1 op 1 schrijfbegeleiding

Til je teksten naar een hoger niveau, zodat je daadwerkelijk gelezen wordt


Waarom je dit zoekt:

Jij wil rake teksten leren schrijven. Omdat je het wel ergens voor doet, dat schrijfwerk.

Zodat je voelt dat je lezers je echt begrijpen. En zodat je vertrouwen opbouwt, een zichtbaar verhaal uitdraagt of je missie verspreidt.


Of je hebt meegedaan aan mijn online trainingen en je wil meer.


Kies dan voor deze persoonlijke begeleiding: 1 op 1 aan de slag.

Opbrengsten van schrijfcoaching:

 • Helder zicht op jouw persoonlijke schrijfdoelen, obstakels en beoogde publiek (of fans).
 • Inspirerende schrijfopdrachten, afgestemd op jouw wensen en behoeften.
 • Individuele terugkoppeling op jouw werk, zodat je snel zichtbare vooruitgang boekt.
 • Je durft je uit te spreken op een moeiteloze manier: in je teksten, in posts op social media en misschien ook wel op het podium.
 • Als sparringpartner ben ik er helemaal voor jou. Fijn als je je wel eens eenzaam voelt in je werk en de steun mist.
 • Je hoeft niet meer te aarzelen en te steunen over je schrijfwerk, maar je maakt meters. Je hoeft niet aan te modderen, dus dat scheelt je veel tijd en geld. En het levert je direct meer schrijfplezier op.

Dit ben jij:

  • Je hebt de basistechnieken van schrijven al lang in de vingers. Dikke kans dat je het (bijna) dagelijks doet. En je schrijft met plezier. Maar je hebt het gevoel dat je niet raak schiet met je teksten. Het lijkt alsof je lezers je teksten alleen vluchtig lezen en er niets mee doen. Of ze zeggen dat ze je teksten niet begrijpen.
  • Je bent een creatieve koploper en wilt meer losmaken met je verhalen. Mensen in beweging brengen. Echt laten lachen of ontroeren. Reacties ontvangen. En je weet dat de sleutel voor meeslepende teksten zit in verhalende schrijftechnieken.


 • Je wilt weten hoe je je tekst slim opbouwt, een plot met spanning creëert en lekker soepele teksten schrijft, waar je lezers van smullen.
 • En je wilt publiek! Jouw teksten moeten wel ergens terecht komen. In het hart van de lezer. Daarmee vind jij een betekenisvolle rol in jouw leven.


Dan is de persoonlijke schrijfbegeleiding precies iets voor jou. De start is op ieder gewenst moment. Dus waarom niet nu?


Mijn rol bij jouw verhaal


Als personal storycoach zet ik je aan het denken om anders naar jouw schrijfwerk te kijken. Daarbij help ik jou om te ontdekken wat bij jou past en moedig je aan  om jouw eigen pad te volgen. 

Natuurlijk zet ik daarbij al mijn kennis en ervaring in, die ik opgedaan heb als journalist, verhalenmaker en auteur. Ik volgde diverse schrijftrainingen, waaronder de masterclass Literaire Non-fictie van Judith Koelemeijer.

Maar misschien nog wel meer mijn vermogen om je te helpen tot de kern te komen. Ik laat je met andere ogen kijken naar je schrijfwerk, waardoor jij nieuwe mogelijkheden ziet. 

Zodat je jezelf bent en jij - via jouw schrijfwerk - zichtbaar wordt met jouw eigen stijl.


- Sigrid van Iersel

Mijn popcornbrein ontwarren

Dit coachtraject brengt mij niet alleen schrijfkracht, maar ook een persoonlijke groei die ik niet eerder aan schrijven gekoppeld had. Het proces voelt intensief. Toch kan ik dit pad op een hele fijne zachte manier gaan met Sigrid als professionele, passievolle (schrijf-) coach die kennis heeft van de corporate wereld, de kunde om mijn popcornbrein te ontwarren, een bijzonder groot inlevingsvermogen en veel wijsheid. Op mijn eigen tempo, maar altijd voorwaarts!

Maayke Raedts | Consultant en deelnemer schrijfcoaching

Dit ga je leren en ontdekken:

 • Je leert je stuk af te stemmen op je lezers (want alleen met lezers oefen je invloed uit met je schrijfwerk).
 • Je ontdekt waar je omheen draait en wat er werkelijk gezegd moet worden.
 • Je leert manieren om storytelling toe te passen en je schrijfwerk (nog) verhalender te maken.
 • Je krijgt inzichten in je valkuilen bij het schrijven: waarom loop je op een bepaald punt steeds vast en wat kan je eraan doen?
 • Je leert gericht te werken met invalshoeken, spanningsbogen en scherpe woordkeuze.
 • Je ontwikkelt zelfvertrouwen om te schrijven en om in je stukken meer van jezelf te laten zien (en daardoor wordt je verhaalkracht ook veel groter).
 • Je traint je vaardigheden om je korter en krachtiger uit te drukken: je weet precies wat je wilt vertellen en hoe je dat doet. Zo worden je teksten helder en scherp.
 • Je vindt je eigen schrijfstem: jouw unieke stijl die bij jou past als een tweede huid.
 • Je leert de technieken van topschrijvers om spanning op te bouwen en je met huid en haar in het verhaal te brengen.

Zorgvuldig, respectvol en dienstbaar

Sigrid fietst met haar bescheiden flair om meningen en emoties heen en kijkt wat er echt is. Vervolgens geeft ze woorden aan die dingen die niet snel benoemd worden. Het deel van de ijsberg dat onder water is kan zij echt in woorden vatten. Dat doet ze zorgvuldig, respectvol en dienstbaar.

Monique Smeets | Speechschrijver

Dat aansprekende verhaal waarmee je anderen 

inspireert en in beweging brengt.

Eigen herkenbaar handschrift

Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat er verschillende schrijfstanden bij het schrijfproces horen. Ik geef nu één stem het woord in plaats van verschillende schrijvers of vertellers door elkaar. Dan wordt het een rommelig geheel, een kakofonie op papier. 

Het allermooiste is dat ik meer en meer een eigen herkenbaar handschrift heb ontwikkeld ongeacht het schrijfdoel. Dat leer je niet in een doorsnee schrijfcursus. Dat kan alleen met een coach als Sigrid want die voelt feilloos aan wat jij nodig hebt om in beweging te komen. 

Gea Koren | Narratief coach, begeleidingskundige en auteur bij Korenvisie

Jouw investering

  De investering voor persoonlijke schrijfcoaching bedraagt 975,- (ex btw). 

  • Zes maanden onbeperkt toegang tot mij. In deze periode mag al je teksten aan mij voorleggen: je vakartikel, teksten voor websites, columns of blogs 

  • Circa eens in de drie weken een coachsessie (online of live), waarin we dieper ingaan op je schrijfwerk

  • Schriftelijke reacties op al je stukken met tops en verbeterpunten

  • We werken aan jouw columns, boek of blogs. Of je ontvangt (naar behoefte) uitdagende schrijfopdrachten van mij

  • BONUS: toegang tot de online academie met een schat aan tips, lessen en schrijfopdrachten

Uit mijn comfortzone

Nieuws, hoor en wederhoor, uitgaan van de feiten, wie, wat, waar, waarom en hoe. Dat zijn de bouwstenen voor het schrijven van een journalistiek artikel. Bouwstenen die in de weg kunnen zitten als je aan de slag wil met het schrijven van verhalen.

Sigrid haalde mij met regelmaat uit mijn comfortzone. En met succes. Absoluut een aanrader, zelfs voor een doorgewinterde journalist en tekstschrijver.

Manon VonkOndernemer Vonkfactor 13 & oprichter Vonkelende Verhalen

Schatkist vol verhaalideeën

Ik  wilde leren hoe je een verhaal opbouwt. Daarbij ontdekte ik dat de verhalen me dagelijks om de oren vliegen en dat ik ze alleen maar hoef op te schrijven! Nu weet ik hoe én heb ik een schatkist vol verhaalideeën die ik gebruik op het moment dat ze van pas komen.

Jeske Paalvast Tekstschrijver en communicatiecollega

Eerst kennismaken?


Vraag een verkennend gesprek aan via Zoom. 

We bespreken jouw vraag en kijken of we een goede klik hebben om fijn samen te werken.


Klinkt er van beide kanten een JA? Dan maken we snel een afspraak voor de eerste sessie.

Ja ik wil een gesprek
Je zit nergens aan vast bij dit gesprek

Opnieuw kijken naar blinde vlekken

Mijn rugzak zit vol kennis en vaardigheden uit het communicatievak. Schrijven vind ik ontzettend leuk. En toch vond ik het lastig mijn verhaal over 100% culture proof zelf op papier te zetten. 

Sigrid hielp me de sprong te wagen. Zij stelde vragen, zodat ik opnieuw keek naar mijn blinde vlekken. Na  gesprekken vol inzichten kreeg ik de smaak te pakken. Ik zette volzinnen op papier over wat ik belangrijk vind en waarvoor ik sta, zodat leiders in organisatie weten waarvoor ze bij mij terecht kunnen. Ik ben trots op het resultaat en op de fijne samenwerking. 

Marisa Hulschebos | Eigenaar 100 % Culture Proof​​

“No matter what you do in your life, what you create, what career you have, whether you have a family or kids, or make a lot of money…

your greatest creation is always going to be your life’s story.”

-Jonathan Harris (kunstenaar)