Je hoofd wil wel, maar je gevoel zegt iets anders

Er sluimeren geweldige ideeën in je hoofd: een eigen project, een boek, een nieuwe invulling van je werk of iets anders waar je echt blij van wordt. Maar iets weerhoudt je om eraan te beginnen.


Onzekerheid of je het wel kan. De twijfel of je wel goed genoeg bent. De vraag of er wel geld mee te verdienen valt.

Dat is natuurlijk onzin, zeg je ferm tegen jezelf. Wat kan je nou helemaal gebeuren?

Maar je gevoel zegt je toch iets anders. En dus kom je niet in beweging. Dat knaagt. Want je weet ook dat je niet je beste leven leidt dat mogelijk is. Je laat iets liggen, waardoor je talenten onbenut blijven.

Je neemt genoegen met minder dan je eigenlijk zou willen

De echte reden om niet te beginnen is vaak een andere.

We durven niet goed, omdat we bang zijn om af te gaan als een gieter. Of we durven de knoop niet door te hakken om er echt voor te gaan. Want stel je voor dat het mislukt.

(Eigenlijk voel je: als ik misluk.)

Om je plan uit te voeren, je loopbaan een andere wending te geven of je stille droom achterna te gaan, moet je jezelf laten zien.

Als je iets gemiddelds doet, volg je de verwachtingen van anderen. Maar wanneer je iets bijzonders tot stand brengt of een krachtige keuze maakt, ben je zélf verantwoordelijk.

Dat is spannend

Ik spreek vaak mensen die hiermee worstelen en daardoor niet in beweging komen.

Hun verhalen gaan me aan het hart. Want ik weet zeker dat het enorm de moeite waard is als ze wel de stappen zetten om hun plan te uit te voeren.

Want het levert ook veel op: betekenisvolle contacten met anderen, de mogelijkheid om die droom te realiseren en het leven te leiden dat echt bij ze past.

Geldt dit ook voor jou?

Groot denken in kleine stappen

Daarom heb ik een online programma ontworpen om je daarbij echt vooruit te helpen: Op Pad naar je Schat. Met een dagelijkse opdracht, een bemoedigende aansporing, de uitdaging tot lenig denken en superpraktische tips om wel aan de slag te gaan.

Ik ga je verrassen, aan het werk zetten en je groots laten denken. En dat alles in kleine stapjes!

Je krijgt 37 keer dagelijks een e-mail van mij met een superpraktische opdracht, aangevuld met tips, adviezen en inspiratie. De tips en opdrachten zijn toepasbaar voor elk doel: meer voldoening uit je bestaande werk halen, een product ontwikkelen, een loopbaanverandering of een ander plan.

37 dagen lang stimuleer ik je om elke dag aan jouw plan te werken. Dankzij de dagelijkse inspiratie houd je het vol en maak je stap voor stap vorderingen.

 

Ja, ik wil meer weten

 

Doe je mee?

 

Over Sigrid

Ik ben een verhalenmaker met een journalistieke achtergrond, die de kracht van storytelling en creatief denken aan elkaar knoopt. Voor publieke organisaties en maatschappelijke instellingen schrijf ik interviews en verhalen om mensen te raken, te inspireren en in beweging te brengen.

Wil je meer weten over de toepassing van verhaaltechnieken in teksten? Lees dan het boek dat ik hierover schreef: Toverballen voor het Brein.

 

You may also like