Schrijfbegeleiding bij je boek

Jouw verhaal verdient een prachtig boek

Waarom je dit zoekt:

 • Je loopt rond met een persoonlijk verhaal over belangrijke gebeurtenissen in je leven en wil vertellen welke impact dat heeft gehad op jouw leven.
 • Je hebt een belangrijke missie die je met zoveel mogelijk mensen wil delen.
 • Je popelt om jouw visie te delen via een goed gelezen boek. Een boek dat jou als bevlogen expert ook enthousiaste klanten oplevert, zodat je nog meer mensen kan inspireren.
 • Je wil het gericht aanpakken en geen dwaalwegen bewandelen. 
  • Bovendien wil je genieten van het schrijfproces. Een eigen boek, dat wordt voor jou een persoonlijke mijlpaal.

Je bent best goed in schrijven. Maar je voelt ook dat je blinde vlekken hebt.

Als storycoach ben ik jouw spiegel, aanmoediger en verhelderaar. Ik begeleid je om de rode draden op te sporen en de juiste woorden te vinden, ook als het een verhaal met gevoelige kanten is. 

Verhalen gaan altijd over betekenisgeving. Dat vraagt om tijd en diepgang.

Als ervaren gids bied ik je structuur en houvast op deze schrijfexpeditie. Je krijgt opbouwende feedback, zodat je snel de draad weer oppakt. En ik help het verhaal  vorm te geven op een manier die echt bij jou past, zodat je gezien en gehoord wordt met jouw verhaal.

Na afloop heb je je complete tekst op papier, inclusief de superbelangrijke flaptekst om lezers te overtuigen. Hiermee kun je je boek zelf uitgeven of naar uitgevers stappen.

Storytelling en creatief denken

Your legacy is every life you touch. 

- Oprah Winfrey

Dit bied ik je aan:

 • Een inspirerende startsessie in mijn Verhalenstudio waarin we uitzoomen om de opzet van het boek te bepalen
 • 8 (online) sessies van circa 1 uur
 • Creatieve werkvormen om de kern van je verhaal op te diepen en te verhelderen
 • Persoonlijke feedback en support bij het schrijven, het toepassen van storytelling, overwinnen van schrijfblokkades, het omgaan met zichtbaarheid, etc.
 • Feedback op het schrijven van de flaptekst
 • Toegang tot de leeromgeving van mijn signature programma's, namelijk Schrijven met Plakkracht en Meesterschap met Plakkracht.

Jouw opbrengsten:

 • Helderheid: jouw verhaal aantrekkelijk en helder op papier, zodat je jouw verhaal gaat uitdragen op de manier die bij je past.
 • Fundament:  een stevig fundament als leidraad, zodat je precies weet waar je aan werkt en hoe.
 • Show not tell: je ontdekt hoe je je verhaal op een verbeeldende manier vertelt, op een manier die je toekomstige lezers echt aanspreekt.
 • Schrijfplezier: een boek schrijven mag ook een feestje zijn. Je gaat volop genieten van jouw schrijfavontuur.
 • Legacy: je brengt jouw gedachtegoed de wereld in. Een boek is voor altijd.

Mijn rol bij jouw verhaal


Als storycoach begeleid ik je bij het vinden en vormen van je verhaal.

Met een verhaal breng je orde aan in de chaos. Het helpt om je plaats in het geheel weer te bepalen. Het draait om nieuwe zingeving: niet zelden is het schrijven van een boek het sluitstuk van een grote persoonlijke reis.

 We werken eerst aan een goede opbouw. Daarna stimuleer ik je met gerichte opdrachten om jouw verhaal op papier te zetten. Je levert je hoofdstukken in, je ontvangt mijn reactie en dat bespreken we uitgebreid.

We spreken elkaar meestal eens in de drie weken, zodat de voortgang erin zit en je plezier houdt in het schrijven. Zo weet je zeker dat je boek er komt.

Voor wie?

Voor mensen met het diepe verlangen om hun verhaal in boekvorm op te schrijven om mensen te inspireren met hun missie of persoonlijke verhaal.

Hier herken jij je in:

 • Je bent expert in een vakgebied of ervaringsdeskundige en je wil je verhaal delen met een groter publiek. 
 • Je schrijft non-fictie (dus niet een verzonnen verhaal).
 • Je verlangt naar helderheid in je verhaal en wil het eindelijk op papier krijgen. En goed, zodat je je lezers inspireert.
 • Je staat open voor verhalende werkvormen. 
 • Je bent bereid om hier tijd in te steken. Bovenal geloof je in je eigen ontwikkelingskracht.


Je investering voor deze schrijfreis: 2500,- (ex. btw). 

Betaling kan ook in termijnen. Meer tijd nodig voor je boek? Dan gaan we opnieuw een samenwerkingstraject aan.Even over mijzelf!

Mijn naam is Sigrid van Iersel: journalist, storycoach en schrijver van diverse boeken, waaronder Jongleren met Vermicelli, Lenig Denken. en Toverballen voor het brein.

Verhalen zijn ook de toverballen voor mijn eigen brein. Ik wil precies weten hoe verhalen werken en hoe je ze zo krachtig mogelijk opschrijft. 

Jarenlang kreeg ik dat bij mijn journalistieke werk niet voor elkaar. Het leek wel alsof lezers geen fluit deden met mijn stukken. Aan de structuur of de inhoud van de stukken lag het niet. Maar waar dan wel aan? 

Mijn jarenlange zoektocht heeft me enorme eye-openers opgeleverd. Deze inzichten ben ik consistent gaan toepassen in mijn schrijfwerk. Dat heeft me veel gebracht: grote opdrachten, interessante klanten, waardevolle netwerken en nog veel meer.
Ook won ik de Zilveren Veer, de prijs voor het beste journalistieke artikel, waarbij ik de kracht van storytelling inzette om de positie van mensen aan de onderkant van de woonmarkt te belichten. Voor mij het zoveelste bewijs dat verhalen magische krachten hebben.

Kunde om mijn popcornbrein te ontwarren


"Dit coachtraject brengt mij niet alleen schrijfkracht, maar ook een persoonlijke groei die ik niet eerder aan schrijven gekoppeld had. Het proces voelt intensief. Toch kan ik dit pad op een hele fijne zachte manier gaan met Sigrid als professionele, passievolle (schrijf-)coach die kennis heeft van de corporate wereld, de kunde om mijn popcornbrein te ontwarren, een bijzonder groot inlevingsvermogen en veel wijsheid. Op mijn eigen tempo, maar altijd voorwaarts!" 


Maayke Raedts | Consultant

Ontdekken of dit iets voor jou is?


Even overleggen? 

Vraag een adviesgesprek aan via Zoom. We bespreken jouw vraag en kijken of we een goede klik hebben om fijn samen te werken. Wat is nou precies het verhaal wat je wil vertellen en welke vorm past daarbij?

Zijn we allebei enthousiast? Dan gaan we aan de slag!

Boek hier je gesprek met mij
Je zit nergens aan vast

Sigrid heeft me een schat aan tips en uitgewerkte adviezen gegeven om mijn verhaal echt op papier te krijgen. Ik heb geleerd hoe een verhaal tot leven komt, hoe een tekst iemand tot het laatst blijft boeien en wat ik moet doen om tot de kern te komen. Sigrid is bovendien altijd bereid nog een stap extra te zetten, geen vraag is haar te veel.

Cissie Schellings | Informatiemanager & innovator

Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat er verschillende schrijfstanden bij het schrijfproces horen. Ik geef nu één stem het woord, in plaats van verschillende schrijvers of vertellers door elkaar. Dan wordt het een rommelig geheel, een kakofonie op papier. 

 

Het allermooiste is dat ik een eigen herkenbaar handschrift heb ontwikkeld, ongeacht het schrijfdoel. Dat leer je niet in een doorsnee schrijfcursus. Dat kan alleen met een coach als Sigrid, want die voelt feilloos aan wat jij nodig hebt om in beweging te komen. Ook als jouw perfectionist of innerlijke criticus je in de weg zitten en voor een schrijfblokkade zorgen…

Gea Koren | Narratief coach, verhalenvanger en auteur

Veelgestelde vragen

Ik vind het spannend om mijn schrijfwerk te delen.

Dat snap ik, want dit hoor ik vaak! Wees gerust, want ik ben er vooral om jou aan te moedigen en jouw schrijfplezier aan te wakkeren.
Ik ben dus niet de strenge schrijfjuf, maar ik laat je zien hoe je je teksten nog pakkender kan maken.

Mijn werkgever gaat betalen. Hoe regel ik dat?

Veel werkgevers vergoeden schrijftrajecten. Of je hebt een persoonlijk ontwikkelingsbudget dat je hiervoor kunt gebruiken.
Stuur in dat geval een mail met de gegevens aan contact@sigridvaniersel.nl en dan stuur ik een factuur aan je werkgever. Ik heb in ieder geval het factuuradres van je werkgever nodig, de kostenplaats en natuurlijk jouw naam.

Heb je een teruggave-garantie?

Nee, dat gaat helaas niet. Vanaf de eerste dag krijg jij al coaching aangeboden, evenals enorme mogelijkheden op het online platform. Daardoor is er geen teruggave mogelijk.
Wel kun je in persoonlijke gevallen je deelname uitstellen, zodat je later de draad weer oppakt. Neem daarover persoonlijk contact met mij op.

Ik werk in de creatieve/culturele sector. Is er subsidie?

Jazeker! Dit programma draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, dus je kunt subsidie aanvragen bij het programma Werktuig PPO.
Zij vergoeden 30 % van de kosten als je werkt in de culturele of creatieve sector (inclusief tekstschrijvers). Op hun site kun je eenvoudig een aanvraag indienen voor jouw PPO, Permanente Professionele Ontwikkeling.

>> Kijk hier voor alle info: https://werktuigppo.nl/spelregels/

Hoe lang heb ik toegang?

Je hebt blijvend toegang tot jouw programma op het online platform (Verhalenhuis.online). Daar doe ik niet moeilijk over. Dus je kunt altijd gemakkelijk terugkijken of iets opzoeken als je dat wil. Het is jouw (kennis)bibliotheek!

Ik heb nog een andere vraag

Stuur even een mail naar contact@sigridvaniersel.nl en ik reageer snel.

Wil je even overleggen of deze training/programma bij je past? Ook daarvoor kun je me mailen, dan plannen we een zoomcall in. Bij dit gesprek zit je nergens aan vast.
null