Te weinig tijd
Tijd. Daar hebben we allemaal te weinig van. Een eigentijds drama over het eeuwige tekort, dat nooit ophoudt. Daarom een beschouwing over tijdgebrek in 4 bedrijven.

Tijd - Proloog

Aan het einde van de werkweek heb ik altijd nog een flink stuk van mijn to-do-lijst over. Vaak beroep ik me op tijdgebrek, maar is dat misschien toch te gemakzuchtig?

Want toen een dame mij laatst vroeg hoeveel tijd ik iedere dag besteed aan klanten die ik niet eens bereken, kwam dat wel even binnen. Daar besteed ik inderdaad veel tijd aan. 

Tijd - Dramatisch hoofdspel

Maar de grootste tijdvreter kwam nog: er stond een grootscheepse renovatie van ons huis op stapel. Daar zag ik huizenhoog tegenop. Kon ik nog wel werken in een huis vol stof en lawaai?

Maandenlang had ik vooruit gefantaseerd over mogelijkheden om aan de verbouwingsellende te ontsnappen. 

Wat bleek? De overlast viel reuze mee. Na twee dagen sloopstof (waarbij ik wel elders ondergedoken zat) werd er rustig getimmerd, gezaagd en gestuukt in huis. Af en toe wat geboor met meer decibellen, maar het was te overzien. Geen gezeur, onverwachte werkzaamheden of grote vertragingen. 

Inmiddels zijn we dik drie maanden verder. En hoera, de renovatie is klaar! Binnenkort slapen we weer in onze eigen prachtige slaapkamer (mijlpaal!).

De grootste tijdvreter zat verscholen in mijn eigen getob. Als ik de werkzaamheden meer over me heen had laten komen, had me dat in ieder geval uren piekertijd gescheeld.

Tijd - Eigen wending

Soms kun je ook veel tijd kwijt zijn aan mantelzorg, familie, kinderen, ziekte, studie, noem maar op. Waarschijnlijk doen ze terecht een beroep op jou. 

Maar je hebt ook zelf manieren om te sturen. Want er zal altijd wel iets zijn wat je afhoudt van je doel, terecht of niet. 

De berg met ongeleefde mogelijkheden wordt groter naarmate je ouder wordt. Uiteindelijk moet je kiezen. Dus wat wil je zelf?

Tijd - Slot

We hebben allemaal evenveel tijd. Nu en straks. 

Het is een illusie om te denken dat je het in de toekomst minder druk hebt, want meestal komen er opnieuw andere dingen op je pad. 

Vaak speelt er iets anders: de moed om het te doen. Maar een spannende stap wordt niet minder spannend als je langer wacht.

Als het werkelijk belangrijk voor je is, is er maar één goed moment. 

Inderdaad. 

Nu.
Wil jij een groeisprong maken en ben je benieuwd wat er voor jou mogelijk is?

Plan gerust een Jongleergesprek in met mij. Dit is een vrijblijvend gesprek, je zit nergens aan vast. Ik deel welke mogelijkheden ik voor jou zie. Misschien wel meer dan jijzelf!

Gun jezelf deze mogelijkheid, want samen kom je verder. Ik help je graag jouw kansen te ontdekken en je blinde vlekken bloot te leggen.

>> Boek hier je gesprek.

Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij als multitalent een popcornhoofd vol ideeën hebt en overal mogelijkheden ziet. Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring. Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en niet te vergeten jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid. Ik help je om je verhaal te leven: van woorden naar daden. Dat doe ik door middel van coaching, online programma's en vaak ook met mijn eigen pen.