De kinderen in onze straat hebben de afgelopen weken hun werkterrein enorm uitgebreid. Ze maken zich niet afhankelijk van ‘geluk uit een potje’, maar zetten de omstandigheden naar hun hand.  

Eerst moesten ze strikt op het trottoir blijven vanwege het autoverkeer. Hun ouders zagen daar streng op toe.

Inmiddels is het permanente straatspeeldag.

De geparkeerde auto’s staan er nog, maar de overgebleven bestrating is helemaal veranderd in speelterrein om te hockeyen, te stoepranden en watergevechten te houden. De enkele keer dat er toch een auto langs moet, gaat het hockeydoel even opzij.

Kinderen passen de omgeving aan henzelf aan, niet andersom. Ze verkleden zich als cowboy, piraat of prinses en handelen ernaar. Het zijn vrije-uitloop-kinderen geworden. Hun ouders geloven het inmiddels wel en laten hun kroost hun gang gaan.

Veel volwassenen laten eerder hun omgeving bepalen wat ze doen en wie ze zijn.

Als de omstandigheden tegenzitten, komen ze in de positie van slachtoffer terecht.

Dat wordt anders als je niet de omstandigheden leidend laat zijn, maar dat wat je over jezelf gelooft en wat je doet.

  • Als jij jezelf een creatieve persoon vindt (of daar nog beter in wilt worden), dan ga je daarnaar handelen.
  • Als je een succesvolle leider wilt worden, doe dan wat succesvolle leiders doen.
  • Als je tevreden wilt zijn in je huidige woonomstandigheden, voel je dan gelukkig in plaats van miserabel.

Als je het in je gedachten al bent, kun je er ook naar handelen.

Door gewoon iets te gaan maken of doen, vallen de puzzelstukjes vaak vanzelf in elkaar, of het nu gaat om een campagne, een blogstuk of een piratennest. Je gaat actief op zoek naar voorbeelden, tutorials en ervaringen van anderen. Je gaat creëren én uitvoeren.

Je vertrouwt dus niet op geluk uit een potje.

Maar je gaat het zelf doen. Daarmee ben je meteen ook al het verhaal aan het vertellen hoe het verder gaat.

Voorbeeld?

Kunstenaar Daniëlle van Ark maakt facturenkunst onder de naam Bills. Alle rekeningen die ze in deze coronaperiode ontvangt, gebruikt ze als uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Ze bouwt de facturen zo om tot iets nieuws, dat meteen iets zegt over deze tijd. Het bedrag van de rekening is zowel de titel als de prijs.

Ik ken Daniëlle niet persoonlijk, maar ik weet zeker dat zij van zichzelf gelooft dat ze een creatieve persoon is die altijd weer wat nieuws kan ontwikkelen. En dat zet ze om in actie.

Vervolgens krijgt ze ook wat ze voor zich ziet, omdat ze het al doet. Haar creaties laat ze zien op sociale media, waarna ze de deur uit vliegen.

Als je hiermee echt aan de slag wilt en dit samen met anderen in de praktijk wil brengen, doe dan mee met Excelleren met Ideeën. In dit online programma leer je hoe je ideeën krijgt en toepast, bijvoorbeeld over het vormgeven van jouw nieuwe koers.

  • 7 online lesmodules vol handige tips, voorbeelden en prikkelende ontdekkingsopdrachten.
  • Wekelijks sparren/uitwisseling met andere deelnemers.
  • Mijn individuele feedback op jouw schrijfopdrachten, waardoor je een grote boost krijgt in je schrijfwerk.
  • Inclusief het startpakket Ideeënschatkamers. Dit is een digitaal pakket vol tips, prikkelende vragen, voorbeeldverhalen en inspirerende ideeën.

Excelleren met Ideeën is vooral geschikt voor ondernemende mensen die meer ideeën willen bedenken en hun plannen daadwerkelijk willen uitvoeren, bijvoorbeeld omdat ze te veel in hetzelfde kringetje blijven ronddraaien of niet in actie komen. Je hoeft niet een concreet plan te hebben (of een eigen bedrijf), het gaat om het oprekken van je creatieve vermogens.

Resultaat

Met dit programma ga je in actie komen en uitproberen. Daardoor ga je zelf weer de mogelijkheden zien. Na afloop weet je precies waar je altijd uit kunt putten voor inspiratie, hoe jij je ideeën vormgeeft en uitvoert. Ik bied je bovendien graag de steun in de rug.

Van harte welkom!

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

 

 

 

 

 

You may also like