Lenig Denken: rek je creatieve vermogens op

Maak je leven slimmer en leuker

Arvid Buit

Executive coach

Absoluut briljant

Creativiteit, originele oplossingen, we zoeken er allemaal naar. Vele trainingen, goeroes en zweverige bureautjes beloven unieke inzichten. En dan opeens schrijven twee dames een briljant boek. Briljant? Ja absoluut briljant. In het boek Lenig Denken leer je oprecht hoe creativiteit werkt.

'Spelenderwijs krijg je technieken waar je wat aan hebt'


Dankzij Lenig Denken ontdek je:

  • Hoe je flexibeler omgaat met veranderingen
  • Hoe je alledaagse problemen gemakkelijker oplost en omvormt tot kansen
  • Hoe je slimme verbindingen weet te leggen, waardoor er nieuwe ideeën ontstaan

 Lenig Denken is voor jou als...

  • ... je flexibel wil leren omgaan met veranderingen of dat andere mensen wil leren (als adviseur, coach of trainer)
  • ... je een creatief beroep hebt: ontwerper, schrijver, kunstenaar, docent creatieve vaardigheden
  • ... je wel eens vastloopt en gemakkelijker oplossingen wil bedenken.

Lenig denken is denken in mogelijkheden

Mensen denken vaak aan één mogelijke oplossing, terwijl er tal van mogelijkheden zijn. Daarom schreven wij Lenig Denken: een boek vol vrolijke en praktische handvatten om je creatieve denkkracht te ontwikkelen en op te rekken.

Raymond Romboud

Auteur

Je vliegt er zo doorheen

Lenig Denken reikt de tools aan om je creatieve capaciteiten te ontwikkelen en beter te benutten. Dat gebeurt niet met diepzinnig jargon, maar met een kleurrijk, organisch en humorvol boekje, waar je zo doorheen vliegt. Niet omdat het te lichtzinnig zou zijn, verre van, maar je krijgt spelenderwijs technieken opgelepeld waar je wat aan hebt.

Petra Dombrecht

Docent

Mensen zijn erdoor verrast

Ik gebruik dit boek als spiegel en als ideeënbron. Mensen zijn erdoor verrast, waardoor het 'verhaal' blijft hangen. Het maakt me sterker en gewoon gelukkiger. Het voelt alsof Lenig Denken voor mij is geschreven!

Gijs van Wulfen

Grondlegger VOORT

Verademing voor beelddenkers

Natuurlijk zijn er al heel wat boeken over creativiteit geschreven. Toch is dit boek een verrijking van de boekenkast over creatief denken. Lenig Denken is geschreven in ‘normale mensenzinnen’ waardoor het leest als een lopend vuurtje!

Bovendien spat het enthousiasme van de bladzijdes af, niet in de laatste plaats door de leuke illustraties van Jenneke ter Horst. Het boek is een verademing voor een beelddenker zoals ik.

Erno Meijland

Ondernemer

Vrolijke uitstraling

Een bijzonder leesbaar en fris boek, met name voor wie nog niet zoveel over het onderwerp gelezen heeft. De kracht van het boek zit hem vooral in de vele gemakkelijke en direct toepasbare technieken, raadsels en oefeningen en in de herkenbare voorbeelden.

De illustraties en het kleurgebruik geven het boek een vrolijke uitstraling. Het onderstreept de stelling dat creatief denken je leven vooral ook leuker maakt.

Marije van den Berg

Auteur

Altijd voor het grijpen

Lenig Denken is een boek dat je altijd voor het grijpen moet hebben. Het biedt praktische manieren om slimmer en creatiever te denken. Of dat nu gaat over online communicatie, of een klantenpanel, een inspraakavond, het probleem wat je nu weer met het familieweekend moet gaan doen. Van harte aanbevolen voor iedereen die wel eens vergadert over een probleem - voor iedereen dus.


Over Sigrid

Verhalen zijn mijn grote liefde. Ik noem ze toverballen voor het brein. Ze verleiden, ze blijven plakken en ze laten telkens nieuwe lagen zien. Verhalen geven betekenis en reiken het grotere perspectief aan.

Na mijn studie Nederlands ben ik opgegroeid in de journalistiek, waar ik leerde verhalen te vinden en pakkend op te schrijven. 

In de loop der jaren ontdekte ik ook de kracht van creativiteit. Lenig Denken helpt me iedere dag weer om te denken in mogelijkheden. Het maakt mijn leven luchtiger, lichter en vrolijker!

Hoe en wat precies, daarover schrijf ik in mijn Mail voor Verhaalvrienden. 

null