1 op 1 schrijfcoaching

Schrijven met gemak en plezier

Dit gaan we doen:

  • 6 maanden onbeperkt toegang tot mij. In deze periode mag al je teksten aan mij voorleggen: je vakartikel, teksten voor websites, stukken voor je boek, columns of blogs 

  • Circa eens in de 3 weken houden we een online sessie (1 op 1), naar jouw behoefte. We bespreken jouw columns, boek of blogs. Tussendoor ontvang je van mij prikkelende schrijfopdrachten.

  • Schriftelijke reacties op al je stukken met tops en verbeterpunten.

  • Als je nu boekt: direct toegang tot de online academie met een schat aan tips, lessen en schrijfopdrachten.

Ze schiet reusachtig in de roos

Sigrids begeleiding is persoonlijk en effectief. Ik was verrast door de topkwaliteit van haar feedback: snel, persoonlijk, deskundig, bemoedigend en ze schiet reusachtig in de roos.

Ernee ten Anscher | Senior Communicatieadviseur en combinatiemaker

Opbrengsten van schrijfcoaching:

 • Helder zicht op jouw persoonlijke schrijfdoelen, obstakels en beoogde publiek (of fans), zodat je een concrete strategie hebt om op te werken. Zo ga je heerlijk soepel aan de slag.
 • Individuele terugkoppeling op jouw werk, zodat je snel zichtbare vooruitgang boekt.
 • Als sparringpartner ben ik er helemaal voor jou. Fijn als je je wel eens eenzaam voelt in je werk en de steun mist.
 • Je hoeft niet meer te aarzelen en te steunen over je schrijfwerk, maar je maakt meters. Dat scheelt je veel tijd en geld. 
 • Het levert je direct meer schrijfplezier op.

Uit mijn comfortzone

Nieuws, hoor en wederhoor, uitgaan van de feiten, wie, wat, waar, waarom en hoe. Dat zijn de bouwstenen voor het schrijven van een journalistiek artikel. Bouwstenen die in de weg kunnen zitten als je aan de slag wil met het schrijven van verhalen.

Sigrid haalde mij met regelmaat uit mijn comfortzone. En met succes. Absoluut een aanrader, zelfs voor een doorgewinterde journalist en tekstschrijver. 

Manon Vonk | Tekstschrijver, storyteller & Journalist

Persoonlijke schrijfcoaching

2500,-

exclusief btw
6 maanden direct toegang tot mij voor al je teksten

Helderheid, gemak en meer schrijfplezier

Betaling mogelijk in 2 termijnen

Mijn rol bij jouw verhaal


Als schrijfcoach zet ik je aan het denken om anders naar jouw schrijfwerk te kijken. Daarbij help ik jou om te ontdekken wat bij jou past en moedig je aan  om jouw eigen pad te volgen. 

Natuurlijk zet ik daarbij al mijn kennis en ervaring in, die ik opgedaan heb als journalist, verhalenmaker en auteur. Maar misschien nog wel meer mijn vermogen om je te helpen tot de kern te komen. Ik laat je met andere ogen kijken naar je schrijfwerk, waardoor jij nieuwe mogelijkheden ziet. 


Zodat je jezelf bent en jij - via jouw schrijfwerk - zichtbaar wordt met jouw eigen stijl.


- Sigrid van Iersel

Dit ga je leren en ontdekken:

 • Je leert je stuk af te stemmen op je lezers (want alleen met lezers oefen je invloed uit met je schrijfwerk). Verrassend genoeg wordt het daardoor ook veel makkelijker.
 • Je ontdekt waar je omheen draait en wat er werkelijk gezegd moet worden.
 • Je leert manieren om storytelling toe te passen en je schrijfwerk (nog) verhalender te maken.
 • Je krijgt inzichten in je valkuilen bij het schrijven: waarom loop je op een bepaald punt steeds vast en wat kan je eraan doen?
 • Je leert gericht te werken met invalshoeken, spanningsbogen en scherpe woordkeuze.
 • Je ontwikkelt zelfvertrouwen om te schrijven en om in je stukken meer van jezelf te laten zien (en daardoor wordt je verhaalkracht ook groter).
 • Je traint je vaardigheden om je korter en krachtiger uit te drukken: je weet precies wat je wilt vertellen en hoe je dat doet. Zo worden je teksten helder en scherp.
 • Je vindt je eigen schrijfstem: jouw unieke stijl die bij jou past als een tweede huid.
 • Je leert de technieken van topschrijvers om spanning op te bouwen en je met huid en haar in het verhaal te brengen.

Dat aansprekende verhaal waarmee je anderen 

inspireert en in beweging brengt.

Ik ben van betekenis

Op een gegeven moment kwam ik vast te zitten bij het schrijven. Ik vond mijn schrijfwerk ‘te veel van hetzelfde’. Ik kreeg nauwelijks nog reacties op mijn stukken. Dat vond ik heel jammer. 

Een verhaal moet kloppen, maar soms zie ik het zelf niet meer. Daarom heb ik Sigrid ingeschakeld. De prikkelende vragen hielpen me enorm om  toch goed te verwoorden wat ik bedoel. Dat mijn mijmeringen met een boodschap aanslaan en reacties oproepen, heeft me heel erg veel goed gedaan. 

Het mooiste dat schrijven me opgeleverd heeft is erkenning en waardering. Dat mensen me accepteren en zichzelf herkennen in mijn mijmeringen. Ik ben van betekenis. Ik plant een zaadje dat wortel kan schieten. Ik word gezien.

Loes de Blok | Schrijver en deelnemer schrijfcoaching

Eigen herkenbaar handschrift

Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat er verschillende schrijfstanden bij het schrijfproces horen. Ik geef nu één stem het woord in plaats van verschillende schrijvers of vertellers door elkaar. Dan wordt het een rommelig geheel, een kakofonie op papier. 

Het allermooiste is dat ik meer en meer een eigen herkenbaar handschrift heb ontwikkeld ongeacht het schrijfdoel. Dat leer je niet in een doorsnee schrijfcursus. Dat kan alleen met een coach als Sigrid want die voelt feilloos aan wat jij nodig hebt om in beweging te komen. 

Gea Koren| Narratief coach, begeleidingskundige en auteur bij Korenvisie

Veelgestelde vragen

Ik vind het spannend om mijn schrijfwerk te delen.

Dat snap ik, want dit hoor ik vaak! Wees gerust, want ik ben er vooral om jou aan te moedigen en jouw schrijfplezier aan te wakkeren.
Ik ben dus niet de strenge schrijfjuf, maar ik laat je zien hoe je je teksten nog pakkender kan maken.

Mijn werkgever gaat betalen. Hoe regel ik dat?

Veel werkgevers vergoeden schrijftrajecten. Of je hebt een persoonlijk ontwikkelingsbudget dat je hiervoor kunt gebruiken.
Stuur in dat geval een mail met de gegevens aan contact@sigridvaniersel.nl en dan stuur ik een factuur aan je werkgever. Ik heb in ieder geval het factuuradres van je werkgever nodig, de kostenplaats en natuurlijk jouw naam.

Heb je een teruggave-garantie?

Nee, dat gaat helaas niet. Vanaf de eerste dag krijg jij al coaching aangeboden, evenals enorme mogelijkheden op het online platform. Daardoor is er geen teruggave mogelijk.
Wel kun je in persoonlijke gevallen je deelname uitstellen, zodat je later de draad weer oppakt. Neem daarover persoonlijk contact met mij op.

Hoe lang heb ik toegang?

Je hebt blijvend toegang tot jouw programma op het online platform (Verhalenhuis.online). Daar doe ik niet moeilijk over. Dus je kunt altijd gemakkelijk terugkijken of iets opzoeken als je dat wil. Het is jouw (kennis)bibliotheek!

Ik heb nog een andere vraag

Stuur even een mail naar contact@sigridvaniersel.nl en ik reageer snel.

Wil je even overleggen of deze training/programma bij je past? Ook daarvoor kun je me mailen, dan plannen we een zoomcall in. Bij dit gesprek zit je nergens aan vast.
null

No matter what you do in your life, what you create,

what career you have, whether you have a family or kids… 

your greatest creation is always going to be your life’s story.

-Jonathan Harris (kunstenaar)