Winterschool | Een scheut creatieve prikkels
03 januari 2022 
4 min. leestijd

Winterschool | Een scheut creatieve prikkels

Houd jij van opnieuw beginnen? Ik wel. En daarom ben ik nu al superblij met het kakelverse jaar dat voor ons ligt. Sowieso wordt 2022 een jaar waar je helemaal je eigen draai aan kunt geven. Met een scheut creatieve prikkels en een dosis frisse verwondering.

Wil jij (weer) ontdekken waar je warm voor loopt en op een laagdrempelige manier verbinding maken met je diepere verlangens? En wil je op een creatieve manier die verlangens onderzoeken? 

Dan ben je van harte welkom bij de Winter School voor Verwondering.

Ik geloof dat je op een moeiteloze manier deze verlangens kan aanboren, waardoor je ook makkelijk in beweging komt.  Niet met trekken en sleuren dus, maar op de manier die het allerbeste bij jou past. 

Met speelsheid ontdek je wat je ware verlangens zijn en hoe je die omzet in daden. 

Dus... voel jij ook het verlangen om mee te doen met de Winter School?  En heb je daar nog wel enkele vragen over? Lees dan vooral even verder.

Voor wie is de Winter School precies?

Voor iedereen die behoefte heeft aan reflectie, speelsheid en verwondering en op een verrassende manier aan het denken gezet wil worden over zijn leven en eigen verhaal. 

Voor mensen die zich opnieuw willen bezinnen. Een andere richting in willen slaan. Willen nadenken over de tijd na hun pensionering. Of een droomproject eindelijk uit willen voeren.

Of je een eigen bedrijf hebt, in loondienst bent of al lang met pensioen, dat maakt weinig uit. Het is wel fijn als je van schrijven houdt.

Ik heb geen concreet plan om aan te werken. Kan ik dan meedoen?

Ja dat kan zeker. Misschien voel je alleen nog maar een vage richting waar je het zou kunnen zoeken. De creatieve opdrachten helpen je om focus aan te brengen en er iets mee te doen.

Mogelijk heb je wel een duidelijk beeld, zoals het schrijven van een boek of het opzetten van een eigen bedrijf. Ook daarbij is vaak verheldering nodig, waarbij de opdrachten je verder op weg zullen helpen.

Vragen de opdrachten veel tijd?

Op de Winter School ga je aan de slag met vragen over je leven en wat voor jou echt belangrijk is. Ik noem ze suddervragen. Die moet je op je in laten werken. Voor de een gaat dat sneller dan de ander. Ik kan er daarom geen tijdsduur aan vastplakken. 

Misschien is de vraag naar de tijdsinvestering ook niet de juiste vraag. Want deelname is vooral licht, verrassend en super inspirerend, zeggen de eerdere deelnemers. Wekelijks wordt je nieuwsgierigheid geprikkeld. Dat is elke week een grote stuwende kracht om door te gaan..

Wat levert dit programma op?

Let maar op wat er gebeurt... Want de Winter School kan je leven drastisch veranderen. Sommige deelnemers van vorig jaar hebben het roer omgegooid. Mensen die twijfelden over hun baan zijn van werkkring veranderd.  

Er zijn ook bijzondere brieven geschreven naar dierbare mensen die niet lang meer te leven hadden. En er zijn onlangs zelfs twee deelnemers samen op Winterschoolreisje geweest, omdat zij na afloop contact hebben gehouden. 

Verder hangt het natuurlijk af van je eigen inzet. Wat je erin stopt, haal je eruit.

Hoe lang duurt de Winter School?

Het programma duurt 5 weken. Maar je kunt zo lang over de opdrachten doen als je zelf wilt. Je houdt in ieder geval levenslange toegang tot het online platform waar alle opdrachten staan.

Hoe werkt de Winter School?

Iedere week ontvang je een mail over het nieuwe thema. Ook plannen we drie keer een online live sessie in van circa 1,5 uur. Het is immers fijn om samen op te trekken en ervaringen uit te wisselen. 

Deelname is overigens geen ‘must’, maar wel erg prettig als jij iemand bent die graag mee surft op de energie en invallen van mede-deelnemers. Daarnaast is er de besloten app-groep om je creaties te delen, voor vragen en onderlinge feedback. Dat alles houdt jou lekker aan de gang.

Ik deel liever niet alles met de groep. Is dat een bezwaar?

Dat kan, dat is aan jou. Misschien wil je je (werk)titel van je boek of programma nog niet prijsgeven. Of je wilt zaken uit je persoonlijke levenssfeer liever voor jezelf houden. Je deelt wat je zelf kwijt wilt.

Wanneer gaat de Winter School van start?

De eerstvolgende groep begint vanaf 10 januari as. In deze week krijg je digitaal toegang tot het eerste weekthema. Je hoeft er 10 januari niet ‘live’ bij te zijn. Het is aan jou wanneer je daadwerkelijk begint met de eerste opdrachten. 

Waarom is verwondering zo belangrijk op de Winter School?

Verwonderen gaat over nieuwsgierigheid. En daarmee ook over het uitstellen van je oordeel. Pas als je je openstelt en gewoon kunt laten binnenkomen wat je zintuigen je ingeven, dan is er ruimte voor verwondering. En daarmee kom je verder, ook bij het uitzetten van je eigen routekaart. Een heerlijk begin van het nieuwe jaar.

Wat is de investering?

295,- (ex BTW).

Ja, ik doe mee!

Nog andere vragen? Stuur mij een mail en je krijgt snel antwoord. 

Als dit voor jou is, graag tot snel!


Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol idee├źn hebt en overal mogelijkheden ziet.Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet.Als jouw creatieve gids zie ik snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, mijn online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.