om te lezen en geven een extra dimensie aan de informatie. De oefeningen zijn leuk om te doen en vormen een waardevolle toevoeging. Kortom een echte aanrader. Een boek dat ik nog vaak zal openslaan als ik weer inspiratie nodig heb voor mijn eigen verhaal.

Anna Lammers

Coach | Trainer

 


Onafscheidelijk maatje

Als theatermaker en verhalenvertelster is het boek “Jongleren met vermicelli” in korte tijd een onafscheidelijk maatje geworden. Zowel om mezelf bijna dagelijks van positieve input te voorzien, maar ook om mijn publiek te verrassen. Waarmee? Met de talloze inspirerende en vrolijke ideeën die Sigrid aanreikt!

Desiree Hornikx

Theatermaker | Verhalenvertelster

 


Trage vragen

Het boek bevat veel opdrachten als aansporing voor de lezer om diens eigen ‘verhaal’ te ‘ontdekken’. Ik heb iets anders ontdekt, namelijk dat je die opdrachten ook kunt gebruiken om in gesprek te gaan met iemand anders. Om zo in de intermenselijke interactie meer diepgang te brengen. Zodat je eens over andere dingen kunt praten dan hoe gaat het en hoe is het op je werk en warm hè.

 

Heleen Janssens

Blogger op Schoonschrift.com

 

De inhoud van het boek

VERKENNEN

1. Het gedroomde leven
2. Versnelling, verlenging en verandering
3. Uitgesteld geluk
4. Het routinespook
5. Vaardigheden voor de toekomst
6. Het concert des levens
7. Het leven waar het voor jou echt om draait

VERSTOREN

1. De ongekende kracht van moed
2. Door je eigen glazen plafond
3. Eng is vaak dapper
4. De valse beloften van voorwaardelijkheid
5. Schakel je superheld in
6. De huilbui in de keuken
7. Uit je ingesleten denkgroef

VERBEELDEN

1. Slopende serieusheid
2. Meer vrijheid in je hoofd
3. Het wonder van je onderzoeksvraag
4. Creëer planmatige nieuwsgierigheid
5. Je beste baas ooit
6. Op talentenjacht

VERKIEZEN

1. Richt de wereld in naar je eigen zin
2. Een weldadig creatief microklimaat
3. Nieuwsgierigheid gaat boven het eindresultaat
4. Met verbeelding kom je overal
5. Spelen met je leven

VERTELLEN

1. Een eigen script
2. Schatkist
3. Creatie
4. Rode draad
5. Ingrediënten
6. Plot
7. Taalgebruik

VERSPREIDEN

1. Het signatuurverhaal
2. Surfen op verhaalkracht
3. Op spanning
4. Variatie in verhaalvormen
5. Zichtbaar zijn met je verhaal
6. Nodig uit om je verhaal te delen

VERVOLG GEVEN

1. Make history
2. De salade van Jamie
3. Een verhaal voor het universum
4. Future proof met je verhaal
5. Dromen van de toekomst
6. Het maakbare leven
7. Het reisverhaal
8. De memorabele missie van Dory
9. Spelen met je verhaal

NASPEL

 

Jongleren met vermicelli - boekpresentatie

 

Boekgegevens

Titel: Jongleren met vermicelli – Creëer en leef je eigen verhaal
Uitgave: Verhaallijnen
Auteur: Sigrid van Iersel
Grafisch ontwerp: Nanda Alderliefste
ISBN: 9789081892414
Aantal bladzijden: 204

Verkrijgbaar als pocketboek via alle boekhandels en internetboekhandels
Verkrijgbaar als e-book (pdf) en pocketboek via deze website.

 

>> Ik wil het boek direct aanschaffen

 

 

reacties van lezers

“Heel gaaf en praktisch!”

“De schrijfstijl is heel prettig en ik kom al veel eye openers tegen. Omdat je het creatief belicht, spreekt het me aan. Leuk als cadeau als je jezelf of iemand anders meer inzichten wilt geven.”

“Prachtig boek, waarvan je veel inspiratie voor je leven en werk krijgt. Van een ontzettend gedreven en mooie schrijfster.”

“Dit boek – kleurrijk, creatief en vol ideeën – ga ik gebruiken voor een schrijfvakantie.”

“Knap hoe je alle alle elementen van storytelling weet te benoemen en hoe je van ‘simpele’ brokken theorie een recept weet te maken om aan de slag te gaan.”

Je rijke, heldere en tegelijk zo praktische boek inspireert me zeer. En zo’n fijne lay-out ook. Complimenten dus!”

“Jouw boek ‘jongleren met vermicelli’ is zó goed geschreven. Ik geniet van je veelzijdigheid en dat je altijd voorbij grenzen gaat. Ik neem er steeds iets van mee.”

 

 

 

Fragmenten uit boekrecensies

Jongleren met Vermicelli is helder en speels geschreven en heeft daarmee een bepaalde vaart die aanstekelijk werkt. De opdrachten zijn leuk om te doen en nemen zelden meer dan een half uur van je tijd in beslag.

Verfrissend is ook dat de voorbeeldverhalen niet alleen gaan over succesvolle ondernemers, die na verkoop van hun bedrijf in financiële vrijheid hun dromen zijn gaan najagen. Ook de verhalen van mensen die vanuit de schuldsanering hun dromen waarmaken komen aan bod. Hiermee laat Sigrid zien dat het herschrijven van je levensverhaal tot ieders mogelijkheden behoort.

Bert Heesakkers | Storytelling Academie


Creëer je en leef je eigen verhaal, is de ondertiteling van Sigrids nieuwste boek. Leest makkelijk en is zeer overzichtelijk, ook door allerlei opdrachtjes en icoontjes die helpen direct concreet aan de slag te gaan. Gelukkig is het geen marketingachtig boek hoe anderen verhaaltjes op de mouw te spelden om te laten zien dat jij de weg weet naar het happy end.

Het boek staat wel barstensvol praktische tips om verteller te worden en achter je eigen woorden te staan. Je hebt echter pas echt wat te vertellen als je eerst de weg naar binnen durft te gaan. Juist die zoektocht naar eigen levensverhaal -inclusief alle tekortkomingen en mislukkingen- geeft zeggenschap. Op een heldere en luchtige manier helpt Sigrid daarbij.

Jan Swagerman | Narratief coach


Omdat de maatschappij steeds flexibeler wordt en de statistieken zeggen dat we gemiddeld langer leven is het een boeiende vraag om uit te vinden wat je met die extra tijd zou willen doen. Welke keuzes maak je en welke doelen stel je jezelf?

Als je het gevoel hebt ‘maar wat te doen’ dan is dit speel- en leerboek een creatieve manier om daarachter te komen. De vele schrijfoefeningen helpen om meer inzicht te krijgen en leren om je verbeeldingskracht in te zetten, zodat je al de contouren kunt schetsen van je toekomstige leven.

Daarvoor is het nodig dat je je eigen verhaal leert ontdekken maar ook leert hoe je dat verhaal vertelt. Daar biedt dit boek allerlei inspiratie voor, waarbij ook een website beschikbaar is voor aanvullende uitleg en oefeningen. Ook de verhalen van anderen zijn een manier om grip te vinden op wat jij te vertellen hebt en hoe jij in het leven wilt staan.

Dit is een inspirerend boek over storytelling, om te ontdekken hoe je je leven een zinvolle invulling geeft.

J. Hofte | NBD Biblion


Zijn vraag was helder. De zoektocht naar het antwoord zal echter nog het nodige denkwerk kosten. Wil ik langer blijven doen wat ik doe? Samen met mijn broer en zus het familiebedrijf runnen? Door het coachingstraject hoopt hij het voor zichzelf helder te krijgen. Jongleren met vermicelli, het nieuwste boek van Sigrid van Iersel kan hier zeker bij helpen.

“We mogen allemaal meer vermicelli in ons leven laten,” zo stelt Van Iersel. “Je kunt altijd iets doen dat je een gevoel van vrijheid en tevredenheid geeft. Het kan groter, langer, krullender, veerkrachtiger en speelser. Jongleren met vermicelli staat voor een gelukkiger, uitgerekter en ook interessanter leven.”

Een manier om dit te bereiken, is volgens de auteur storytelling. De stappen die Van Iersel aanbiedt, helpen die fantasie helderder voor ogen te krijgen. “Iedereen kan in ieder geval nadenken over zijn eigen leven en kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn, ook als die buiten de vertrouwde denkwereld liggen.”

“Werken aan je eigen verhaal levert je veel op,” is Van Iersel – terecht – overtuigd. “Wanneer je trouw bent aan je eigen waarden en de ruimte neemt jezelf te ontwikkelen en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken, word je minder afhankelijk van je omgeving.”

Mijn coachee wilde al met zijn toekomst aan de slag, voordat de coronacrisis uitbrak. Voor vele anderen, kan het nu zij meer thuiszitten en wellicht minder werk voor handen hebben, een uitgelezen kans zijn hun verhaal te ontdekken en een nieuw hoofdstuk te schrijven.

Tijd voor vermicelli.

Henk Jan Kamsteeg | Journalist, schrijver en spreker

 


Sigrid van Iersel is schrijfster, adviseur en storytellingcoach. Deze ervaringen komen samen in dit boek dat in eerste instantie tot stand is gekomen vanuit het besef dat de gemiddelde levensverwachting de komende decennia zal oplopen naar 86 jaar en wellicht naar 1000 en dat in relatief goede gezondheid.

Storytelling, zo stelt Van Iersel, kan dan praktische gereedschappen bieden om dit langere leven zinvol vorm te blijven geven. En dat hoeft niet beperkt te blijven tot de ‘derde levensfase’. Routine, zoals in vroeger tijden, zal steeds minder of helemaal geen houvast meer bieden om een zinvol leven te leiden en dan is een verhaal nodig om te inspireren.

Van iersel wil met haar boek de storytellingtechnieken bieden om zo’n ‘levensverhaal’ vorm te geven, een verhaal dat overigens nooit klaar zal zijn. Ze doet dat mede met behulp van velerlei opdrachten, die stimuleren tot zelfreflectie, nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht, zodat er een overtuigend verhaal ontstaat, voor de maker en voor anderen.

Tekstblad, tijdschrift over tekst & communicatie, 02|2020

 

 

 

>> Download hier het inkijkexemplaar 

 

 

 

 

Over de auteur

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Van jongs af aan is Sigrid van Iersel gefascineerd door mythen, sprookjes en andere verhalen. Zo waren verhalen een rode draad bij haar studie Nederlandse Taal- en Letterkunde en bij haar langdurige werk als journalist en bladenmaker.

Toen ze het fenomeen storytelling ontdekte, kwamen voor haar alle losse draadjes samen. Verhalen zijn voor haar de belangrijkste manieren om met andere mensen in contact te komen. Ze helpen om trends te duiden en te laten zien waar we naar toe willen.

Als auteur schreef ze eerder de boeken Toverballen voor het Brein (over storytelling in teksten) en Lenig Denken (over creatieve denktechnieken).

Als verhalenmaker begeleidt ze mensen om hun verhaal te vinden en te verrijken en op een creatieve manier naar hun eigen leven te kijken. Want het geheim van vrijwel alle successen is een krachtig verhaal.

 

 

 

 

Meer uit je verhaal halen

Smaakt dit boek naar verder jongleren? Wil je meer uit je eigen verhaal halen?

 

 

 

KIJK HIER WELKE VERVOLGSTAPPEN JE ZET MET SIGRID

 

 

 

 

Jongleren met vermicelli