Coaching bij jouw 
ondernemersverhaal

Hoe je jouw verhaal gebruikt voor je belangrijke boodschap 

zodat mensen moeiteloos met jou in zee gaan


Waarom je dit zoekt:

 • Als ondernemer kun je niet helder verwoorden wat je eigenlijk doet en geen eenduidig verhaal uitdragen. Dat geeft je een onbevredigend gevoel en maakt je doodmoe. Het voelt als eenzaam geploeter.
 • Je vindt niet de juiste woorden voor wat je aanbiedt, ook al heb je er eindeloos aan gewerkt.
 • Je hebt behoefte aan een (andere) positionering, omdat je wil starten met een eigen praktijk of met je bedrijf een andere kant op wil.

Je wil niet langer mensen proberen te overtuigen die in de weerstand zitten. Maar het lukt je niet om het over een andere boeg te gooien. Op de een of andere manier voel je je in een kramp schieten als je over jezelf moet gaan vertellen.

Want waar begin je met je verhaal?

Dat heeft alles te maken met je overtuigingen. En je weet: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. 

Er is dus iets anders nodig.

Als storycoach begeleid ik je om jouw verhaal te verhelderen en woorden te geven, zodat je strategische keuzes maakt over je bedrijf en de positionering. 

We gaan op zoek naar de diepere drijfveren waar je het allemaal voor doet en voor wie. Zodat jij kristalhelder hebt wat je wilt, welke woorden je daarvoor gebruikt en daarmee resultaten boekt.

Storytelling en creatief denken

Your legacy is every life you touch. 

- Oprah Winfrey

Dit bied ik je aan:

Persoonlijke begeleiding bij het creëren en leven van jouw ondernemersverhaal. Helder, krachtig en beeldend, zodat jij in een keer duidelijk maakt waar je voor staat. 

Dat verhaal is het fundament onder al je activiteiten en geeft jou de heldere richting waar je naar verlangt, zodat je veel beter in gesprek komt met de mensen voor wie je het doet.


Dankzij dit verhaal snappen mensen wat jij wilt bereiken en ben je consistent in je communicatie. Dat versterkt je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Daarmee zul jij ook veel meer invloed hebben met je werk en meer mensen aantrekken, zodat jij werkelijke voldoening ervaart.


Daarnaast weet ik uitstekend wat er speelt op het gebied van storytelling in organisaties. Door mijn eigen ervaring als verhalenmaker en storytelling-expert en door mijn netwerk in de zorg, het onderwijs en het sociaal domein. Jaarlijks schrijf ik het trendoverzicht over storytelling in organisaties voor het toonaangevende platform Frankwatching.

Ze schiet reusachtig in de roos


"Haar begeleiding is persoonlijk en effectief. Ik was verrast door de topkwaliteit van haar feedback: snel, persoonlijk, deskundig, bemoedigend. Ze schiet reusachtig in de roos."

Ernee ten Ascher | Communicatiespecialist​​

Dat aansprekende verhaal waarmee je anderen 

inspireert en in beweging brengt.

Inhoud van het programma:

 • 3 online verhaalsessies (1 op 1) met creatieve werkvormen om je verhaal op te diepen en dat beeldend weer te geven.
 • Onderzoeks- en schrijfopdrachten tussen de sessies door
 • Feedback en support op het gebied van schrijven, storytelling, het omgaan met zichtbaarheid, meer lef, de balans tussen bescheidenheid en opdringerigheid, etc.
 • Toegang tot het Verhalenhuis.online (online academie)

Jouw opbrengsten:

 • Helderheid: jouw kernverhaal, aan de hand van jouw drijfveren, kernwaarden uitdagingen en ontwikkelingsrichtingen. Dit verhaal gebruik je in gesprekken met potentiële opdrachtgevers, op je website, in je presentatie, LinkedInprofiel, pitch, netwerkbijeenkomst, etc.
 • Stevigheid:  een stevig fundament, zodat je echt gaat staan voor je keuzes.
 • Storytelling: onderliggende verhalen die je toepast om je missie/boodschap op diverse manieren uit te dragen.
 • Sterke identiteit: meer zelfvertrouwen, omdat je doet wat echt bij je past. Je staat voor je verhaal!
 • Communicatiekracht: meer resultaten in je werk dankzij je consistente communicatie. Als je weet wie je bent en dat helder uitdraagt, bereik je geweldige resultaten.
 • Legacy:  zicht op je eigen boodschap die jij de wereld in wilt brengen, zodat je je beste leven leeft. Je kunt je tijd maar één keer besteden!

Bijzonder groot inlevingsvermogen


"Dit coachtraject naar persoonlijke groei kan ik op een hele fijne zachte manier afleggen. Met Sigrid als professionele, passievolle (schrijf-)coach die de kunde heeft om mijn popcornbrein te ontwarren, een bijzonder groot inlevingsvermogen heeft en veel wijsheid. Op mijn eigen tempo, maar altijd voorwaarts."

Maayke Raedts | Consultant 

Mijn rol bij jouw verhaal


Als narratief coach zet ik je aan het denken om anders naar jouw situatie te kijken en je blinde vlekken op te sporen. Met krachtige vragen help ik je de rode draden te vinden en te ontdekken wat echt bij jou past. 

Je bouwt kansen uit, zodat je het beste haalt uit je talenten en op jouw manier sturing geeft aan je leven.

Voor wie?

Als ondernemer herken jij jezelf hierin:

 • Je  verlangt naar helderheid in je verhaal en hebt daarvoor dringend goede woorden nodig.
 • Je bent bereid om te investeren in je persoonlijke groei (want het gaat om meer dan 'vertellen').
 • Je staat open voor verhalende werkvormen om te leren schrijven in beelden.

Bovenal geloof je in jouw eigen ontwikkelingskracht. Want dit is mogelijk!

Je investering: 975,- (ex. btw). Betalen in enkele termijnen is mogelijk.

Er bleek ineens samenhang te zitten in mijn verhaal


"Wat wilde ik eigenlijk vertellen en hoe kon mijn verhaal helder worden? Bijna spelenderwijs ging ik met Sigrid aan de slag met mijn verhaal. Tot mijn verrassing kwamen er nog veel meer losse stukjes op tafel. Het waren stukjes die ik niet eerder had gezien. 


Ik heb altijd geworsteld met mijn veelzijdigheid. Ik had het idee dat ik moest kiezen, maar daardoor kwam ik aan veel kanten in mezelf nooit toe. Het meest bijzondere is dat al die kanten nu samenkomen in mijn nieuwe verhaal. Er bleek ineens samenhang in te zitten.


In mijn rol als ‘Je gids in verandering’ hoef ik niets meer buiten mezelf te zetten. Ik faciliteer groeiprocessen binnen organisaties, met aandacht voor de menselijke kant. Ik heb eindelijk een werkvorm gevonden waarin alles samenkomt. Ik kan met meer kleuren schilderen dan ooit."

Opnieuw kijken naar blinde vlekken


"Mijn rugzak zit vol kennis en vaardigheden uit het communicatievak. Schrijven vind ik ontzettend leuk. En toch vond ik het lastig mijn verhaal over 100% culture proof zelf op papier te zetten.

Sigrid hielp me de sprong te wagen. Zij stelde vragen, zodat ik opnieuw keek naar mijn blinde vlekken. Na drie gesprekken vol inzichten kreeg ik de smaak te pakken. Ik zette volzinnen op papier over wat ik belangrijk vind en waarvoor ik sta, zodat leiders in organisatie weten waarvoor ze bij mij terecht kunnen. Ik ben trots op het resultaat en op de fijne samenwerking."

Marisa Hulsebosch | Eigenaar 100 % culture proof​​

Je liet me mijn eigen woorden ontdekken


"Je hielp me in mijn strijd om mijn onderneming nieuw leven in te blazen. Je luisterde, nam de tijd en gaf me woorden of liet me mijn eigen woorden ontdekken. Je legde voor mij de focus op mijn verhalen over cliënten en over mijn persoonlijke groei. Je adviseerde me om dit met elkaar te verbinden tot promotieverhalen voor mijn bedrijf. Altijd opbouwend en positief.


"Vergeet niet je drijfveer en jezelf te laten" zien, dat was de ondertoon (of boventoon) van onze gesprekken. Dit is van waaruit ik opbouwend vorm kan geven en mijn bedrijf kan inpassen in mijn bestaan, of mijn bestaan kan inpassen in mijn bedrijf."


Yke Harkema | Muziekgeluksspecialist

Opdrachtgevers en samenwerkingspartners

null