Excelleren | Laat jij het zover komen?
23 april 2022 
4 min. leestijd

Excelleren | Laat jij het zover komen?

Wanneer had jij voor het laatst het gevoel dat je iets deed dat er echt toe deed? 

Als dat recent was: gefeliciteerd, geweldig! 

Als dat langer geleden was (of het verlangen is onder het stof geraakt): lees vooral even verder. 

Vaak weet je best wat je wil doen om dat verschil te maken. Die loopbaanswitch. Dat boek dat geschreven moet worden. Dat gave droomplan

Maar je blijft aarzelen. 

Natuurlijk kun je het een poos volhouden als je huidige werk of bezigheden best oké zijn. Je leven kabbelt lekker voort, je doet wat andere mensen van je verwachten en je houdt braaf alle ballen in de lucht. 

Maar als het je diepe wens is om ergens een wezenlijke bijdrage te leveren, dan knap je uiteindelijk af op het temmen van spreadsheets of op het afvinken van to-do-lijsten. Heel wat mensen krijgen eerst een burn-out voordat ze besluiten om echt hun hart volgen. 


Laat jij het zo ver komen? 

Ik heb zelf pittige lessen geleerd op dit gebied. Er was een periode dat ik me vooral plooide naar de wensen van anderen. Mijn eigen wensen en plannen schoten er voortdurend bij in. Als je me toen had gevraagd hoe ik me daarbij voelde, had ik gezegd: best prima. 

Maar mijn lichaam trok keihard aan de noodrem. Ik kreeg uitvalverschijnselen aan mijn arm (een gevolg van te lang genegeerde nek- en schouderklachten) en zat maandenlang thuis om te herstellen. 

Ik begreep er helemaal niets van. Het leek sterk op een burn-out, maar hoe had ik die in mijn best-prima-leven dan opgelopen? 

Het duurde acht maanden voordat ik weer volledig hersteld was. Dat was een intensieve periode, waarin ik heel veel ontdekkingen deed over mezelf en mijn eigen behoeften. Ik kijk er niet met plezier op terug. 

Maar het vormde uiteindelijk wel de aanleiding om diverse dingen in mijn leven te veranderen. Zo nam ik een belangrijk besluit, namelijk kiezen voor het werk dat echt bij mij paste. 

Met een andere baan begon ik aan een nieuw hoofdstuk, waardoor ik ineens een groeispurt doormaakte. Nieuwsgierigheid en omgaan met het ongemak van 'niet weten' zijn cruciale vaardigheden als je zo'n stap in het onbekende waagt. 

Dat zijn creatieve vaardigheden die ik sindsdien vaak weet toe te passen. 

Dit is ook jouw kans om het leven te leiden waar het voor jou echt om draait. Als je in je vertrouwde wereld leeft, kun je heel lang denken dat het allemaal wel meevalt. 

Totdat je werkelijk iets anders gaat doen. Dan voelt dat alsof er een steen van je afvalt en je ineens weer lucht krijgt. 

Ademruimte (vaak letterlijk). 


Maar je moet wel een eerste stap zetten. Want uiteindelijk is jouw plan, jouw idee of jouw ideaal niets waard zonder actie. En niet alleen voor jezelf is dat een gemiste kans. 

De mensen die je hiermee kunt helpen, kunnen dan nooit de vruchten plukken van jouw idee of switch. En dat is precies waarom ik mijn programma Excelleren met Ideeën heb gemaakt. 

In dit programma ga je stap voor stap jouw plan vorm geven en uitvoeren. Een plan voor een andere keuze in je leven. Of iets vaags dat in jou leeft, maar waar je nog geen woorden voor hebt. 

Het is aan jou om deze belangrijke allereerste stap te zetten.

Nog even op een rij waar het programma over gaat:

Je volgt het online programma Excelleren met Ideeën waar en wanneer je maar wilt.

  • Je leert alles over het oprekken van je creatieve vermogens en het waarmaken van je plan
  • Daarnaast ontvang je een 1-op-1 coachgesprek met mij.
  • Je wordt blij van de uitdagende opdrachten, de filmpjes en het werkboek. De modules zijn iedere week een feestje, hoor ik regelmatig van mijn deelnemers :)
  • Je hebt alle modules, templates en overige materialen overzichtelijk bij elkaar. Je kunt ze downloaden op je tablet of computer en ze blijven gewoon voor jou beschikbaar. Je kunt al het materiaal dus ook later nog gemakkelijk raadplegen.

  >> Alle informatie vind je hier. 

Makkelijker (en leuker) kan ik het je niet maken. Sluit je aan, je bent van harte welkom.    

Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol idee├źn hebt en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.