Excelleren | De ritssluiting gaat open
06 mei 2022 
3 min. leestijd

Excelleren | De ritssluiting gaat open

Goede ideeën vinden gaat samen met je eigen overtuigingen: hoe beter je in mogelijkheden denkt, hoe meer opbrengsten. En ook hoe groter de kans dat er echt iets goeds bij zit.

En creatieve ideeën, daar hebben we dringend behoefte aan. 

Misschien ben je vastgelopen en je drive kwijtgeraakt. Want we merken allemaal dat plannen voortdurend aangepast moeten worden, omdat het anders loopt dan gedacht. Er is heel wat 'gecoroniseerd', oftewel door corona in de soep gelopen. 

Hoe krijg je weer een zetje in de goede richting?

Dat vraagt om veerkracht en improvisatievermogen. Maar ook om acceptatie dat dingen soms niet kunnen zoals jij graag had gezien.

Vaak zitten er allerlei belemmerende gedachten in de weg om in beweging te komen.

Er wordt me vaak gevraagd hoe je die hinderlijke plaaggeesten uit de weg ruimt. Wat kan er wel? En hoe vind je die veerkracht dan (terug)?

Het antwoord is: ga iets doen, bijvoorbeeld iets knutselen of iets anders maken. Gewoon spelen en maar zien wat eruit komt. De natuur heeft ons namelijk uitgerust met nieuwsgierigheid en nog een aantal prettige eigenschappen. Hoe meer je daarop vertrouwt, hoe makkelijker het gaat. 

Bereik je niet meteen het doel dat je voor ogen hebt? Dan haal je er wel waardevolle informatie uit. Ervaringen van klanten, gebruikers of opdrachtgevers zijn namelijk super leerzaam voor een volgende stap.

Verzamel ook deze ervaringen en bijbehorende verhalen.

Draai op basis daarvan opnieuw aan de knoppen: verbeter het en zet het opnieuw in de wereld. 

Hoe dat precies werkt, leer je in het online programma Excelleren met Ideeën. Vele tientallen deelnemers hebben de resultaten van dit programma al met plezier in hun leven en werk toegepast. 

Ze hebben de ritssluiting opengetrokken in hun hoofd. Ze hebben manieren gevonden om met de grote hoeveelheden popcorn om te gaan die voortdurend in hun hoofd op ploppen. 

Ze zijn het avonturenpad ingeslagen. Daar hebben ze hun hele leven plezier van.

Vooral hebben deelnemers ontdekt dat ze tot veel meer in staat zijn dan ze dachten.

Dat heeft hun zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. En dat is ook waar ik zelf het meest blij van word: mensen gaan stralen en stijgen boven zichzelf uit. 

Wist je trouwens dat dit online programma Excelleren met Ideeën al sinds 2012 draait? Ik heb het jaar na jaar verbeterd en aangepast, en ook nu weer opnieuw geactualiseerd. Eigenlijk net zoals de methode die ik ook in dit programma uitdraag: ga spelen en doe het stap voor stap.

Wil je ook nieuwe perspectieven zien?

Je bent niet de enige. Daarom begin ik juist nu weer een nieuwe groep. Deze groep start vanaf 16 mei. Je kunt en mag het programma in je eigen tempo doen, dus je hoeft niet per se op deze dag in de startblokken te staan. 

Het is wel stimulerender als je de sparring-mogelijkheden met de groep benut. Er zijn namelijk ook drie online sessies om de gezamenlijke energie aan te spreken en elkaar te bemoedigen.

Dit staat je wachten bij Excelleren met Ideeën:

Je leert hoe je je inspiratiebronnen inzet, je lefgrenzen oprekt en nieuwe perspectieven ziet. Want ik ben ervan overtuigd dat jij al heel veel verzameld hebt waar jij uit kunt putten. Nu nog het daadwerkelijk gaan doen!

  • 7 online modules met voorbeelden en prikkelende schrijf- en ontdekkingsopdrachten
  • Drie online inspiratiesessies en sparren met andere deelnemers via de besloten appgroep
  • Extra: het startpakket Ideeënschatkamers (een digitaal pakket vol tools, prikkelende vragen en voorbeeldverhalen)

Het programma duurt 8 weken, maar in feite krijg je levenslange toegang. Want je houdt altijd de beschikking over de modules, in ieder geval zo lang ik mijn werk blijf doen (en dat is heel lang!).

Voor wie?

Excelleren met Ideeën is vooral geschikt voor ondernemende mensen die hun plannen daadwerkelijk willen uitvoeren, bijvoorbeeld omdat ze te veel in hetzelfde kringetje blijven ronddraaien of niet in actie komen. Je hoeft niet een concreet plan te hebben of een eigen bedrijf te runnen; het gaat om het oprekken van je creatieve vermogens.

Resultaat

Na afloop beschik je over alle tips en praktische checklists hoe je dit alles omzet in een systeem dat je dagelijks kunt toepassen. Zodat je je richting vindt en je creatieve vermogens maximaal benut. Heb je al zin gekregen om ook de ritssluiting in je hoofd open te trekken?

  • Meer informatie en aanmelden: kijk hier.
  • Nog andere vragen? Stuur mij een mail.

Van harte welkom! 

Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol idee├źn hebt en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.