Schuldhulpverlening

Concept / Interviews / Online / Verhaal

Hoe sneller je om hulp vraagt, hoe eerder je leven weer op de rails komt. Dat is de boodschap die Kredietbank Limburg graag wilde uitdragen aan mensen met (beginnende) geldzorgen.

Maar ja, hoe bereik je hen? Want de schaamte is enorm groot als je wegzinkt in de financiële problemen. En lastiger nog: mensen raken vaak compleet verlamd door de geldstress, waardoor ze al helemaal niet in actie komen om hulp te vragen.

En daarom is het zo geweldig dat Dave, Jeanne en Rob, de mensen in dit filmpje, hun persoonlijke verhaal wel durven te vertellen. Videoproducent en presentator Eric Peeters schakelde mij in om deze film te maken. We interviewden Dave, Jeanne en Rob, die allemaal dramatische dingen hebben meegemaakt, maar ook de weg naar boven weer wisten te vinden.

Aan de hand van hun aangrijpende verhalen schreef ik het scenario, dat vervolgens in beeld gebracht werd door Eric Peeters en Twan van Asseldonk van 2XP. Ze zijn inmiddels zelf uit de grootste geldzorgen en werken mee om te voorkomen dat anderen door dezelfde hel moeten. Hun verhalen zullen me lang bijblijven.