Laat met Kerst ook je ideeën bubbelen
19 december 2016 
1 min. leestijd

Laat met Kerst ook je ideeën bubbelen

Laat in de periode tussen Kerst en de viering van Oud & Nieuw niet alleen de bubbels 'ploppen' maar ook de ideeën in je hoofd. Dat worden nog eens vrolijke dagen!

Hoe kom jij aan je beste ideeën? Is dat na lang nadenken of krijg je jouw ingevingen op andere momenten?

Bij de meeste mensen gebeurt het laatste. Je wandelt bijvoorbeeld in het bos of langs het strand. Je ligt te mijmeren in bed voordat je opstaat of voordat je in slaap valt.

Je luistert naar muziek of je maakt je hardlooprondje.

Gebruik de dagen rondom Kerst voor ideeën

Ontspannende activiteiten dus, weg van de waan van de dag. In de gillende drukte van het dagelijkse leven kan het lastig zijn om je over te geven aan deze activiteiten, omdat er allerlei taken op je liggen te wachten.

De feestdagen en de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw vormen dan een aangename periode om op adem te komen.

Vaak kun je je in deze 'tussentijd' wél volop overgeven aan rust en ontspanning, die als bonus ook nog eens ideeën opleveren.

In deze periode heb je vaak geen aparte rituelen nodig om in de juiste stemming te komen, de ontspanning ontstaat vanzelf. Al is er natuurlijk niets op tegen om de kaarsen of de houtkachel aan te steken en te mijmeren bij de vlammen.

Verzamel nieuwe aanknopingspunten

Tijdens en rondom de feestdagen bezoeken veel mensen hun familie en bekenden. Dat kan je nieuwe aanknopingspunten voor ideeën opleveren. Stel onbevangen vragen aan mensen en stel je open. Bovendien heb je de tijd om de ideeën verder uit te werken, een schets te maken of aanvullende informatie te zoeken.

Ik benut zelf de laatste weken van december om terug te blikken op het afgelopen jaar met een creatief jaarverslag.

Daaruit volgen vaak ook de ideeën voor het nieuwe jaar, die ik door gesprekken met anderen verder aanscherp. Wil je dit ook doen? Denk bijvoorbeeld de komende weken na over jouw motto voor het nieuwe jaar of over ideeën die je wilt uitvoeren.

En als je voornemens formuleert, hoe kun dan je kleine stapjes zetten om je plannen ook waar te maken?

Ideeën bedenken geeft plezier: er komen allerlei prettige stofjes vrij in je hoofd.

Maak dus een wandeling, geniet van de gesprekken met je dierbaren en verdiep je in een boek. Geniet van de mijmertijd.

Ik wens je ideeënbubbelende feestdagen toe!

Over de schrijver
Jij bent de creator van je eigen verhaal. Maar het is niet makkelijk om dat verhaal te verwoorden. Zeker niet als jij een visionair bent of een ideeënfontein en overal mogelijkheden ziet.Ik werk met mensen die zich niet langer klein willen houden, maar groter willen groeien. Persoonlijk en met je vak. Ondernemers met een missie, een bijzondere aanpak, heel veel kennis en/of ervaring.Samen met jou ga ik op zoek naar diepere drijfveren, kleurrijke dromen en jouw missie. Jouw hogere doel, waarvoor jij het allemaal doet. Ik zie snel de rode draad en geef je helderheid.