Schrijfbegeleiding bij je boek

Jouw verhaal in een boek
Waarom je dit zoekt:

 • Je loopt rond met een persoonlijk verhaal over belangrijke gebeurtenissen in je leven.
 • Je wilt een geheim uit de doeken doen en vertellen welke impact dat heeft gehad op jouw leven.
 • Of je hebt een belangrijke missie die voortkomt uit je eigen levensgeschiedenis.

Toch krijg je het niet op papier.

Ook niet als je eigenlijk best goed bent in schrijven. 

Als storycoach begeleid ik je om jouw verhaal te verhelderen, de rode draden te vinden en woorden te geven, ook als het een verhaal met gevoelige kanten is. 

Verhalen gaan altijd over betekenisgeving. Dat vraagt om tijd en diepgang. Bovendien wil je dat het goed wordt. Je wilt het gericht aanpakken en geen dwaalwegen bewandelen.

Ik bied je structuur en houvast. Ik geef je opbouwende feedback, zodat je direct weer verder kunt. En ik help je het verhaal vorm te geven op een boeiende manier, zodat je gezien en gehoord wordt met jouw verhaal.

Storytelling en creatief denken

'Your legacy is every life you touch. 

- Oprah Winfrey

Dit bied ik je aan:

 • 8 (online) sessies van circa 1 uur
 • Creatieve werkvormen om je verhaal op te diepen
 • Onderzoeks- en schrijfopdrachten tussen de sessies door
 • Persoonlijke feedback en support bij het schrijven, het toepassen van storytelling, overwinnen van schrijfblokkades, het omgaan met zichtbaarheid, etc.
 • Toegang tot de leeromgeving van de twee online programma's Schrijven met Plakkracht en Schrijven met Plakkracht - MeesterschapJouw opbrengsten:

 • Helderheid: jouw verhaal aantrekkelijk en helder op papier, zodat je diepere inzichten krijgt over jezelf en jouw verhaal kunt uitdragen op de manier die bij je past.
 • Stevigheid:  een stevig fundament, zodat je precies weet waar je aan werkt en hoe.
 • Show not tell: je leert hoe je je verhaal op een verbeeldende manier vertelt, op een manier die je toekomstige lezers echt aanspreekt.
 • Legacy: zicht op je eigen boodschap die jij de wereld in wilt brengen, zodat je je beste leven leeft.

Mijn rol bij jouw verhaal


Als storycoach begeleid ik je bij het vinden en vormen van je verhaal.

Met een verhaal breng je orde aan in de chaos.  Het is helend om je plaats in het geheel weer te bepalen. Het draait om nieuwe zingeving.

 We werken eerst aan een goede opbouw. Daarna stimuleer ik je met gerichte opdrachten om jouw verhaal stapsgewijs op papier te zetten. Je levert je hoofdstukken in, je ontvangt mijn reactie en dat bespreken we uitgebreid.

We spreken elkaar meestal eens in de drie weken, zodat de voortgang erin zit en je plezier houdt in het schrijven. Zo weet je zeker dat je boek er komt.

Voor wie?

Voor mensen met het diepe verlangen om hun verhaal in boekvorm op te schrijven. Ter verheldering. En om het verhaal met anderen te  delen.

Hier herken jij je in:

 • Je  verlangt naar helderheid in je verhaal en wilt het eindelijk op papier krijgen.
 • Je staat open voor verhalende werkvormen. 
 • Je bent gek op leren. Bovenal geloof je in jouw eigen ontwikkelingskracht.


Je investering voor 8 sessies: 975,- (ex. btw). 

Betaling kan ook in drie termijnen van 345 euro. Meer tijd nodig voor je boek? Dan gaan we opnieuw een samenwerkingstraject aan.

Sigrid heeft me een schat aan tips en uitgewerkte adviezen gegeven om het verhaal echt op papier te krijgen. Ik heb geleerd hoe een verhaal tot leven komt, hoe een tekst iemand tot het laatst blijft boeien en wat ik moet doen om tot de kern te komen. Sigrid is bovendien altijd bereid nog een stap extra te zetten, geen vraag is haar te veel.

Cissie Schellings | Sociaal ondernemer en deelnemer schrijfcoaching

Ontdekken of dit iets voor jou is?


Even overleggen? 

Vraag een adviesgesprek aan via Zoom. We bespreken jouw vraag en kijken of we een goede klik hebben om fijn samen te werken. Wat is nou precies het verhaal wat je wil vertellen en welke vorm past daarbij?

Zijn we allebei enthousiast? Dan gaan we aan de slag!

Boek hier je gesprek met mij
Je zit nergens aan vast

Een verhaal moet kloppen, maar soms zie ik het zelf niet meer. De prikkelende vragen van Sigrid hielpen me enorm om toch goed te verwoorden wat ik bedoel.


Het mooiste dat schrijven me opgeleverd heeft is erkenning en waardering. Dat mensen me accepteren en zichzelf herkennen. Daarmee ben ik van betekenis. Ik plant een zaadje dat wortel kan schieten. Ik word gezien.

Loes de Blok | Deelnemer schrijfcoaching

Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat er verschillende schrijfstanden bij het schrijfproces horen. Ik geef nu één stem het woord in plaats van verschillende schrijvers of vertellers door elkaar. Dan wordt het een rommelig geheel, een kakofonie op papier. 


Afhankelijk van het schrijfidee kies ik wie ik het eerst aan het woord laat. Het gaat mij bij het schrijven ook om de beweging van binnen naar buiten en visa versa.

 

Het allermooiste is dat ik meer en meer een eigen herkenbaar handschrift heb ontwikkeld ongeacht het schrijfdoel. Dat leer je niet in een doorsnee schrijfcursus. Dat kan alleen met een coach als Sigrid want die voelt feilloos aan wat jij nodig hebt om in beweging te komen. Ook als jouw perfectionist of innerlijke criticus je in de weg zitten en voor een schrijfblokkade zorgen…

Gea Koren | Narratief coach, verhalenvanger en auteur bij Korenvisie