Lenig Denken

Rek je creatieve vermogens op

Storytelling en creatief denken

Sigrid van Iersel

co-auteur Lenig Denken

"Lenig denken is denken in mogelijkheden"

Mensen denken vaak aan één mogelijke oplossing, terwijl er tal van mogelijkheden zijn. Daarom schreven wij Lenig Denken: een boek vol vrolijke en praktische handvatten om je creatieve denkkracht te ontwikkelen en op te rekken.

Vergroot je slagkracht met Lenig Denken

Dankzij Lenig Denken ontdek je:


  • Hoe je flexibeler omgaat met veranderingen
  • Hoe je alledaagse problemen gemakkelijker oplost
  • Hoe je problemen omvormt tot kansen
  • Hoe je slimme verbindingen weet te leggen, waardoor er nieuwe ideeën ontstaan
  • Hoe je je leven slimmer en leuker maakt.

Het boek is speciaal bedoeld voor:


  • Mensen die flexibel willen omgaan met veranderingen, zoals adviseurs, coaches en trainers
  • Mensen met een creatief beroep: ontwerpers, schrijvers, kunstenaars, docenten creatieve vaardigheden, studenten op de kunstacademie.
  • En eigenlijk iedereen die gemakkelijker oplossingen wil bedenken, maar daarin wel eens vastloopt.


Arvid Buit

Executive coach

"Absoluut briljant"

Creativiteit, originele oplossingen, we zoeken er allemaal naar. Vele trainingen, goeroes en zweverige bureautjes beloven unieke inzichten. En dan opeens schrijven twee dames een briljant boek. Briljant? Ja absoluut briljant. Hierin leer je oprecht hoe creativiteit werkt.”

Wat andere lezers zeggen...

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Raymond Romboud | Auteur

"Het boek reikt de tools aan om capaciteiten te ontwikkelen en beter te benutten. Dat gebeurt niet met diepzinnig jargon, maar met een kleurrijk, organisch en humorvol boekje, waar je zo doorvliegt. Niet omdat het te lichtzinnig zou zijn, verre van, maar je krijgt spelenderwijs technieken opgelepeld waar je wat aan hebt."

Ms. Nameless
Add Your Stars
Claudia Broeke | Communicatie-adviseur
"Het boek reikt de tools aan om capaciteiten te ontwikkelen en beter te benutten. Dat gebeurt niet met diepzinnig jargon, maar met een kleurrijk, organisch en humorvol boekje, waar je zo doorvliegt. Niet omdat het te lichtzinnig zou zijn, verre van, maar je krijgt spelenderwijs technieken opgelepeld, waar je wat aan hebt."
Ms. Nameless
Add Your Stars
Petra Dombrecht | Beleidsadviseur

"Ik gebruik dit boek als spiegel en als ideeënbron. Ik ben met juridische onderwerpen bezig die ik veel interessanter en boeiender kan maken als ik er creatiever mee omga.


Andere invalshoeken worden niet van mij verwacht, maar altijd wel erg gewaardeerd. Mensen zijn erdoor verrast, waardoor het 'verhaal' blijft hangen. 


Ik vind het veel meer motiverend om het zo te doen. Het maakt me sterker en gewoon gelukkiger. Het voelt alsof het boek voor mij is geschreven."

Ms. Nameless
Add Your Stars

Dit zeggen zij over Lenig Denken:

Marije van den Berg | Auteur van 'Stop!'

"Lenig denken is een boek dat je eigenlijk altijd voor het grijpen moet hebben. Het biedt praktische manieren om slimmer en creatiever te denken. Of dat nu gaat over online communicatie, of een klantenpanel, een inspraakavond, het probleem wat je nu weer met het familieweekend moet gaan doen. Van harte aanbevolen voor iedereen die wel eens vergadert over een probleem - voor iedereen dus."

Erno Meijland | Ondernemer

“Een bijzonder leesbaar en fris boek, met name voor wie nog niet zoveel over het onderwerp gelezen heeft. De kracht van het boek zit hem vooral in de vele gemakkelijke en direct toepasbare technieken, raadsels en oefeningen en in de herkenbare voorbeelden.

De illustraties en het kleurgebruik geven het boek een vrolijke uitstraling. Het onderstreept de stelling dat creatief denken je leven vooral ook leuker maakt.”

Gijs van Wulfen |

Grondlegger van de VOORT innovatie-methode

“Natuurlijk zijn er al heel wat boeken over creativiteit geschreven. Toch is dit boek een verrijking van de boekenkast over creatief denken. Het is geschreven in ‘normale mensenzinnen’ waardoor het leest als een lopend vuurtje! Bovendien spat het enthousiasme van de bladzijdes af, niet in de laatste plaats door de leuke illustraties van Jenneke ter Horst. Het boek is een verademing voor een beelddenker zoals ik.”

Over Sigrid

Verhalen zijn mijn grote liefde. Ik noem ze toverballen voor het brein. Ze verleiden, ze blijven plakken en ze laten telkens nieuwe lagen zien. Verhalen geven betekenis en reiken het grotere perspectief aan.

Na mijn studie Nederlands ben ik opgegroeid in de journalistiek, waar ik leerde verhalen te vinden en pakkend op te schrijven.

In de loop der jaren ontdekte ik ook de sturingskracht van verhalen. We zijn namelijk de ontwerpers van onze eigen verhalen. Daarmee geef je leiding aan je eigen leven en aan je doel in de wereld.

Hoe en wat precies, daarover schrijf ik in mijn Mail voor Verhaalvrienden.