Summer School | De dialoog met jezelf
07 juli 2022 
1 min. leestijd

Summer School | De dialoog met jezelf

Schrijven met plakkracht, dat betekent dat je je lezer wilt laten 'plakken' aan je schrijfwerk. 

Schrijven gaat dan ook over doeltreffend communiceren met je lezer. De dialoog op de beste manier voeren.

Toch zijn er ook deelnemers aan mijn programma's die puur voor zichzelf schrijven. Ze hebben er niet alleen plezier in, maar het helpt ze ook daadwerkelijk verder.  Voor deze deelnemers doet die lezer er helemaal niet toe. 

Ze zijn in dialoog met zichzelf. 

En dat is ook een enorm waardevolle reden om te schrijven. 

Zo vertelde Julia me over iets dat ze vaak had gelezen had: dat schrijven belangrijk is om een heftige gebeurtenis te verwerken. Zij vond dat een rare tip. Waarom zou schrijven in hemelsnaam haar probleem oplossen? 

Toch deed ze het. En ze voelde tot in haar diepste binnenste dat schrijven haar wel degelijk verder hielp. 

Door te schrijven krijg je grip op je gedachten. Je verwerkt je probleem of je ziet het op een andere manier.  Losse stukjes rijg je ineens aan elkaar, waardoor het betekenis krijgt. Je ziet de verhalen die je voortdurend in je hoofd aan jezelf vertelt ineens in een ander daglicht. 

Hadden ze dat er maar bij verteld, zei ze. Door ergens over te schrijven, verdiep je je er ook in. Je komt tot een visie of je formuleert een mening. 

Het is fijn om daarmee sterker in je schoenen te staan. 

Schrijven levert je meer zelfvertrouwen op. Of beter nog: liefde voor jezelf. Je hebt er alleen maar je pen en papier voor nodig. Schrijven als zelfrijzend bakmeel :)

De zomer is een goed moment om te vertragen en die diepte op te zoeken. 

En dat geldt ook voor mezelf, want ik zet even een tandje terug. 

Wil je zelf wel heel graag in dialoog gaan met jezelf? Bijvoorbeeld met schrijfopdrachten om jezelf te verwonderen en je eigen vuurtje weer aan te wakkeren? 

Meld je dan aan voor de Summer School voor Verwondering. Want de Summer School houdt de hele zomer de deuren voor jou geopend.

Fijne zomer!

Over de schrijver
Alles wat ik doe draait om storytelling. Het is hoe ik denk, hoe ik schrijf en hoe ik de wereld zie. Storytelling is wat mij betreft een cruciale vaardigheid om mensen bij elkaar te brengen. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet. Als coach en mentor werk ik met ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie in de vorm van een verhaal.