Mentor programma

Durf je droom om te zetten in daden!

Mentor programma voor personal storytelling

 • Ben jij een ondernemende professional die impact wil hebben?
 • Weet en voel je: dit is wat ik te doen heb, maar weet je niet hoe je doorgroeit?
 • Wil je je eigen verhaal vinden én dat verhaal zelf leven?

Doe dan mee met mijn mentorprogramma: een intensief en persoonlijk traject waarin we zes maanden lang samen jouw plan uitwerken, je verhaal vormen en uitvoeren om jouw missie waar te maken. Zodat jij leeft en werkt op je eigen voorwaarden, met je eigen verhaal!

Sigrid van Iersel - mentorprogramma Leef je verhaal

Herken jij het volgende?

Je bent een ondernemende vakman of -vrouw die het beste uit zichzelf wil halen en die wil werken op je eigen voorwaarden. Je weet wat je wilt brengen en je wilt daar volledig voor gaan. Maar je weet niet hoe je daarmee een forse stap verder komt. Je komt niet volledig tot je recht. Je verhaal klopt nog niet.

Dit is waar jij naar verlangt:

 • Je vertelt het inspirerende verhaal achter je missie waardoor je vertrouwen opbouwt.
 • Dankzij je verhaal trek je de juiste mensen aan die enthousiast raken.
 • Deze mensen delen dezelfde ideeën als jij en zorgen voor nieuw enthousiasme.

 

Van dromen tot daden

Maar hoe kom je van dromen tot daden? Hoe reken je af met dat vage onbehagen, dat je er te eigenlijk te weinig werk van maakt? Hoe durf je jezelf te presenteren? Hoe zet je je verlangen echt met hart en hoofd om in actie?

Het beginpunt is jouw verhaal, want dat ontsluiert je diepste verlangen. Je verhaal maakt de reis zichtbaar en leidt je naar de bestemming. Je bepaalt jouw keuzes en maakt vervolgstappen. Je krijgt je plannen concreet en leert wat je precies kunt doen om zichtbaar te zijn en je verlangens waar te maken.

Je hoeft niet alles alleen te doen.

In een reeks individuele coachsessies ben ik graag jouw persoonlijke mentor, ideeënleverancier en sparringpartner om op een integere manier je verhaal te vinden, te vormen en uit te dragen. Zodat jij vorm geeft aan je diepere verlangen en je verhaal leeft!

 

 

 

Dit ga je leren:

 • Je leert hoe je je idee concreet maakt en verbindt met je diepere wensen en je onderzoekt welke potentie jij daadwerkelijk hebt als jij er helemaal voor gaat.
 • Je kiest je focus en leert de manieren om die focus vast te houden.
 • Je leert je belemmerende gedachten te herkennen en er anders mee om te gaan.
 • Je zet je plannen in je hoofd om in concrete acties en resultaten om daarmee iets positiefs teweeg te brengen in de levens van anderen.
 • Je verbeeldt je succes en gaat je verhaal daadwerkelijk leven.
 • Je kent de exacte stappen om uit je vaste denkpatronen te breken, zodat je in actie komt.
 • Je leert hoe je met een andere formulering van je doelen geen last meer hebt van faalangst en daardoor wel met plezier begint.
 • Je weet hoe belangrijk fans zijn voor je idee en hoe je ze precies aantrekt.
 • Je leert de onmisbare rol van storytelling kennen om je eigen verhaal te ontdekken, je ideeën te verspreiden en anderen te raken, zodat mensen met je meedoen.

 

Ik geef je feedback en feed forward. Ook kun je op me rekenen bij allerlei facetten van ondernemerschap en communicatie, zoals bloggen, social media, online tools en personal branding.

Als je extra hulp nodig hebt, kun je me altijd bereiken!

 

“Door alles wat ik van Sigrid geleerd heb, is het gelukt om de slag te maken naar verhalend vertellen. Het is werkelijk een andere manier van schrijven. Ik heb genoten van onze samenwerking. Ik heb niet alleen de slag gemaakt met de verhalende teksten, ik heb ook mijn bescheidenheid overwonnen om overtuigend naar buiten te treden. En ik voel me er erg goed bij.” – Froukje Strik (deelnemer Jouw Grandioze Verhaal)

 

Zo ziet het mentor programma eruit

1. Boek

Bij je inschrijving ontvang je het boek Jongleren met Vermicelli – Creëer en leef je Verhaal met ondersteunende tips, ideeën en inspirerende voorbeelden om verhalen te gebruiken.

2. Mentorsessies

We komen diverse keren bijeen voor individuele en intensieve mentorsessies (van circa 2 uur), aan de hand van de volgende thema’s:

– De oproep

Wat is jouw dringende reden om in beweging te komen? Waar sta jij precies voor? Hoe ga je je verlangen verbeelden?

– In de slangenkuil

Welke obstakels kom je tegen en hoe ga je daarmee om?

– Het reisgezelschap

Je bereikt je doelen alleen als je ook weet hoe je invloed uitoefent en anderen meeneemt. Je brengt in kaart wie je gaan helpen bij de uitvoering van je plan en je stelt je reisgezelschap samen. Je leert hoe je andere mensen mede-eigenaar maakt van jouw missie en ambassadeurs inzet.

– Op zoek naar de poortwachters

Je onderzoekt je succesfactoren en zet je lijn uit. Je idee gestalte geven is geen denkwerk, het is actiewerk. Neem elke keer weer een volgende stap. Je krijgt alleen resultaten door het te doen!

– Jouw verhaallijn

Vanuit je verlangen verbind je de punten en vorm je je eigen verhaallijn. Door het verhaal achter je missie te vertellen bouw je vertrouwen op en trek je de juiste mensen aan die enthousiast raken.

– Verwezenlijken

Je draagt je verhaal uit met lichtheid en zelfverzekerdheid en oogst de resultaten.

3. Uitdagende opdrachten

Je krijgt na elke sessie enkele prikkelende opdrachten, waarmee je jezelf sterk ontwikkelt. Je gaat kijken, ontdekken, luisteren, experimenteren en vooral DOEN! Hierbij is alle ruimte voor jouw persoonlijke vragen en wensen.

4. Checklists en praktische handreikingen

Je ontvangt een reeks waardevolle checklists en praktische handreikingen om bij je te houden, zodat je precies weet waar je aan werkt en hoe je dat doet.

 

 

Sigrid van Iersel - Werk met jouw persoonlijke verhaal

Foto: Annelies van ‘t Hul

Je mentor

Als verhalenmaker en conceptontwikkelaar ben ik voortdurend bezig met het bedenken van plannen, verhalen en concepten. Dat heeft inmiddels een mooie stapel verhaalproducten opgeleverd. Om mij heen hoor ik veel mensen zeggen dat ze ook veel ideeën hebben, maar dat het bij die uitvoering telkens misgaat.

Dat intrigeert me. Waarin verschilt mijn aanpak van die van andere creatieve geesten? Bij mijn zoektocht deed ik een cruciale ontdekking: achter het ontwikkelen en uitvoeren van plannen gaat een vaste aanpak schuil.

Het maakt niet zoveel uit of het een plan voor een product (boek, app, kledinglijn) is of een groot ideaal dat je in de wereld wilt zetten. De achterliggende aanpak is namelijk hetzelfde.

Ik ben er van overtuigd dat jij dit ook kan. Daarom heb ik dit programma ontwikkeld waarbij je stap voor stap je (soms nog vage) idee concreet maakt en tot uitvoering brengt. Verhalen spelen daarbij op allerlei niveaus een cruciale rol.

Wie wil groeien is altijd onderweg. Onrust, onzekerheid en verlangen horen erbij, net als dat oncomfortabele gevoel of je wel op de goede weg loopt. Ik help je om over de drempel te stappen, zodat je met jouw oplossing het verschil maakt.

Want als jij impact hebt met jouw idee, maken we samen de wereld wat mooier!

 

Sigrid van Iersel - werk met jouw persoonlijke verhaal

 

Cissie Schellings

Sociaal ondernemer

“Sigrid heeft mij perfect geholpen met mijn beschrijving van mijn beginnende onderneming. De gebruikte technieken, zoals tekeningen en mindmaps, om mijn eigen vragen helder te krijgen, waren net wat ik nodig had.
Naast deze methodes heeft Sigrid me een schat aan tips en uitgewerkte adviezen gegeven om het verhaal ook echt op papier te krijgen. Ik heb geleerd hoe een verhaal tot leven komt, hoe een blog iemand tot het laatst blijft boeien en wat ik moet doen om tot de kern te komen. Sigrid is altijd bereid nog een stap extra te zetten, geen vraag is haar te veel.”

Voor wie is het programma?

Dit mentorprogramma past bij jou als…

 • … je echt klaar bent om vol te kiezen voor wat je écht wilt.
 • … je bereid bent tijd en energie te investeren in het programma.
 • … je wilt groeien als mens en ondernemer. Je verlangt naar een mentor die je vragen en twijfels herkent, zodat je niet alles alleen hoeft te doen!

Of je nu een doorgewinterde vakvrouw bent of zelfstandig ondernemer maakt niet zoveel uit. Wel belangrijk is dat je vastbesloten bent om het leven te leiden dat echt bij je past.

Je wilt vanuit je hart iets neerzetten, waarbij je gelooft in creëren in overvloed. Het programma geeft je focus in wat je wilt doen, voor wie en waarom, zodat je met een glashelder verhaal naar buiten treedt.

Dit programma is niet geschikt als je een starter bent (als ondernemer of als professional). Het is ook niet geschikt als je allereerst op zoek bent naar meer omzet of meer klanten (al kan dat wel het gevolg zijn).

Ik adviseer je om je aan te melden als je het budget, de tijd en de energie hebt om te investeren in je eigen persoonlijke groei als mens en professional.

En…. smaakt dit naar meer?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Ik heb de komende maanden een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor dit mentor programma.

Vraag via de onderstaande button een gratis adviesgesprek per telefoon/Skype met mij aan. Dan bespreken we je huidige situatie en wat de mogelijkheden zijn om echt door te groeien.

Ook vertel ik je dan wat de investering is. Deze investering (in tijd en geld) hangt af van jouw wensen. We werken in ieder geval enkele maanden samen.

Ook bepalen we samen of dit mentorprogramma de juiste weg is om te bereiken wat jij wilt. Als blijkt dat ik je verder kan helpen en we voelen een klik, dan gaan we samen aan de slag: 1 op 1, op locatie, telefonisch of via skype. Als dit programma niet geschikt is voor jou, zeg ik het ook!

Gaan we samen aan de slag? Dan weet zeker dat dit mentor programma je veel oplevert bij je persoonlijke ontwikkeling en daadkracht. Ik kijk er naar uit!

Met ideeënrijke groet,

Sigrid

 

Ja ik vraag het gratis adviesgesprek aan!

Ik kijk er naar uit om je te spreken!

 

Veelgestelde vragen

Ik weet niet of ik het wel volhoud om zes maanden aan de slag te gaan.

Wil je echt iets veranderen in je aanpak of benadering? Dan is dat een belangrijke reden om in beweging te komen. Ik help je natuurlijk naar de volgende stap! Maar alleen als jij echte resultaten wilt boeken.

Hoeveel tijd heb ik nodig om mee te doen?

Ik raad je aan om elke week twee tot drie uur te reserveren om opdrachten te doen en te reflecteren.

Diverse opdrachten voer je uit bij activiteiten die je waarschijnlijk toch al doet: bij gesprekken met anderen bijvoorbeeld.

Het geleerde pas je dus al snel direct toe in je eigen praktijk. Zo investeer je meteen in je werk: je organisatie, je eigen bedrijf of je opdrachtgevers.

Wat gebeurt er als ik het programma toch niet leuk vind?

Voldoet dit 1-op-1 programma niet aan je verwachtingen? Kun je er niet mee uit de voeten? Dan kun je natuurlijk stoppen.

Deze garantie geef ik je omdat ik het liefst werk met tevreden klanten. Ik wil dat jij ook super tevreden bent.

Als je wilt stoppen, dan mail je me dat zo spoedig mogelijk. Je krijgt dan het volledige bedrag retour. Uitleg niet nodig, want ik wil je honderd procent zekerheid geven.