Laat me jouw boekenkast zien en ik vertel wie je bent

Het leukst van een eigen boekenkast: je kunt het helemaal op je eigen manier ordenen. Als jij er maar de weg in weet.

Laat mij je boekenkast zien en ik vertel wie je bent, hoor je wel eens. Meestal gaat dat over je boekenvoorkeur.

Maar het gaat ook over de indeling: welke ordening je erop na houdt. Of misschien helemaal geen ordening.

Mijn eigen boekenkast geeft een beeld van een behoorlijk verknipte persoonlijkheid…

Ik hanteer een boekenscheiding tussen feiten en fictie, maar alle romans, essays en biografische boeken van en over Hella Haasse staan toch allemaal fijn bij elkaar.

De boekenweekgeschenken staan keurig op chronologische volgorde van verschijning. Maar mijn feestelijke collectie over creatief denken staat op kleur gesorteerd.

De ene keer telt handigheid, de andere keer vrolijkheid.

En ik wissel ook wel eens van ordeningsprincipe. Zo hing ik eerst nogal aan het alfabet, maar vind ik nu een thematische ordening boeiender.

Zo kan het ook in jouw verhaal. Het verhaal over jouw leven, je werk of je project is van jou. Als jij vindt dat ‘blauw’ eerst moet en dan jouw banen op alfabetische volgorde, dan ben jij daarin de baas.

Zonder de priemende ogen van de micromanager in de rug mag jij gewoon je hoogstpersoonlijke ordening aanhouden. Je verhaal mag zelfs een omgevallen boekenkast zijn ūüôā

Als jij er de weg maar in weet te vinden.

Ik ben benieuwd hoe jij dat doet.

Vind jij het belangrijk dat alles in je persoonlijke verhaal volgens dezelfde maatstaven geordend wordt?

Heb je wellicht moeite om de zijpaden en doodlopende wegen onder te brengen? Of omarm je chaos en het laat-maar-waaien-gevoel, net als in jouw leven?

Alleen al die gedachten daarover geven een weerslag van jouw persoonlijkheid, dus daar hebben we niet eens een boekenkast voor nodig. Laat het me weten!

 

 

 

 

 

 


Vaker deze stukken lezen?

Meld je dan aan voor mijn Verhaalvriendenmail. Drie keer per week ontvang je heerlijke eye-openers rondom verhalen, creatief denken en doelen bereiken.

 

Vul hier je gegevens in:

Met je inschrijving ga je akkoord met de gegevensverwerking volgens deze privacyverklaring.

 

 

 

Over Sigrid

De verhalen over onszelf en de wereld be√Įnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.Denk jij in problemen of in mogelijkheden?¬†We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij leeft je eigen verhaal. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

 

You may also like