Vlees noch vis, daar zit je lezer niet op te wachten
29 november 2021 
1 min. leestijd

Vlees noch vis, daar zit je lezer niet op te wachten

Sommige lezers bestuderen mijn teksten woord voor woord. Een grondige manier om daaruit mijn aanpak te destilleren.

Veel korte zinnen, valt deze lezers op. Klopt.

En dan nog iets: stellige uitspraken.

Die observatie klopt ook. Ooit volgde ik lessen in recenseren bij een beroemde literatuurcriticus.

Daar leerde ik dat de lezer er helemaal niets aan heeft als je een beetje van dit vindt en een beetje van dat. Lezers willen gewoon weten of ze dat boek moeten gaan lezen of die film willen gaan bekijken. Punt.

Vlees noch vis, daar hebben lezers geen fluit aan.

Ze willen weten waar de schrijver staat en of ze zich daarop af kunnen stemmen. En als ze je vertrouwen, dan willen ze een heldere richting. Dat geldt ook voor veel andere genres. Sindsdien pas ik dat inzicht nauwgezet toe.

Toch ben ik helemaal niet zo stellig. Van mezelf dan. Als een persoon zijn mening geeft, kan ik daarmee instemmen. En als daarna een tweede persoon een hele andere visie geeft, zit ik ook hummen. Ik ben niet zwart-wit in mijn meningen.

En soms ook nogal inconsequent.

Toch laat ik in teksten vooral de stelligheid doorklinken. En een andere keer kom ik daar dan gewoon weer stellig op terug.

Mijn manier om de wereld meer grijstinten te geven in plaats van uitsluitend zwart-wit.


Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol idee├źn hebt en overal mogelijkheden ziet.Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring.Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid.Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.