Mission Possible

1-op-1 storytelling voor  bevlogen koplopers 
zodat je je niet langer een roepende in de woestijn voelt

  High value storytelling in 6 maanden 

   zodat je doorbreekt met jouw missie   Om mensen te overtuigen kom je er niet onderuit om iets persoonlijks over jezelf te zeggen. 

In een presentatie, in een pitch of op de website.


Je kunt niet lauwwarme informatie delen en intussen een prachtige missie tot uitvoering brengen. Je dient ook mensen te inspireren. Want mensen kopen niet alleen jouw oplossing, maar ook je waarden, je ideeën en je persoonlijke visie.


Je visie heb je wel klaar, da’s het probleem niet. 

Maar vertellen over jezelf, je drijfveren of je grotere plan? 

Daar loop je enorm tegenaan te hikken. Want juist omdat je boodschap zo verknoopt is met je eigen idealen en ervaringen, voelt het ook kwetsbaar.

Je schuift die podcast voor je uit. Je spreekt sluiertaal. Of je blijft je boodschap maar aanpassen om de perfecte woorden te vinden.

Super frustrerend, want je blijft rondjes draaien.


 • Hoe krijg je de kern van jóuw specifieke plan, concept of missie te pakken? 
 • Hoe snappen ze wat jij bedoelt en zetten ze je niet weg als een gekkie?
 • Hoe overtuig je mensen? En het liefst een beetje snel?
null

Mijn STER-formule loodst je er soepel doorheen.

 • Je ontdekt fascinerende invalshoeken, die jou onderscheiden van de rest. Je maakt keuzes welke elementen er in moeten komen en welke zeker niet.
 • Je krijgt scherper wie je bent als bevlogen leider, ondernemer of innovator, waar je voor staat en wat je onderscheidt van anderen in je branche of vak. 
 • Je leert hoe je herkenbare vergelijkingen maakt. Hoe je jouw publiek de heldenrol geeft. En wat jouw werkelijke rol is als koploper met een missie.

Je zult verrast zijn over het perspectief dat er ineens voor jou ontstaat, waardoor je de ruimte voelt om voluit voor jouw verhaal te gaan staan. 

Je ziet ineens de samenhang en voelt je stevig om je idealen verder uit te dragen. Want dit is de essentiële basis om soepel jouw podcasts, video's en podium-talks te maken. Je pakt het verhaal er makkelijk bij als je een subsidie-aanvraag doet. 

 En vooral: je voelt rust en vertrouwen omdat je precies weet wat je doet .

Zonder het juiste verhaal geen doorbraak  Veel mensen met een missie zien iets belangrijks over het hoofd.

  Je missie, dat is waar je 's nachts voor wakker gemaakt kan worden. Jij kent je onderwerp door en door, want jij lééft je missie. 

  Maar als je alleen uitdraagt wat je zelf allemaal weet, bouw je niet aan de diepere verbinding met mensen voor wie je het doet. 

  De kans is groot dat ze je niet begrijpen. Of je wegzetten als een softie, een aansteller of een zonderlinge figuur.

Wat dan wel?

Je moet ook hongerig zijn om de gedachten van je toekomstige lezers of luisteraars te achterhalen. 


Pas als je precies weet wat hen werkelijk drijft, ga je de juiste mensen bereiken om jouw community te laten groeien, deelnemers aan te trekken en het verschil te maken met jouw missie.

Storytelling en creatief denken

Het komt erop neer je eigen taal te leren spreken.


Met jouw persoonlijkheid

Jouw woorden 

Jouw vormJe krijgt het voor elkaar met mijn hulp en advies

Als storytellingexpert weet ik precies hoe je helderheid krijgt in een verhaal en hoe je jouw boodschap plakkracht geeft.

Drie elementen zijn essentieel bij het uitdragen van je missie:

 • Je visionaire aanpak of methode
 • Je persoonlijke stijl (en hoe je bij jezelf blijft)
 • Je uitgekiende taalgebruik (woorden met plakkracht)

In mijn eerdere werk als journalist heb ik stapels rapporten en documenten doorgespit en een paar duizend mensen geïnterviewd om telkens de kern in een relatief klein stuk tekst te vangen én aansprekend op te schrijven.

De 'wie, wat, waar, hoe & waarom' uit de journalistiek hanteer ik nog steeds. Met daar bovenop de magische aantrekkingskracht van storytelling, die onmiskenbaar hoort bij het uitvoeren van een missie.

Met draken onderweg (want die kun je niet onbenoemd laten). En met een goede afloop, zodat jij jouw hogere doel bereikt: mission possible!


Jij kent jouw missie zelf het allerbeste.


Afrekenen met huiselijk geweld

Organisaties creatiever maken

Slapeloosheid de wereld uit

Vrouwelijk leiderschap

Burnouts voorkomen

null

Heimelijk brengt deze aanpak je veel meer.

Want onze sessies gaan over helderheid: in je hoofd, in je teksten en bij je missie.

 • Je durft voluit te gaan staan voor jouw idealen.
 • Je rekent af met je innerlijke scherpschutter en houdt jezelf niet langer klein. 
 • Je krijgt eindelijk scherp wat je gaat vertellen, zodat je daarover niet langer hoeft te twijfelen.
  En daardoor boek jij fabelachtige resultaten voor de mensen voor wie je het doet. Zij zijn de werkelijke helden in jouw verhaal.Voor wie is dit?

Waarschijnlijk ben je (sociaal) ondernemer, directeur of een innovatieve leider. Je hebt je onderneming, stichting of community waarmee je je idealen realiseert. Je verlegt graag de grenzen van jezelf en de grenzen waar je in de buitenwereld tegenaan loopt.

Pionieren, dat past bij jou. 

Maar je hebt echt hulp nodig bij het vinden van de rode draad in je verhaal.

Omdat je hoofd tolt van alle mogelijkheden.

Je wil goede en concrete adviezen, want je popelt om je missie groots uit te voeren. En je wilt gerichte feedback op je teksten en je presentatie, zodat je niet staat te blunderen als alle ogen op jou gericht zijn.

null

Je straalt duidelijkheid en slagkracht uit.

Daardoor komen er daadkrachtige mensen op je af. 

Met de juiste opdrachten. Of met budget voor je plannen.

Hoe zit het programma in elkaar?

 • We starten met de overkoepelende boodschap en de uitwerking in verhalen die je elke keer opnieuw nodig hebt om je mensen te raken met jouw boodschap.
 • We kiezen nauwgezet voor wie je schrijft en doen daar grondig onderzoek naar, zodat je elke keer de juiste snaar raakt.
 • We ontwerpen je aanbod of concept, de manier waarop je presenteert, hoe en waar, zodat jouw boodschap staat als een huis.


Wat heb je na dit programma?

 • Je kent je kernverhalen met je Unique Storypoint op je duimpje. Met deze positionering onderscheidt je jezelf van anderen in jouw markt/sector en maak je een blijvende indruk. 
 • Je voelt je vrij om voor jezelf te kiezen, waardoor je krachtiger in de wereld staat (en eigenlijk uitgroeit tot de Superheld met de Mission Possible). Daardoor voel jij hoe jij echt van betekenis bent en jouw rol pakt met je idealen.
 • De visie en de kernverhalen die je 100 % nodig hebt voor je missie en waar je altijd op kunt voortborduren.


Ik ben je sparringpartner zodat je altijd iemand hebt om mee te overleggen en de belangrijke keuzes te maken, van waaruit jouw bedrijf, stichting of community enorm gaat groeien.

Inhoud van het programma

Kick-off

Allereerst ben je welkom in mijn Verhalenstudio in Den Haag voor een live startbijeenkomst van 3 uur. Hier gaan al heel wat puzzelstukken op hun plek vallen. Reken alvast op creatieve werkvormen!

Kernverhalen

Hiermee weet jij jouw missie in een handomdraai te verhelderen. Met deze verhalen wordt de presentatie van je missie een eitje (en sta jij zelfverzekerd te stralen).

Coachingcalls

We hebben 1 keer in de maand een zoomcall over jouw aanpak, je positionering, je doelgroep, je tone of voice en alles wat daarbij komt kijken.

Ik help je bij het maken van keuzes en geef je volop vertrouwen.


Persoonlijke feedback  

Je stuurt je teksten en schriftelijke plannen toe voor feedback. Je schudt de sluiertaal van je af en ontdekt hoe je voortaan opvalt met je stijl, tone of voice en uitstraling.

Tussenresultaten 

Toegang tot de exclusieve Vleugels met je Verhaal-tracker om je tussenresultaten vast te leggen. Zo boek je zichtbaar vooruitgang.

Half jaar begeleiding

Zes maanden lang heb je directe toegang tot mij om jou als mentor te begeleiden. Je mag me alles vragen en voorleggen over jouw groeistappen.

Concrete opbrengsten

Denk aan: je scripts voor je podcast of video, de opzet voor je presentatie, subsidieaanvraag of natuurlijk jouw boek.

Sem van de Pol | Sociaal ondernemer en storyteller

"Sigrid is voor mij een kei als het gaat om spitsvondige vragen en inspirerende werkvormen. Het is als een cadeautje voor me om met haar samen te werken. De werkvormen op Verhalenhuis Online hebben me enorm geïnspireerd. Wat voor mij waardevol is geweest aan dit traject is dat het me boven alles in mijn kracht heeft gezet. Echt gaaf om te ontdekken wat het betekent om energie te krijgen als je je qua werk gaat toeleggen op wat je altijd al had willen doen." 

Mijn rol bij jouw verhaal

Ik begeleid je om helderheid te krijgen in jouw boodschap, zodat jij een enorme groeisprong maakt. Want jij hebt alle krachtbronnen al in jezelf zitten, klaar om aan te boren.

Tijdens onze sessies krijg je mijn scherpte, kennis en creativiteit zodat jij tot tastbare resultaten komt. Ik zie snel de rode draden, de aansprekende details én de mogelijkheden om jouw missie groter te maken. 

Vandaar de naam: Mission Possible

Mirjam van Elst | Communicatiestrateeg en storyteller

"Als storyteller help ik duurzame en dierzame organisaties met hun verhaal om hun missie beter de wereld in te brengen. Maar dat is soms ook wel heel zwaar en serieus. Van Sigrid kreeg ik opdrachten om de wereld op een andere manier te bekijken, maar ook om die wereld op een andere manier te benaderen.

Zo heb ik me een week in de wereld van Iris Apfel begeven. Voor wie Iris niet kent: inmiddels is ze 102 en ze is een stijlicoon, op Instagram heeft ze bijna 3 miljoen volgers. Haar motto is: more is more & less is a bore en dat is te zien. Mijn dagen konden wel wat kleur gebruiken en ikzelf wel wat peper.


Wie beter dan een uitgesproken persoonlijkheid als Iris Apfel om te laten zien hoe ik dat het beste kon aanpakken? Dus trok ik mijn kekke jurken uit de kast, fietste ik op mijn roze fiets naar de pluktuin en liet ik de champagne knallen. Bij alles dacht ik: wat zou Iris doen?


En dat is een mooi motto gebleken. Iris heeft me laten zien dat het prima is om mezelf op nummer 1 te zetten. Mooi streven, de wereld redden, maar dan zal ik zelf toch ook goed in mijn vel moeten zitten."

Bonussen:

 • Online academie: 24/7 toegang tot Verhalenhuis.online met een schat aan voorbeelden, opdrachten en materialen.

 • Kant-en-klare templates: je ontvangt alle tips, formats en andere tools om de beste resultaten te halen met jouw missie.


 • Portfolio: je bouwt online je eigen verzameling op, zodat je straks alle verhalen bij de hand hebt die je nodig hebt.
 • Boek: je ontvangt mijn boek Jongleren met Vermicelli over het creëren en leven van je eigen verhaal.
Caroline Renette | Registercounselor en therapeut

"Ik heb door Sigrids programma ontdekt dat dit is wie ik ben: speels en een snelle denker. Snel verbanden zien, plaatjes voor me zien. Met een brein dat snel 'aan' staat en dat dan in soort van knikkerbaan verandert. Dat inzicht hielp mij enorm." 

Mijn naam is Sigrid van Iersel: personal storycoach, journalist en schrijver  (oa van Jongleren met Vermicelli en Toverballen voor het brein). 

Mijn missie? Ik wil precies weten hoe verhalen werken en hoe je ze zo krachtig mogelijk opschrijft, zodat mensen staan te trappelen om met je mee te doen om je idealen tot leven te wekken.

Jarenlang kreeg ik dat bij mijn journalistieke werk niet voor elkaar. Het leek wel alsof lezers geen fluit deden met mijn stukken. Aan de structuur of de inhoud van de stukken lag het niet. Maar waaraan dan wel? 

Mijn jarenlange zoektocht heeft me waanzinnige eye-openers opgeleverd. Ook mijn studie Nederlands, waarin ik alles leerde over verhalen, kwam ineens heel goed van pas. 

Met deze inzichten heb ik al talrijke bevlogen leiders begeleid, zodat ze hun doelen bereikten om de wereld liefdevoller, gelijkwaardiger en duurzamer te maken. 

Ik won de Zilveren Veer, de prijs voor het beste journalistieke artikel, waarbij ik de kracht van storytelling inzette om mensen aan de treurige onderkant van de woningmarkt te belichten. Voor mij het zoveelste bewijs dat verhalen toverkracht hebben bij het uitvoeren van je missie. 

Onderzoeken of dit bij jou past?

Dit zeggen eerdere deelnemers:

Puck Moll | Je Gids in Verandering

"Bijna spelenderwijs ging ik samen met Sigrid met mijn verhaal aan de slag. Tot mijn verrassing kwamen er eerst nog veel meer losse stukjes op tafel. Het waren stukjes die ik niet eerder had gezien.


Het meest bijzondere is dat al die kanten nu samenkomen in mijn nieuwe verhaal. Er bleek ineens samenhang in te zitten.


Ik had het idee dat ik moest kiezen, maar daardoor kwam ik aan veel kanten in mezelf nooit toe. Nu wel."

Maayke Raedts | Consultant

"Het traject met Sigrid brengt mij niet alleen schrijfkracht, maar ook een persoonlijke groei die ik niet eerder aan schrijven gekoppeld had. Het proces voelt intensief.


Toch kan ik dit pad op een hele fijne zachte manier gaan met Sigrid als professionele, passievolle (schrijf-)coach die kennis heeft van de corporate wereld, de kunde om mijn popcornbrein te ontwarren, een bijzonder groot inlevingsvermogen en veel wijsheid. Op mijn eigen tempo, maar altijd voorwaarts."

Machella Boot | Oprichter Liftkracht

"Sigrid gaf goede denkrichtingen, stelde de juiste vragen en moedigde me aan. Daardoor kreeg ik zicht op mijn overtuigingen waarmee ik mezelf in de weg zat.


Door onze gezamenlijke verkenningen zie ik nu duidelijker wat er al is en waar ik naartoe mag groeien.


Ik heb nu bouwstenen, die me houvast geven om mensen mee te nemen. Na 14 jaar ondernemerschap voel ik me toegerust om de volgende stap te zetten."

De mensen die je wil bereiken hebben een heldere opbouw nodig om jou te kunnen volgen.

Het liefst een verhalende opbouw, omdat we daarmee als mensheid al 10.000-en jaren onze (leer-) ervaringen doorgeven.


Termijnen

3325,-
in 3 termijnen

1-op-1 begeleiding

Persoonlijke feedback op je werk, zodat jij tijd bespaart met wikken en wegen

Vleugels met je Verhaal-tracker 

Toegang tot de bibliotheek van het Online Verhalenhuis 

Handige storytemplates

Kickstart-sessie

Ineens

9975,-
in een keer
1-op-1 begeleiding

Persoonlijke feedback op je werk, zodat jij tijd bespaart met wikken en wegen

Vleugels met je Verhaal-tracker

Toegang tot de bibliotheek van het Online Verhalenhuis 

Handige storytemplates

Kickstart-sessie

Onderzoeken of dit bij jou past?Dat inspirerende verhaal met plakkracht, 

dat laat zien waar jij voor staat en waar jij voor gaat.