Schatschrijvers Atelier

Online schrijfsessies   Je bent een kei in je vak en je vertelt er vol enthousiasme over. 


  Maar schrijven... dat is andere koek. Je wilt wel,  want je bent gek op schrijven. Maar je schuift je blog, artikel of boek telkens voor je uit. Daar baal je van. Want je wilt je werk wel eens klaar hebben.

Dit bied ik je aan:

 • Een online schrijfsessie van 2,5 uur op vrijdagochtend (1 x per maand)
 • Creatieve warming up om de schrijfspieren op te warmen
 • In een ontspannen sfeer heb je de ruimte om te schrijven aan je blogs, artikel of boek.  
 • Jij stelt je vragen als je die hebt. Of je gaat even sparren met een andere deelnemer.
 • Ter afsluiting lees je je werk voor (als je dat wilt) en luisteren we naar elkaars nieuwe werk. 
 • Plus: werkboek Op Pad naar je Schat


Voor wie?

 • Dit programma is voor mensen die meer uit hun schrijfwerk willen halen en daar regelmatig aandacht aan willen besteden. Voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar ook omdat je daarmee succesvol wil worden voor je bedrijf of organisatie.
 • Zowel beginnende als ervaren schrijvers zijn welkom. Je wilt in ieder geval vaker schrijven en met meer zelfvertrouwen voor de dag komen. En je hebt behoefte aan een stevige stok achter de deur.
 • Heb je al eerder een training gevolgd? Dan is het extra fijn om elkaar weer te ontmoeten en samen te schrijven. Inspirerend en bevrijdend!


Dat aansprekende verhaal waarmee je anderen 

inspireert en in beweging brengt.

Over Sigrid van Iersel

Mijn naam is Sigrid van Iersel: journalist, storycoach en schrijver van de boeken Jongleren met Vermicelli en Toverballen voor het brein.

Verhalen zijn ook de toverballen voor mijn eigen brein. Ik wil precies weten hoe verhalen werken en hoe je ze zo krachtig mogelijk opschrijft. 

Jarenlang kreeg ik dat bij mijn journalistieke werk niet voor elkaar. Het leek wel alsof lezers geen fluit deden met mijn stukken. 

Aan de structuur of de inhoud van de stukken lag het niet. Maar waar dan wel aan? 

Mijn jarenlange zoektocht heeft me enorme eye-openers opgeleverd. Deze inzichten ben ik consistent gaan toepassen in mijn schrijfwerk. Dat heeft me veel gebracht: grote opdrachten, interessante klanten, waardevolle netwerken en nog veel meer. 

Ik won de Zilveren Veer, de prijs voor het beste journalistieke artikel, waarbij ik de kracht van storytelling inzette. Voor mij het zoveelste bewijs dat verhalen toverkracht hebben. En dat leer ik ook graag aan jou.

Prikkelende vragen hielpen me enorm


Op een gegeven moment kwam ik vast te zitten bij het schrijven. Ik vond mijn blogs ‘te veel van hetzelfde’. Ik kreeg nauwelijks nog reacties op mijn schrijfwerk. Dat vond ik heel jammer. Daarom heb ik Sigrid ingeschakeld als schrijfcoach.


Een verhaal moet kloppen, maar soms zie ik het zelf niet meer. Bij een blog over ‘moeten genieten’ kwam ik er niet helemaal uit. De prikkelende vragen hielpen me enorm om het toch goed te verwoorden wat ik bedoel.


Dat mijn mijmeringen met een boodschap aanslaan en reacties oproepen, heeft me heel erg veel goed gedaan. Het mooiste dat schrijven me opgeleverd heeft is dat mensen me accepteren en zichzelf herkennen in mijn mijmeringen. Ik ben van betekenis. Ik plant een zaadje dat wortel kan schieten. Ik word gezien.


Loes de Blok| blogger en deelnemer schrijfcoaching

Jouw investering

Eigen herkenbaar handschrift


Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat er verschillende schrijfstanden bij het schrijfproces horen. Ik geef nu één stem het woord in plaats van verschillende schrijvers of vertellers door elkaar. Dan wordt het een rommelig geheel, een kakofonie op papier.


Afhankelijk van het schrijfidee kies ik wie ik het eerst aan het woord laat. Het gaat mij bij het schrijven ook om de beweging van binnen naar buiten en visa versa.

 

Het allermooiste is dat ik meer en meer een eigen herkenbaar handschrift heb ontwikkeld ongeacht het schrijfdoel.

 

Dat leer je niet in een doorsnee schrijfcursus. Dat kan alleen met een coach als Sigrid want die voelt feilloos aan wat jij nodig hebt om in beweging te komen. Ook als jouw perfectionist of innerlijke criticus je in de weg zitten en voor een schrijfblokkade zorgen…

 

Moraal van het verhaal: ‘Schrijven met plakkracht geeft je vleugels’.


Gea Koren| Narratief coach, verhalenvanger en auteur bij Korenvisie
storytelling

"If you believe in yourself, with a tiny pinch of magic all your dreams can come true."

SpongeBob