Het schilderij waarmee ik mezelf verraste

Waarmee heb jij jezelf ooit verrast? Lees hier hoe wij iedere avond de zon in de zee zien zakken.

Je kent het wel. Via de sponsor krijg je gratis tickets voor een kunstbeurs in de buurt. De locatie ligt toevallig op de route naar het huis van een vriendin, waar je die middag op bezoek gaat. Zonder enige verwachting besluit je even een kijkje te nemen.

Zo dwaalde ik langs alle schilderijen en beeldhouwwerken die in de categorieën vreselijk, twijfelachtig of aardig vielen.

Mijn man had zijn eigen route gekozen. Toen we elkaar weer ontmoetten, bleek dat slechts één schilderij voor ons beiden er ver bovenuit sprong: een kleurrijk zeezicht met ondergaande zon. Op de voorgrond waren allerlei herkenbare gebouwen van Scheveningen geschilderd, zoals de vuurtoren, het Kuhrhaus en de pier. Daar wonen wij vlakbij.

Op de lijst was een rood plakkertje aangebracht als teken dat het schilderij al verkocht was. Dat maakte niet uit, want wij hadden zelf geen plannen.

Onze jongens, toen nog klein, hadden zich ondertussen vermaakt in het lokale kinderparadijs. Nadat we ze opgehaald hadden, liepen we vlak voor ons vertrek nog even met de kinderen langs dat ene schilderij. Leuk om te kijken of ze Scheveningen zouden herkennen.

Het plakkertje was weggehaald.

Daarna stond ineens een mevrouw achter ons, die beaamde dat dit werkelijk een prachtig schilderij was.

We draaiden ons verbaasd om en zagen een charmante verkoopster. Ze schudde kleurrijke verhalen uit haar mouw over de kunstenares, de totstandkoming van het doek, de bijzondere verf met goudglans en nog veel meer. Als je, zoals ik, gevoelig bent voor verhalen, dan ben je al bijna verkocht.

Toch hadden we nog twijfels.

De imponerende prijs liet me net zoveel slikken als een voorstel om een gefrituurde sprinkhaan te verorberen. Het schilderij was overweldigend mooi, maar ook groot. Paste dit formaat wel in onze woonkamer?

De mevrouw kreeg een idee.

Ze bood aan om langs te komen met het schilderij om te zien of het zou passen. Het was namelijk de laatste dag van de kunstbeurs, dus ze moest het schilderij toch al vervoeren.

Diezelfde avond tilden twee medewerkers het imposante doek bij ons naar binnen. Het formaat paste perfect. De kleuren harmonieerden prachtig met ons interieur. En hoe geniaal was het om naar dit doek te kijken en alle muren weg te denken. Dan zagen we gewoon – precies in de juiste richting – iedere avond de zon in de zee zakken!

Het schilderij had ons gevonden en is nooit meer weg gegaan.

Hoe laat jij toevalstreffers toe in je leven? Met welke onstuimige keuze heb jij jezelf wel eens verrast?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

You may also like