Je verhaal de wereld in sturen en laten beklijven? Wees niet bang je verhaal vaak te delen en in diverse vormen te herhalen.

Soms heb je een geweldig idee, maar begin je er zelf van te balen. Je hebt namelijk het gevoel dat je jezelf eindeloos herhaalt. Als promotie toch al niet jouw grootste hobby is, voelt dat erg vervelend.

Je vindt daarom dat je telkens met iets nieuws moet komen. Je wilt je publiek verrassen. Telkens weer een nieuwe invalshoek vinden.

Als je je idee op een krachtige manier in de wereld wilt zetten, heb je inderdaad een manier nodig om dat bekend te maken.

Vaak heb je daarvoor een persoonlijk verhaal.

Waarom je dat idee bedacht hebt en waarom het belangrijk voor je is, bijvoorbeeld.

Wees niet bang om dat te delen. Royaal. En vaak.

Niet alleen in blogs of video’s. Maar ook in pitches. Op sociale media. In je presentatie. Bij het koffiedrinken (of zoomcalls) met mensen uit je netwerk.

Daardoor leren mensen jou beter kennen en zullen ze jou ook beter onthouden.

Als je je idee wilt verspreiden en betrokkenheid wil krijgen van mensen, zijn herhaling en consistentie in woord en beeld namelijk van groot belang.

Dezelfde soort beelden, eenvormige kleuren, dezelfde tone of voice, dezelfde missie: alles draagt bij aan een eenduidige en krachtige boodschap.

Want met herhaling is iets opmerkelijks aan de hand.

Jij denkt misschien zelf dat al die herhaling oersaai is. En ook weinig creatief.

Maar je publiek hoort of leest steeds jouw consistente boodschap in een overvloed van andere uitingen. Juist daardoor onthouden ze het en gaan ze jou herkennen als de persoon die altijd ‘dat ene’ doet. En dat blijft niet alleen hangen, maar draagt ook bij aan je betrouwbaarheid.

Herhaling maakt van jou een solide baken

Wees dus niet bang om via diverse kanalen veel te herhalen. Inderdaad, die ene boodschap.

Je creativiteit kun je wel kwijt in het verzinnen van telkens andere manieren om jouw verhaal of boodschap in te verpakken.

 

Sprankel!

 

 

 

 

 

 

 


Vaker dit soort stukken lezen? Meld je dan aan voor mijn Verhaalvriendenmail (3 x per week).

 

 

Vul hier je gegevens in:

Met je inschrijving ga je akkoord met de gegevensverwerking volgens deze privacyverklaring.

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Storytelling Coach | Creatieve Gids | Auteur | Conceptontwikkelaar 

De verhalen over onszelf en de wereld beïnvloeden hoe we kijken naar onze eigen mogelijkheden.

Denk jij in problemen of in mogelijkheden? We kunnen zelf kiezen.

Je verhaal veranderen is de eerste stap in de richting van je gewenste toekomst. Ik help je om de verhalen te vinden die jou laten floreren en mensen in beweging te brengen. Ook help ik je om deze verhalen tot leven te wekken en te verspreiden.

Met verhalen baan jij de weg naar een toekomst vol mogelijkheden. Jij wordt een visionaire veranderaar, die jouw eigen verhaal gaat leven. Met helderheid, verbeelding en betekenis.

Meer weten? Laat je hier inspireren!

You may also like