Online programma's

Meest gestelde vragen

Veelgestelde vragen over de online programma’s

Excelleren met Ideeën en Floreer met je Plan zijn online zelfstudie programma’s voor mensen die meer en betere ideeën willen leren ontwikkelen en hun plannen daadwerkelijk willen uitvoeren.

Voor wat voor soort vragen bieden deze programma’s een oplossing?

Creatieve invallen heb je nodig bij uiteenlopende activiteiten, zoals het bedenken van een nieuw product of de oplossing van een lastig probleem. Excelleren met Ideeën helpt je gericht ideeën te ontdekken, te ontwikkelen en toe te passen op al deze terreinen. De opvolger Floreer met je Plan helpt je bij de uitvoering van plannen.

Beide programma’s zijn los van elkaar te volgen.

 

 

Over de online trainingen

Wat is het belangrijkste onderwerp in deze creatieve trainingen?

In beide programma’s draait het om anders kijken, anders denken en anders doen. Dat betekent het ontwikkelen van een andere houding: ontvankelijkheid, nieuwsgierigheid en lef.

Stap voor stap rek je je mogelijkheden op. Je ontdekt wat jouw creatieve krachten zijn, zodat je doet wat het beste bij jou past. Hoe heerlijk is dat!

Dit doe je op eigen gelegenheid, in je eigen omgeving, in jouw eigen tempo. Excelleren met Ideeën gaat over het oprekken van je creatieve vermogens. Floreer met je Plan bouwt daarop voort: dit programma gaat over het kiezen van focus en het uitvoeren van ideeën.

Het is een online programma. Wat betekent dat?

Je ontvangt al het materiaal digitaal. Na aanmelding en betaling krijg je per e-mail het wachtwoord voor de beveiligde webpagina’s. Op deze pagina’s vind je al je lesmateriaal: de modules, de opdrachten, de checklists, etc.

In je e-mailbox ontvang je bericht dat er een nieuwe module voor je klaarstaat. Je ontvangt bij beide programma’s een startmodule en zeven modules, dus in totaal acht afleveringen.

Waarom een online programma?

Het grote voordeel van een online programma is dat je er op ieder moment van de dag eenvoudig mee aan de slag gaat en al het materiaal direct binnen handbereik hebt.

De opdrachten doe je op het moment dat het jou uitkomt. Je hoeft niet te reizen, dus je bespaart op reiskosten en -tijd.

Je bespaart trouwens nog veel meer tijd met dit programma. Want je hoeft niet alles zelf in boeken, video’s en andere informatiebronnen op te sporen. Je weet dankzij deze programma’s meteen wat wel en niet werkt om resultaten te boeken. Je hoeft niet te ploeteren, het kan ook op een makkelijke manier!

Ik vind lezen van een beeldscherm lastig. Is dit online programma dan wel geschikt voor mij?

Afwisselend gebruik van verschillende zintuigen (luisteren, kijken, voelen, ruiken) is belangrijk om te leren én om meer en betere ideeën te krijgen.

Het programma bestaat dan ook zeker niet alleen uit tekst, maar ook uit inspirerende filmpjes en opdrachten. De opdrachten dagen je bovendien uit om naar buiten te gaan. Of om activiteiten die je toch wellicht al doet (feestjes, netwerkbijeenkomsten) op een andere manier te benutten, om er inspiratie en handvatten voor uitvoering uit te halen.

Volop afwisseling dus!

Alle teksten op het beeldscherm zijn ook printbaar (als tekst of als PDF-bestand). Je kunt de tekst dus ook van papier lezen en op die manier de opdrachten gemakkelijk uitvoeren.

 

 

Over online studeren

Ik heb de komende weken geen tijd om het programma te volgen. Kan ik me toch aanmelden?

Je kunt het programma in eigen tempo doen, op het moment dat het jou schikt. Als je meer tijd nodig hebt of een tussentijdse pauze neemt, dan sla je de lesmodules eenvoudig op op je eigen computer.

Ook online blijft al het materiaal voor jou beschikbaar, ook als je later inlogt. En ik blijf beschikbaar om je persoonlijk feedback te geven.

Elke week een module vind ik pittig. Kan het ook op mijn eigen tempo?

Wekelijks ontvang je een mail dat er een nieuwe module voor je klaar staat. Je bepaalt zelf wanneer en in welk tempo je het programma volgt. Alle materialen blijven voor jou beschikbaar.

Toch adviseer ik je het tempo van het programma te volgen, dus iedere week een module. De ervaring leert dat het lastiger wordt voor jou als deelnemer om de draad weer op te pakken als je enkele weken overslaat.

En dat is enorm jammer. Je hebt immers een doel voor ogen je deelname aan dit programma, dat belangrijk voor je is! Ik help je op allerlei manieren om dit doel te bereiken.

En dan nog iets. Eerdere deelnemers lieten me weten dat ze de deelname aan deze programma’s beleefden als me-time. Iedere week enkele heerlijke uren voor zichzelf, waar ze al verlangend naar uitkeken. Hoe gaaf is dat?!

Ik heb behoefte aan persoonlijke begeleiding. Geef je dat?

Ja, je hebt wekelijks de mogelijkheid om jouw bevindingen, vragen en dilemma’s aan mij voor te leggen via e-mail. Dan geef ik je per mail mijn persoonlijke feedback met tips en ideeën om de volgende stappen te zetten.

Daarnaast zijn er coachingsgesprekken per telefoon of beeldbellen.

Beoordeel je de opdrachten?

Nee, de opdrachten worden niet beoordeeld. Wel kun je me altijd mailen als je vragen hebt.

Het is belangrijk om de opdrachten daadwerkelijk uit te voeren. Je schrijft namelijk stap-voor-stap je eigen inspiratie- of uitvoeringsplan, wat je op allerlei terreinen verder helpt.

Hoeveel tijd heb ik nodig om mee te doen?

Ik raad je aan om gedurende 7 weken elke week twee tot drie uur te reserveren om de teksten te lezen, de filmpjes te bekijken en notities te maken. Daarnaast trek je erop uit om zelf te ontdekken en dingen uit te proberen.

Diverse opdrachten voer je uit bij activiteiten die je waarschijnlijk toch al doet: bij gesprekken met anderen bijvoorbeeld.

Het geleerde pas je dus al snel direct toe in je eigen praktijk. Zo investeer je met beide programma’s meteen in je werk: je organisatie, je eigen bedrijf of je opdrachtgevers.

 

Over het resultaat

Wat levert het programma mij op korte termijn op?

Dat je floreert als ideeënmaker, dat je focus hebt en dat je jezelf als een succesvolle en professionele ideeënleverancier gaat beschouwen. Zo realiseer je je ambities en plannen en ben je optimaal van betekenis met jouw werk of expertise.

Besteed je in je programma ook aandacht aan draagvlak? Hoe krijg je mensen mee? Hoe overtuig je ze?

Draagvlak verwerven is inderdaad een superbelangrijk aandachtspunt. Je kunt wel allerlei ideeën hebben, maar als je er geen draagvlak voor vindt, schiet je er niet zoveel mee op. En dat geldt hetzelfde voor ideeën die in je hoofd zitten, maar die je nooit omzet in daden.

In de modules vind je op diverse plekken tips om aan draagvlak te werken en betrokkenheid te creëren.

Sigrid, waarom wil je mensen helpen om meer en betere ideeën te vinden en hun plannen uit te voeren?

Om mij heen zie ik veel professionals worstelen met ideeën bedenken, vooral over hun eigen koers of de keuze voor een loopbaan die beter past. Ik hoor ook hun verhalen dat ze bang zijn over enige tijd geen opdrachten meer te hebben, omdat ze dan niet meer hip en aantrekkelijk zijn.

Dat vind ik verschrikkelijk jammer. Want iedereen kan fris blijven in zijn hoofd en lenige ideeën blijven bedenken, zodat je van toegevoegde waarde blijft.

Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd op dit gebied, zoals manieren om overal ideeën op te doen, slimme manieren om ideeën te verbeteren en nog veel meer.

Er zijn veel meer creatieve mogelijkheden dan ik vroeger dacht. Dat heeft mijn leven enorm verrijkt. Met als resultaat dat ik veel plezier heb in mijn werk, graag nieuwe wegen bewandel en mijn werk inricht op mijn eigen creatieve voorwaarden.

Dat wens ik jou ook van harte toe! Hoe je dat doet, dat deel ik graag met jou, zodat jij ook gaat floreren!

 

Over praktische zaken

Ik heb geen mail ontvangen. Wat nu?

In verreweg de meeste gevallen is de mail dan in je spambox terecht gekomen. Kijk dus even of je daar de module terugvindt. Zo niet, stuur me een e-mail, dan regel ik dat het in orde komt.

Wat gebeurt er als ik het programma toch niet leuk vind?

Voldoet het programma niet aan je verwachtingen? Kun je er niet mee uit de voeten? Dan kun je natuurlijk stoppen. Deze garantie geef ik je omdat ik het liefst werk met tevreden klanten. Ik wil dat jij ook super tevreden bent.

Als je wilt stoppen, dan mail je me vóórdat je de tweede module ontvangt. Je krijgt dan het volledige bedrag retour. Uitleg niet nodig, want ik wil je honderd procent zekerheid geven.

Hoe schaf ik het online programma aan?

Je klikt op de goudkleurige of paarse bestelbutton en dan kom je in de webwinkel van mijn bedrijf Verhaallijnen. Daar reken je af met iDEAL.

In de mail krijg je dan een factuur via het betalingsprogramma Digitale Factuur mijn welkomstmail met de startmodule. Vervolgens stuur ik je iedere week de nieuwe lesmodule.

Mag ik dit programma van de belasting aftrekken?

Ja, het is een scholingsprogramma. Deze investering mag je daarom aftrekken bij je belastingaangifte.

Ik kan niet betalen via iDEAL, maar ik wil toch meedoen. Kan dat?

Natuurlijk! Stuur een mail naar contact@sigridvaniersel.nl, dan stuur ik je de gegevens om op andere manieren te betalen. Ook als je in een ander land woont, kun je dus gewoon meedoen. En als je werkgever gaat betalen, dan kan dat natuurlijk ook! Ik zorg voor een factuur voor je organisatie, en lever jou de online cursus. Mail me dus maar, dan maak ik het in orde.

Waar kan ik terecht met vragen?

Mail al je vragen naar contact@sigridvaniersel.nl. Ik stuur je snel een antwoord terug.

 

 

Meteen meedoen?

Meld je hier aan!

Ja ik wil Floreren met Ideeën

Ja ik ga Excelleren met Ideeën

Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Ik verwelkom je heel graag bij deze programma’s!

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Beeldmaker | Conceptontwikkelaar | Journalist | Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Ze helpt maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen