Als jouw verhaal niet op één dienblaadje past

Als je zelf niet goed kunt vertellen ‘waar je van bent’ en jezelf dus niet goed kunt verkopen, hoe geweldig is het dan als je dat verhaal op een dienblaadje aangereikt krijgt?

Een profielverhaal, zo helder als een kabbelend bergbeekje.

Heerlijk, zeg jij waarschijnlijk.

In éėn klap ben jij van het onzekermakende gevoel af dat je losse flodders de wereld inschiet. Je hebt een identiteit die staat als een huis. En je trekt klanten aan bij de vleet, omdat nu volstrekt duidelijk is waarvoor ze precies bij jou kunnen aankloppen.

Als schrijver en narratief coach krijg ik vaak klanten met dit verlangen naar een trefzeker verhaal met een kop en een staart.

Als je jouw aanbod en drijfveren niet goed in taal kunt vatten, kan ik je uitstekend helpen bij je profielverhaal. Ik tokkel graag op mijn toetsenbord om jouw verhaal zo goed mogelijk in woorden te vangen.

Maar veel vaker werk ik met mensen die talrijke talenten etaleren.

Als jij je daarin herkent, kun én wil jij heel veel. Je hebt een gemengd bedrijf, zoals ik zelf overigens ook heb. En je bent gek op afwisseling, dus je bakt elke keer weer een krakend-verse taart.

Als creatieve duizendpoot met 1001 ideeën stapel jij met gemak de hele etalage vol pâtisserie.

En dan heb je ook nog die toekomstplannen, die haasje-over springen in jouw hoofd.

Dat alles pást helemaal niet op een dienblaadje.

Steeds vaker merk ik dat ik niet degene ben die het verhaal in dat geval moet opschrijven. Je bent namelijk zelf eigenaar van je verhaal, dat ook in jouw eigen woorden gevangen moet worden.

En dat verdien jij ook.

Ik hanteer bij multitalenten en andere mensen met popcornhoofden daarom niet meer zelf de pen.

Wel navigeer ik je door het proces, inclusief de woelige golven. Wat zijn je drijfveren nou echt? Hoe vind je de helderrode draad? Wanneer floreer jij? Welke keuzes passen daarbij?

Want er is vaak nog werk te doen om zicht te krijgen op wie, waar, wanneer, waarom en voor wie.

Jij vertelt, ik luister.

Ik stel vragen, draag beelden aan en geef terug. Ik lever een passende verhaalstructuur en geef feedback. Jij kiest en schrijft op.

Dat leidt vaak tot bliksemschichtmomenten.

En daarmee leid ik je naar je verhaal, waarin de smakelijkste ingrediënten bij elkaar geklutst worden. Maar wel een verhaal waarbij je zelf roert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Jij bent de creator van je eigen verhaal. Dat verhaal is jouw toetssteen.

Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet.

Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten: het specifieke detail. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ook help ik je om je verhaal te leven: van woorden naar daden.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

 

You may also like

Leave a comment