Summer School Dansen op een echte Mondriaan
23 juni 2022 
1 min. leestijd

Summer School Dansen op een echte Mondriaan

Dansen op een echte Mondriaan, zomaar in het museum?

Curator Caro Verbeek deed laatst enkele moves ter gelegenheid van de nieuwe expositie over Mondriaan in het Kunstmuseum Den Haag. Met deze wonderlijke actie haalde Verbeek prompt de New York Times. 

Nee, ze tap-danste niet op de vlakjes van Mondriaans schilderij. Wel keek ze naar het kunstwerk en vertaalde dat in danspassen.

Vinden we toch een beetje gek, dansen op iets visueels.

Maar wat als het nou helemaal niet raar is om iets zichtbaars te verbinden aan iets wat je (denkbeeldig) hoort? En dat ook nog omzet in beweging? 

Mondriaan was een fervent danser. Hij baseerde zijn beroemde werk Victorie Boogie Woogie  (de naam zegt het al) op de muziek die hij had leren kennen in New York. 

Bij nader inzien ligt dansen op een Mondriaan dus juist voor de hand.

De werkelijkheid leer je niet kennen als je alleen je ogen gebruikt. Zintuiglijke cross-overs (van zien naar horen, ruiken, voelen en alles wat daar tussen zit) helpen je om beter waar te nemen en creatiever te worden.

Je werkt daarmee ook aan een goede relatie met .... jezelf. 

Je snapt de dingen beter. En je ontdekt waar je werkelijk warm voor loopt. Wonderlijk toch!

Weten hoe dit zit met dansen op schilderijen? En wat jij er zelf mee kan? Dat ontdek je op de Summer School voor Verwondering.

Kijk hier voor aanmelding en reviews van eerdere deelnemers.

Let's move. Zie je daar!

Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol idee├źn hebt en overal mogelijkheden ziet.Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring.Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid.Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.