Veelgestelde vragen over Floreer met je Plan

Floreer met je Plan is een online mentor programma voor ondernemers die hun droomplan daadwerkelijk willen uitvoeren en daarmee succes willen boeken.

 

 

 

 

Over het online mentorprogramma

Wat is het belangrijkste onderwerp in dit programma?

Stap voor stap rek je je mogelijkheden op. Je ontdekt wat jouw creatieve krachten zijn, zodat je doet wat het beste bij jou past en je gaat floreren met wat jij het allerliefste doet: jouw droomplan. Hoe heerlijk is dat!

Floreer met je Plan is een online mentorprogramma. Wat betekent dat?

Je ontvangt al het materiaal in de online leeromgeving. Op deze pagina’s vind je al je lesmateriaal: de modules, het werkboek, de opdrachten, de checklists, etc.

Via e-mail ontvang je iedere week het bericht dat er een nieuwe module voor je klaarstaat. Je ontvangt een startmodule en zeven lesmodules, dus in totaal acht modules.

Waarom een online mentorprogramma?

Het grote voordeel van een online programma is dat je er op ieder moment van de dag eenvoudig mee aan de slag gaat en al het materiaal direct binnen handbereik hebt.

Je hebt telkens een week de tijd om je opdrachten uit te voeren. Die opdrachten doe je op het moment dat het jou uitkomt. Je hoeft niet te reizen, dus je bespaart op reiskosten en -tijd.

Je bespaart trouwens nog veel meer tijd met dit programma. Want je hoeft niet alles zelf in boeken, video’s en andere informatiebronnen op te sporen. Je weet dankzij dit programma meteen wat wel en niet werkt om resultaten te boeken. Je hoeft niet te ploeteren, je gaat op een makkelijke manier floreren!

Ik vind lezen van een beeldscherm lastig. Is dit online programma dan wel geschikt voor mij?

Afwisselend gebruik van verschillende zintuigen (luisteren, kijken, voelen, ruiken) is belangrijk om te leren én om meer en betere ideeën te krijgen.

Het programma bestaat dan ook zeker niet alleen uit tekst, maar ook uit inspirerende filmpjes en opdrachten. De opdrachten dagen je bovendien uit om naar buiten te gaan. Of om activiteiten die je toch wellicht al doet (feestjes, netwerkbijeenkomsten) op een andere manier te benutten, om er inspiratie en handvatten voor uitvoering uit te halen.

Volop afwisseling dus!

Alle teksten op het beeldscherm ontvang je ook als PDF die je kunt bewaren op je computer en die ook printbaar is.  Je kunt de tekst dus ook van papier lezen en op die manier de opdrachten gemakkelijk uitvoeren.

Ik ben nog niet gestart met mijn bedrijf/plan, is het dan toch handig om mee te doen?

Ga je binnenkort starten? Dan is het juist nu goed om je droomplan concreter te maken en stap voor stap aan de slag te gaan. Als je binnenkort gaat starten is het juist nu goed om je idee concreet te krijgen en stap voor stap aan de slag te gaan.

Hoe beter je weet wat je wilt, hoe duidelijker je de doelgroep in beeld hebt, hoe gemakkelijker je ook de andere voorbereidingen kunt doen. Je maakt mensen al nieuwsgierig, je neemt ze mee in jouw reis en je hebt direct al geïnteresseerden als jij met jouw droomplan van start gaat.

Sigrid, voor mij is dit programma nu te veel.

Als jij resultaten wilt boeken met jouw droomplan en echt wilt gaan floreren, dan moet je toch echt in de actiestand komen. Want als je het nu niet doet, wanneer dan wel….?

Maar wees gerust. Je hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken. Dat ik heb ik namelijk al voor je gedaan. Daarmee bespaar je veel tijd en moeite, want ik ben ervan overtuigd dat je ook op een gemakkelijke manier successen kunt bereiken.

Ik leer je per onderdeel stap voor stap wat je doet en op welke manier.

Ik vind het best veel geld.

Als je niet investeert om te groeien, blijf je op het punt waar je nu bent. Dus soms moet je een flinke stap vooruit doen, ook al is het enorm spannend om zo’n investering te doen. Ik weet nog dat ik het zelf ook doodeng vond toen ik dit voor het eerst deed. Maar ik voelde me ook vastbesloten: als je zelf blijft doormodderen, blijf je in de blubber hangen.

Dat heeft me veel gebracht.

Want pas als je de eerste trede van die trap beklimt en actief aan de slag gaat, kom je waar je wezen wilt. Dat vraagt soms om moed, maar ook voor jou is dit mogelijk! En bedenk maar eens hoeveel het je oplevert als je gaat floreren met jouw droomplan en je resultaten boekt.

 

 

Over online studeren

Ik heb de komende weken geen tijd om het programma te volgen. Kan ik me toch aanmelden?

Je kunt het programma Floreer met je Plan in eigen tempo doen, op het moment dat het jou schikt. Ook online blijft al het materiaal onbeperkt voor jou beschikbaar, ook als je later inlogt. En ik blijf drie maanden lang beschikbaar om je persoonlijk feedback te geven en antwoorden te geven op al je vragen.

Toch adviseer ik je het tempo van het programma te volgen, dus iedere week een module. De ervaring leert dat het lastiger wordt voor jou als deelnemer om de draad weer op te pakken als je enkele weken overslaat. Bovendien kun je dan niet goed meedoen met de online coaching in de Facebook-groep, waarbij je samen optrekt met andere deelnemers.

En dat is enorm jammer. Je hebt immers een doel voor ogen je deelname aan dit programma, dat belangrijk voor je is! Ik help je op allerlei manieren om dit doel te bereiken.

En dan nog iets. Eerdere deelnemers lieten me weten dat ze de deelname aan deze programma’s beleefden als me-time. Iedere week enkele heerlijke uren voor zichzelf, waar ze al verlangend naar uitkeken. Hoe gaaf is dat?! Ook dat is een persoonlijke investering in jezelf!

Ik heb behoefte aan persoonlijke begeleiding. Geef je dat bij dit programma?

Ja, je hebt wekelijks de mogelijkheid om jouw bevindingen, vragen en dilemma’s aan mij voor te leggen. Dan geef ik je per mail mijn persoonlijke feedback met tips en ideeën om de volgende stappen te zetten. Ook je schrijfwerk kun je aan mij mailen voor feedback! Daarnaast houd ik ook een een-op-eensessie per telefoon of skype met jou.

Krijg ik feedback op de teksten?

Ja zeker, je ontvangt op al je teksten mijn persoonlijke feedback zodat je heel gericht weet hoe je verder kunt. Ook kun je me altijd extra mailen als je vragen hebt.

Hoeveel tijd heb ik nodig om hieraan mee te doen?

Ik raad je aan om elke week twee tot drie uur te reserveren om de teksten te lezen, de filmpjes te bekijken en notities te maken. Daarnaast trek je erop uit om zelf te ontdekken en dingen uit te proberen.

Diverse opdrachten voer je uit bij activiteiten die je waarschijnlijk toch al doet: bij gesprekken met anderen bijvoorbeeld.

Het geleerde pas je dus al snel direct toe in je eigen praktijk. Zo investeer je met beide programma’s meteen in je werk.

 

 

 

Over het resultaat

Wat levert het programma Floreer met je Plan mij op?

Dat je floreert als ideeënmaker, dat je focus hebt en dat je jezelf als een succesvolle en professionele ideeënleverancier gaat beschouwen. Zo realiseer je je ambities en plannen en ben je optimaal van betekenis met jouw werk of expertise, zodat je floreert met je droomplan.

Besteed je in je programma ook aandacht aan draagvlak? Hoe zorg ik dat ik opgewassen ben tegen de mensen met wie ik moet samenwerken maar die iets heel anders willen dan ik?

Draagvlak verwerven is inderdaad een superbelangrijk aandachtspunt. Je kunt wel allerlei ideeën hebben, maar als je er geen draagvlak voor vindt, schiet je er niet zoveel mee op. En dat geldt hetzelfde voor ideeën die in je hoofd zitten, maar die je nooit omzet in daden.

In de modules vind je op diverse plekken tips om aan draagvlak te werken en weerstand bij anderen te overwinnen.

Sigrid, waarom wil je mensen helpen om hun droomplannen uit te voeren?

Om mij heen zie ik veel ondernemers worstelen met hun droomplannen, over hun eigen koers of de keuze voor een loopbaan die beter past. Ik zie ze eindeloos dralen en rondjes draaien voordat ze van start durven gaan. Ik hoor ook hun verhalen dat ze bang zijn over enige tijd geen opdrachten meer te hebben, omdat ze dan niet meer hip en aantrekkelijk zijn.

Dat vind ik verschrikkelijk jammer. Want iedereen kan zijn droomplannen realiseren, als je weet aan welke knoppen je moet draaien.

Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd op dit gebied, zoals manieren om overal ideeën op te doen, slimme manieren om ideeën te verbeteren en nog veel meer. Er zijn veel meer creatieve mogelijkheden dan ik vroeger dacht. Dat heeft mijn leven enorm verrijkt. Met als resultaat dat ik veel plezier heb in mijn werk, graag nieuwe wegen bewandel en mijn werk inricht op mijn eigen creatieve voorwaarden.

Dat wens ik jou ook van harte toe! Hoe je dat doet, dat deel ik graag met jou, zodat jij ook gaat floreren!

 

Over praktische zaken

Ik heb geen mail ontvangen. Wat nu?

In verreweg de meeste gevallen is de mail dan in je spambox terecht gekomen. Kijk dus even of je daar de module terugvindt. Zo niet, stuur me een e-mail, dan regel ik snel dat het in orde komt.

Wat gebeurt er als ik het programma toch niet leuk vind?

Voldoet het programma niet aan je verwachtingen? Kun je er niet mee uit de voeten? Dan kun je natuurlijk stoppen. Deze garantie geef ik je omdat ik het liefst werk met tevreden klanten. Ik wil dat jij ook super tevreden bent.

Als je wilt stoppen, dan mail je me vóórdat je de tweede module ontvangt. Je krijgt dan het volledige bedrag retour. Uitleg niet nodig, want ik wil je honderd procent zekerheid geven.

Hoe schaf ik het online programma aan?

Je klikt op de bestelbutton en dan kom je in de webwinkel van mijn bedrijf Verhaallijnen. Daar reken je af met iDEAL (veilige betaalmethode).

In de mail krijg je dan een factuur via het betalingsprogramma Digitale Factuur mijn welkomstmail met de startmodule. Vervolgens stuur ik je elke keer de nieuwe lesmodule.

Mag ik dit programma van de belasting aftrekken?

Dit is een scholingsprogramma. Als je ondernemer bent, dan mag je dit bedrag als kosten aftrekken bij je belastingaangifte.

Ik kan niet betalen via iDEAL, maar ik wil toch meedoen. Kan dat?

Natuurlijk! Stuur een mail naar contact@sigridvaniersel.nl, dan stuur ik je de gegevens om op andere manieren te betalen. Ook als je in een ander land woont, kun je dus gewoon meedoen. En als je werkgever gaat betalen, dan kan dat natuurlijk ook! Ik zorg voor een factuur voor je organisatie, en lever jou de online cursus. Mail me dus maar, dan maak ik het in orde. Laat me wel weten in hoeveel termijnen je wilt betalen.

Waar kan ik terecht met vragen?

Mail al je vragen naar mij. Ik stuur je snel een antwoord terug!

Mail me je vragen

Ik verwelkom je heel graag bij dit mentorprogramma!

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Beeldmaker | Conceptontwikkelaar | Journalist | Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Ze helpt maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

 

 

Print Friendly, PDF & Email