Een nieuwe website, een nieuw verhaal

Een nieuwe website? Ja, maar nog meer dan dat. Het is ook het begin van een nieuw verhaal.

Het optekenen van levensverhalen: met dat doel startte ik in 2009 mijn bedrijf Verhaallijnen. Er zijn zoveel bijzondere verhalen die het verdienen om bewaard te blijven. Als schrijver mocht ik diverse prachtige boeken maken, waar ik dierbare herinneringen aan bewaar.

Het vastleggen van levensverhalen sprak veel mensen aan, maar helaas leverde me dat niet voldoende opdrachten op om dit als een serieuze broodwinning te zien.

Een andere richting

Na een periode van zoeken en uitproberen besloot ik helemaal te stoppen met levensverhalen voor individuele opdrachtgevers. Ondertussen waren er namelijk steeds meer organisaties die mijn hulp inriepen om persoonlijke verhalen op te tekenen. Een daarvan was de politie, voor wie ik het boek Spoedassistentie Hoek van Holland schreef.

Dat opende mij de ogen over de mogelijkheden op dit gebied. In dit stuk deelde ik wat het boek over Hoek van Holland allemaal teweeg had gebracht.

In de ban van verhalen

Ik raakte in de ban van de kracht van verhalen om doelen te bereiken, bijvoorbeeld om organisaties te veranderen of om een missie voor het voetlicht te brengen. Ik verdiepte me intensief in de mogelijkheden van storytelling en schreef naar aanleiding daarvan het boek Toverballen voor het Brein. Ik raakte betrokken bij diverse informele netwerken van storytellers en werd steeds vaker gevraagd om mijn kijk op verhalen te delen.

Op zoek naar een nieuw profiel

Mijn oude profiel van journalist en (levensverhalen-)schrijver paste niet meer. Maar wat dan wel?

Dat leidde tot een nieuwe zoektocht. Dat heeft me in ieder geval een heldere titel opgeleverd: verhalenmaker. Ik vang, vorm en deel verhalen voor organisaties met een maatschappelijke doelstelling om daarmee veranderingen tot stand te brengen of andere doelen te bereiken. Zoals een bekende mij mailde is dat een beetje magisch: het voelt als thuiskomen.

Bij dit nieuwe profiel hoort een nieuwe website, inclusief vormgeving en logo.

En ook een nieuwe naam.

 

 

Verhaallijnen blijft op de achtergrond als bedrijfsnaam bestaan, maar voor de website heb ik mijn eigen naam gekozen: sigridvaniersel.nl. Minder omslachtig en persoonlijker. Want mijn eigen wezen zit helemaal in dit werk. Een paar jaar geleden was ik daar nog niet aan toe, maar nu voelt dit helemaal mijn plek.

En daarom begin ik met deze website een nieuw verhaal, dat ook als een vervolgverhaal gezien kan worden. Want ik blijf zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Fijn als jij mij daarbij blijft volgen.

Sprankel!

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sigrid

Verhalenmaker | Creatieve Gids | Praktisch idealist | Auteur | Trendonderzoeker | Beeldmaker | Conceptontwikkelaar | Journalist |  Neerlandica

Sigrid werkte twintig jaar als journalist en bladenmaker voordat ze in 2009 haar eigen bedrijf startte. Ze helpt maatschappelijke instellingen en publieke organisaties aan verhalen die mensen in beweging brengen.

Inmiddels geeft zij haar kennis en ervaring ook door aan ervaren professionals via haar online programma’s en boeken, zoals Lenig Denken en Toverballen voor het Brein.

Zij werkt intensief één op één met bevlogen professionals en inspireert hen bij het ontwikkelen van creatieve plannen en storytelling. Daarmee helpt ze hen om de beste versie van zichzelf te worden en hun verhaal te laten sprankelen

Meer ontdekken over verhalen en creatief denken? Laat je hier inspireren!

 

You may also like

7 comments

 • Marjon Dielissen mei 11, 2015  

  Hi Sigrid,

  Heel veel succes bij de nieuwe ingeslagen weg. Dat er maar veel moois uit de pen mag rollen dat organisaties inspireert tot het bewandelen van nieuwe wegen en kansen. Website ziet er inspirerend genoeg uit.
  Ik blijf in ieder geval volgen.
  Groeten, Marjon

 • Fred Stapel mei 12, 2015  

  Gefeliciteerd met deze mooie nieuwe mijlpaal! Ben trots op je!

  Hartelijke groet, Fred

 • Hanneke de Vroom mei 13, 2015  

  Wat een mooie inspirerende site Sigrid! Heeft je cursus impro nog meegewerkt aan deze nieuwe richting?
  Hartelijke groet
  Hanneke

  • Sigrid van Iersel mei 14, 2015  

   Dank Hanneke! Op een indirecte manier heeft de cursus inderdaad geholpen. In het verbinden van speelsheid met verhalen bijvoorbeeld. En bij het vinden van mijn eigen weg.

 • Geri juni 8, 2015  

  Je nieuwe website ziet er heel mooi uit. De mooiste tot nu toe. Hoewel ik nog steeds ideeenmaker mis 😉

  • Sigrid van Iersel juni 8, 2015  

   Dankjewel Geri. Je volgt me al heel lang, dus jij kunt het weten! Wat mis je van Ideeënmaker? Diverse artikelen van dat blog zijn nu op deze site te vinden.