Neem een kijkje op de Kennisbank Storytelling

Wat is storytelling, hoe gebruik je het in organisaties en voor je persoonlijke doeleinden en waarom werkt het zo krachtig? Via deze link krijg je toegang tot de Kennisbank Storytelling op deze website.

 

Een verhaal is een weergave van gebeurtenissen die met elkaar in verband worden gebracht. Het heeft een begin, midden en einde, bevat narratieve elementen (zoals een held en een tegenstander), heeft een plot en roept emotie op of wordt met emotie verteld.

Verhalen worden sinds mensenheugenis toegepast voor vermaak, kennisdelen, educatie, verandermanagement, herinneringen bewaren, leiderschap, reflectie en nog veel meer. De laatste jaren zijn daar in organisaties nog talrijke andere toepassingen bijgekomen.

In deze Kennisbank Storytelling vind je talrijke manieren, ideeën en tips om verhalen toe te passen bij publieke en maatschappelijke organisaties. De Kennisbank bestaat uit deze twee onderdelen:

1. Praktische toepassingen van storytelling in organisaties

2. Vragen en antwoorden over storytelling (personal storytelling en business storytelling)

Kennisbank Storytelling

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Als verhalenmaker helpt ze maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan bevlogen professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!

 

You may also like